johannawibring.blogg.se

En blogg för mina nära och kära så de kan läsa om mitt äventyr i USA.

Exhale

Kategori: Allmänt

Nu kan jag andas ut. Nu är båda presentationerna över. Skönt!
 
Den första presentationen var i grupp. Vi var fyra tjejer. Alltså jag har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv, kanske mer när jag körde upp i och för sig? Men jag vet inte alls vad det tog åt mig?
Jag brukar inte tycka det är så jobbigt att prata inför folk. Jag var kanske inte hundra procent föreberedd så det kan ju ha att göra med det också. Pratade med några efteråt och de sa att det inte märktes jätte mycket att jag var nervös. Så det var väl tur då.  Men jag var helt torr i munnen och stakade mig fram på orden, usch!
 
Idag däremot gick jag upp tidigare, satte i min donut i håret och tog på mig kavaj och gjorde mig business fin! Allt förutom skorna. Såg lite skojigt ut med blus knäppt upp till halsen kavaj och sedan mina slitna vita converse till. Men jag blev lite sen till skolan så jag hann inte trippa fram i högklackat. Tog med dem i en kasse istället. 
 
Jag var nervös som attan innan jag skulle gå upp. Det var två före mig. Men sedan när jag stod där uppe var det inte så farligt som jag hade trott. Jag kunde alla punkter och tittade bara ner i pappret några gånger. Det kändes ganska bra ändå. Så himla gött!
 
Igår på skolan förresten var det en tjej som ropade efter mig när jag gick förbi och frågade om hon kunde ta kort på mina naglar. Öh va? Hon bertätta att hon läste foto och att de skulle ta kort på något med mycket färg till nästa lektion. Jag har lånat Donnas rosa nagelack så mina naglar var färggranna. Så där stod jag mitt på skolan och stack fram mina händer framför kameran. Lite små kul ändå. Hoppas bilderna blev bra! 
 
Jag har ännu inte tittat på veckans SONS än, rykten säger att det händer mycket i detta avsnittet. Så jag måste springa till 440 och "låna" avsnittet av dem. Nu när vi inte har något snabbt internet.
Kyss 

Play hard, study harder

Kategori: Allmänt

Just nu känner jag så. Har haft en skojig helg men nu är det allvar som gäller!
 
Räknar ner tills torsdag och presentationen. Har suttit i skolans bibliotek några timmar. Pluggat lite och mailat mina antecknigar till båda powerpointsen till mig själv. Snart ska jag packa ihop och gå till ett annat ställe på skolan, en datasal där man kan skriva ut från deras datorer. 
 
Har bara ätit frulle idag så jag börjar bli hungrig som attan. Så jag tänkte gå hem och värma en matlåda från igår. Efter det ska jag sätta mig med en kaffe på Starbucks och börja på min sista essay i engelskan denna terminen som ska in på torsdag den med.
 
Visst det är bara tisdag idag men jag känner att jag har gått och lagt mig i tid de sista två dagarna och pluggat en del. Istället för att sitta uppe och streama serier halva nätterna, sova när man kommer hem från skolan och plugga i panik sista dagen innan något ska in. Bra start på denna veckan att bryta dryga vanor, tjoho! 
Det återstår att se hur länge det håller i sig bara. Jag känner ju mig själv...
 
Kan ju ha att göra med att vårt internet är jätte trögt av någon anledning? Det tar kanske fem minuter att få upp Facebook. Vi ska ringa eller maila dem och se om vi kan byta till ett snabbare. Männen i vårt hushåll får ta hand om den saken. 
 
Nu är mina batterier på datorn snart slut! På det stället jag sitter på finns det inga kontakter.
Lika bra det så jag får lite eld i stjärten till datasalen. 
Kyss
 
 

Back to school

Kategori: Allmänt

Idag kändes det lite kenpigt att gå tillbaka till skolan. Har inte varit där sen i onsdags!
 
Jag hade min klass i marknadsföring och sedan satt jag med min grupp i biblioteket. Vi filade på vår presentation vi ska ha på onsdag.
I marknadsföring finns det något som kallas för de fyra p:na. Product, promotion, price och place. Hela klassen är grupper på fyra, vi har fått välja en produkt gemensamt och varje person ska prata om varsitt p. Skönt att mjukstarta med en grupp presentation innan min monster presentation i min business klass på torsdag. Läraren har sagt att man till och med måste ha på sig finkläder på sig! Jag ska ha svarta byxor, blus och kavaj på mig. 
 
Hemma idag har jag nästan bara pluggat sedan jag kom hem från skolan. Nu på kvällen lagade jag middag till Haider och David. Det är så trevligt att laga mat till någon! Så tråkigt att laga mat själv när jag bodde i min lägenhet på torpa.
De är ju inga direkta stjärnkockar så det tycker alltid att allt jag lagar smakar underbart, säger de. Tar alltid om!
Jessica och hennes syskon skulle iväg till Hollywood för att lyssna på ett rockband.
 
Jag har även varit hemma hos Cissi och Malin. Har hållt mitt föredrag för David, Jessica, Malin och Cissi. Efter några få justeringar så godkände de den.
 
Nu ska jag duscha, sen sova.
Kyss
 
 

Another sunday

Kategori: Allmänt

Ja i söndags så gjorde jag inte särskilt mycket.
 
Var hemma och hängde med Jessica och Cissi.
Donna kom förbi med sin mamma. De ska bo på hotell tills Annica åker hem till Sverige igen på torsdag. Åh vad jag är avundsjuk på allt skojigt de gör! Jag vill också hänga med min mamma här.
 
Jag ska skicka med min gamla dator med Annica så mamma och pappa kan ha den istället nu när deras andra gamla dator krånglar. Dessutom så slipper jag konka på två datorer när jag flyger hem sedan, winning!
 
Jag och David lagade tacos till söndags middag sedan låg vi i soffan en stund och hade matkoma.
 
Efter det satt jag och gjorde min power point till min business presentation som jag har på torsdag.
Nervöst det kommer bli att stå där framför alla 48 personer som går i den klassen. Usch!Men jag blev nöjd med pp iallafall.
 
Kom i säng i skaplig tid. Gött!
Kyss

Sleeping beauty

Kategori: Allmänt

Igår var det tänkt att jag skulle följa med Daniela och Alex på en hiking i Malibu. 
 
Men jag är så sjukt dålig på att komma upp på morgonen! Dessutom hade vi varit ute kