johannawibring.blogg.se

En blogg för mina nära och kära så de kan läsa om mitt äventyr i USA.

Awesomeness

Kategori: Allmänt

Idag kom Jonas, Becca, Stina och Josh vid elva och hämtade mig.
 
Jag har varit taggad i veckor! Hade lovat brorsan att inte lipa och jag lyckades faktiskt hålla mig! Det kändes lite knepigt att se dem. Det var likadant när Erik kom. Efter typ tre minuter känns det som om jag såg dem igår. Jag antar att det blir så när man är nära någon. Riktig familj och vänner är ju på det sättet. 
Vi åkte till Malibu iallafall. Vi gick på stranden, pratade massa och sedan åt vi och drack drinkar på en mysig restaurang vid stranden. Jag och bror åt en illgo burgare och de andra åt fish and chips. Efter det åkte vi tillbaka till mig och vi alla gick till Starbucks för kaffe. Vi gick omkring lite i Hollywood, kikade i butiker och så vidare. Det var så himla mysig dag. Så härligt att äntligen se dem, gött att träffa Josh och Stina med.
Ps: Glömde min kamera hemma så det blev inte så mycket bilder :Ds
Kyss
 
 
 
 

Pauls bbq

Kategori: Allmänt

Imorgon fyller Paul år. 
 
Så idag hade han ett litet grillparty vid poolen. Det var jag, Cissi, Paul, Pauls roomie JR och deras kompis Christina. Efter ett tag kom Donna också ner. Paul grillade en massa grejer. Han bjöd på kycklingklubbor, burgare, korv och Corona. Jag och Cissi hade tidigare varit på Target och köpt en rosa flytfåtölj och en badboll till honom. Han blev jätteglad! Vi kände att det passade bättre än den uppblåstbara dockan. Senare gick jag iväg till Linn och Maria för lite söndagstjöt.
Jag borde igentligen sova, är dödstrött men jag är nog lite för uppspelt. För imorgon vid klockan tio kommer dem! Jonas, Becca, Josh och Stina. Vi ska åka till Malibu. Ska bli himla kul, jag har dessutom aldrig varit där! Måste gå upp i skaplig tid och göra mig iordning så nu är det nog bäst att släcka och försöka sova iallafall.
Kyss
 
 


 


 

Rooftop bar

Kategori: Allmänt

Igår åkte jag och Linn till Santa Monica.
 
Vi skulle träffa upp några andra svennar för lite barhoppning. De hade skapat ett evenemang på Facebook om att vi skulle träffas och ha en hejdå fest för att alla snart ska åka hem. Jag och Linn fick inte tag i någon först när vi hoppade av bussen så vi gick till Cabo Cantina på shopping gatan. Men vi hade kul bara hon och jag. Sedan efter ett tag hörde David av sig och sa att han och "de andra" var påväg till en rooftop bar i Venice. Så vi drog dit. Det var ett jättefnt ställe med världens utsikt! Där stod vi med varsin drink och tittade på de svajande palmerna i solnedgången. En känsla kom över mig och jag tänkte, fasen snart åker jag hem och lämnar det här underbara landet och äventyret bakom mig.
Det blev tyvärr inget mer barhoppande men det gjorde inget. Alla var på topp ändå så vi åkte tillbaka till killarna och hade hemmafest. Eftersom vi började på dagen blev det liksom tvärtom, förfest ute och sedan hemma. Jag och Linn hamnade i min gamla lägenhet med David och de andra. Knepigt det kändes att vara tillbaka där och festa. Hela dagen och kvällen var perfekt. Jag och Linn har alltid kul när vi hittar på saker. Hon och jag har liksom fått någon typ av blixtvänskap här. Jag gillar henne skarpt. 
En av killarna som var med igår, Emil ska ta samma flyg som mig hem. Härligt att få en reskompis!
Kyss
 
 

Working on my tan

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit med Linn och solat. 
 
Vi har legat vid hennes pool och efter det lagade vi tacos. Börjar få lite färg nu! Måste ju vara fin och Kalifornisk när jag kommer hem. Senare på kvällen gick vi bort till mig och hängde lite. När Linn hade gått hem började jag städa. Behövdes verkligen! Mycket blont hår blir det med tre blonda i samma badrum. Så nu har jag svettats och städat allt. Vill ha det fint när Jonas och Becca kommer och kikar på vår lägenhet på måndag. Har slängt in två tvättar och tittar på Mad men imellan. Imorgon ska jag och Linn till Santa Monica på barhoppning. 
Kyss
 
 

They are here!

Kategori: Allmänt

Precis nu har de landat. 
 
Jonas och Becca är här! I samma land som jag! Som jag har längtat, men jag får längta lite till bara. På måndag ska jag träffa dem. Alla är lediga för det är någon typ av röd dag här? Åh så kul det ska bli!
Idag har jag och Maria legat vid vår på pool från 11-17.. det känns lite nu. Inte så bränd men ganska varm. Hon skickade sms vid tio och frågade om hon kunde ställa bilen på vår plats i garaget för de skulle städa i hennes garage. Så därför har vi legat vid poolen, Donna kom ner en stund innan hennes kvällslektion och efter det kom även Paul. Sedan efter det tog jag och Cissi en promenad. Paul fyller förövrigt år på måndag och på söndag ska han födelsedagsgrilla vid poolen, jag och Cissi håller på och filurar på vad vi ska köpa till honom. En av vakterna i vårt hus tyckte att vi skulle köpa en uppblåstbar tjej. Kanske?!
Kyss
 
 
 
 
 

Happy Birthday Linn!

Kategori: Allmänt

Igår var jag, Maria och Linn ute och firade Linns födelsedag.
 
Hon fyllde idag. Vi var på en förfest bar som heter Sadie, sedan på en klubb som heter Sound och efter det hann vi också med en annan klubb, Supperclub. Oj vilken kul kväll det blev! Riktigt lyckad.
Vi träffade på en kille som tydligen är en topp tio porrstjärna här. Vi googlade honom tidigare idag. Så kul! Brian Pumper heter han. Sedan var det en man som lovade Linn en häst, eller åtminstonde en ponny i födelsedagspresent.. men det var lite svårt att hitta en just där så han bjöd på champange istället. Vid ett tillfälle ville Linn krossa ett glas som på ett grekiskt bröllop. Då glaset var i plast gick det sådär. Sedan såg vi fyra män som tog lite "snö" helt öppet i rökrutan. De såg våra chockade ansiktet och frågade om vi ville ha, vi tackade vänligt men bestämt nej. Efter att klubben hade stängt så gick jag in och sa hej till Bryan. Han kallade mig sin love och gav mig en godnatt kyss. Gulligt!
Idag har jag och Maria överraskat Linn med tårta. Tyvärr hittade vi inget ljus med nummer tre så vi fick lösa det med en nödlösning. Red Velvet, mums!
Kyss
 

 
 
 
 

Not much

Kategori: Allmänt

Jaha, då är man en människa som lever med cash nu då.
 
Brukar aldrig vara en person som har mycket cash i plånboken men så fick det bli nu när mitt kort är spärrat. På torsdag landar min bästa bror och bästa Becca i detta landet, tjoho!! Ska bli så himla kul att träffa dem. Är lite nervös över hur mycket jag kommer lipa när jag ser dem. De ska till OC så jag kommer väl träffa dem till nästa helg iallafall. De ska med sig mitt nya kort också.
Igår gjorde jag inte så mycket, tittade på Mad Men och slappade mest. Idag har jag, Linn och Donna ätit frukost på ett cafè sedan suttit i jacuzzin hos oss. Efter det gick jag och Linn på fönstershopping. Som student och såhär på slutet får man hålla i pengarna! Köpte en sak iallafall fast den var inte till mig. Linn fyller år på söndag. Imorgon ska vi gå ut och fira det!
Kyss
 

Bad things comes in three

Kategori: Allmänt

Inte nog med att min mobil blev stulen för ett tag sen.
 
Nu har mitt kort blivit skimmat också! Tjoho vad kul. Swedbank ringde igår och berättade att det är någon/några som har försökt handla för 11000 och 6000 på en butik som heter Sunglass Hut i Indien? Som tur var hade jag inte mycket pengar på kortet just då så det gick inte igenom. Men de har handlat på nätet, fast bara för 200kr. I måndags i skolan fungerade inte mitt kort. Swedbank hade redan upptäckt det och spärrat det på en gång. Så nu sitter jag här utan kort eller pengar. Jag har fört över pengar till Linns konto, vi har inte samma bank så det kommer ta någon dag. Tur att jag har Linn som lånar pengar till mig sålänge. Har mat och cigg så jag klarar mig tills dess. 
 
Sedan fick jag dåliga nyheter hemifrån igår också. Usch! Tre dåliga saker på några veckor. Försökte hitta på något kul att skriva om som piggar upp dig. När jag skulle logga in på nätet upptäckte jag att mina grannar har döpt sina rooters ganska klyftigt. Lite kul?
Kyss
 
 
 
 

I am done

Kategori: Allmänt

Okej att jag kanske har druckit lite. Tre och en halv drink, det spelar ingen roll.
 
Gick ut med Linn och några tjejer hon känner från hennes klass. Vi var på en klubb som heter AV. Var inte så kul så jag och Linn gick hem redan vid halv ett. Men förövrigt vill jag bara säga att jag är klar nu. Med amerikanska killar. De kan dra. Fattar verkligen inte om det är jag som gör något fel eller varför de känner att det ska vara så himla gulliga och mysiga när man träffas och sedan ljuga en rakt upp i ansiktet, %&$#@!! Snart åker jag hem till Svealand och då ska jag träffa en RIKTIG man som kan snikra ihop en altan och byta däck på bilen på ett kick, om det behövs. Får bara hoppas att det finns någon kvar. Tack för mig.
Kyss
 
 
 

Heat

Kategori: Allmänt

Idag har det varit galet varmt här, 30 grader minst!
 
Usch så svettigt det har varit. Jag var bakis och sov nästan hela dagen. Sedan gick jag till Linn och Maria för att plugga. Jag ska ha en presentation i min engelska klass imorgon. Man fick välja ett ämne som ligger en varmt om hjärtat som vår lärare sa och prata om det i 3-5 minuter. Jag ska prata om mormor och morfars hus och vår stuga där vi bor i på sommaren. Tror kineserna i min klass kommer tycka det är kul att se lite bilder på Sverige. Har inte jätte mycket bilder, tagit några få från min Facebook och stulit några typiska svenska sommar bilder från google. Hoppas att läraren inte kollar upp det?! Eftersom jag inte har någon powerpoint på min dator fick jag låna Linns och göra presentationen. Är nästan helt klar men ska finslipa och öva på den på min långa håltimma imorgon efter gitarr klassen. 
Nu ska jag kika på lite Mad Men, sedan sova. 
Kyss
 
 
 
 

Lure

Kategori: Allmänt

Igår skypade jag med familjen på morgonen. Alla utan brorsan.
 
Mamma och pappa är iväg och hälsar på min mormors syster och hennes man i Ljusne, det ligger 10 mil utanför Gävle. Mormor och morfar är också med så det var mysigt att se allihoppa. Efter det skypade jag med Julle. 
Maria skickade sms och frågade om jag ville ta en kaffe med henne. Så vi tog en kaffe. Jag, Maria, Linn och hennes kompis Melissa som var här över helgen. Hon är roomie med Malin i Santa Monica. Jag bodde ju där några dagar i januari när Cissi och Donna inte var här. Har inte sett henne sen dess. Vi bestämde oss för att klubba på kvällen. Jag gick hem och lagade lite middag och gjorde mig iordning. Sedan förfestade vi hos Linn och Maria. Vi gick ut på en klubb som heter LURE. Där har jag inte varit tidigare så det var kul med något nytt. Kvällen blev himla kul, perfekt fylla och alla var jätteglada. Vi dansade hela natten lång!
Kyss
 

Snooze

Kategori: Allmänt

I fredags var jag slö som en stolle.
 
Antar att det berodde på att jag hängde hos Brian (som förövrigt stavar Bryan) långt in på småtimmarna. Jag och Donna la oss vid poolen en stund på förmiddagen. Sedan när gick jag upp till lägenheten igen kände jag  hur trött jag var. Skulle igentligen träffat Linn men jag skickade sms och sa att jag inte pallade. Pratade med Sofie i telefon och helt plötsligt när vi pratar hör hon mig snarka! Jag somnade mitt i vår konversation, pinsamt!
Förlåt Sofie, det var inte meningen. 
Jag sov iallafall från tre till halv tio på kvällen! Efter det gick jag och hälsade på Bryan när han jobbade och hängde lite, han hade långtråkigt och sålde inget. Köpte en pizza på vägen hem. När jag kom upp igen var Paul och Cissi hemma hos oss och senare gick jag ner med Paul för att spela lite tv-spel. 
Kyss
 
 

IKEA

Kategori: Allmänt

Igår åkte jag och Maria till IKEA.
 
Jag sov länge och gottade mig i sängen, käkade frulle och sedan ringde Maria och frågade om jag ville följa med till IKEA. Hon skulle köpa lite grejer till deras lägenhet. Piffa upp den lite. Så vi gav oss iväg. Vi åt köttbullar först och sedan köpte Maria en jättefin vas med sådana där pinnar i, några ljus, speglar och påslakan. Efter det åt vi en mjukglass. Det är mysigt på IKEA, när man går in där känns det som om man är hemma i Sverige. Alla grejer och sånt heter ju likadant. 
När vi kom hem till henne igen, piffade vi till lite och senare kom Linn hem från skolan. Så vi satt hemma hos dem och bara slappade. 
Brian fyllde år i tisdags. (Killen jag fick telefonen av). Han ringde och bjöd mig på sitt kalas men jag kunde inte komma och festa för jag har ju min halv tio lektion på onsdagar. Går upp halv sju för att åka med bussen halv åtta härifrån. Sedan har han varit ledig i tre dagar så jag har inte sett han i butiken eller kunnat gratta honom. Igår när vi var i mataffären köpte jag en ballong till honom. Senare på kvällen efter att han slutade jobba träffade jag honom och vi åkte med hans kusin och några kompisar till hans lägenhet. Drack lite öl och trivdes. Han blev glad för ballongen och sa:
- Oh, you got me a balloon? Thats fucking dope dude, dope! 
Kyss
 
 

Saturday through sunday

Kategori: Allmänt

Igår hängde jag med Linn igen.
 
Har typ bott hos Linn och Maria denna helgen. Igår tog vi moppen till the Grove och käkade en härlig brunch. Sedan åkte vi en sväng på Melrose. När vi kom hem så gick vi bort till mig för att hämta lite grejer som jag behövde, fyllde på sprutan och tog min tandborsten. Sedan gick vi tillbaka, lagade kvällsmat och bara tjötade hela kvällen på deras balkong. Sov hos Linn och Maria igen.
Idag har jag och Linn varit på the Grove igen. Vi bestämde oss för att åka dit och se en film. Vi såg Pain & Gain. Den var lite sådär halv bra tyckte jag. Lite för mycket.. Det har varit en lugn och stillsam helg. Har kommit på mig själv med ganska mycket hemlängtan. Fast nu kommer ju Jonas och Rebecca snart. Det ska bli himla kul!
Kyss
  

A phone that kinda works?

Kategori: Allmänt

Igår låg jag och Linn vid poolen på förmiddagen. 
 
Jag gick för att hämta min telefon som äntligen var klar för användning innan vi skulle gå till Linn och Maria. Hoppade in hos Brian igen och tackade han. När vi skulle gå hem till henne för att äta resterna av tacosen från dagen innan stannade vi till på Cabo och tog en margarita. Sen köpte Linn en del öl också. Vi var lite små lulliga när vi kom hem till Maria. Jag började använda telefonen och la in de kontakter jag kunde i huvudet. Den är ju lite seg och så men när jag skulle skicka sms så märker jag att bokstäverna k, m och o inte fungerar. Åh typiskt! Men som tur är ska jag ju inte ha den så länge. Den får duga, vad ska man göra? Vi käkade, sedan slappade vi och tittade på film. 
Kyss

Soon

Kategori: Allmänt

Jag fick telefonen av Brian idag, tjoho!
 
Det är en Iphone tre och den har en liten spricka längst ner på skärmen men det gör inget. Så himla snällt av han att ge den till mig. Det enda problemet var att den var låst till en operatör som heter AT&T och jag har Simple Mobile. Men jag lämnade in den på ett ställe som kan låsa upp den. Det kommer ta en dag så imorgon runt sju kan jag hämta den. Snart, snart, snart kan jag komma i kontakt med världen igen!
 
Ikväll har jag lagat tacos med Linn, sen tittade vi på 21 Jump Street. När vi var i mataffären sprang jag på Matthew. Knepigt igentligen.. han dyker upp lite överallt. Först på Five0Four efter att jag hade träffat han och hängt med han en kväll tidigare utan att byta nummer. Sen satt han ju i min lobby när Erik var här och nu i mataffären när jag inte har kunnat höra av mig pga min telefon. Berättade att den hade blivit stulen, han skulle smsa imorgon så jag kunde få hans nummer igen. Vill hänga med han i helgen men jag vet inte om han jobbar. Jaja vi får se. Nu kom jag precis hem. Ingen är hemma här, Donna är i Santa Monica hos en tjej som heter Jossan och Cissi är ute på äventyr (antar jag?). Så jag ligger och chillar i sängen en stund innan jag ska sova. Imorgon ska det bli varmt, typ 30 grader! Linn kommer över och vi ska poola. 
Kyss
 
 

Have not got a phone yet

Kategori: Allmänt

Jag har fortfarande inte fått någon telefon.
 
Brian sa att han skulle ta med den till jobbet, men han har inte varit inne på jobbet. Var där i måndags men då var han inte där. Gick tillbaka på tisdagen men då sa snubben att han kommer tillbaka på torsdag. Så jag ska springa ner där senare och kolla med han. Behöver verkligen en telefon! Helt ensam och lost utan. 
 
Anyhow, denna veckan har flygit förbi. Nu är det inte så långt kvar tills jag åker hem. Helt sjukt att det är mindre än två månader kvar. Snart sitter jag på det där planet hem. Tråkigt som fasen, men ändå inte. Längtar sjukt mycket efter att träffa alla. 
Kyss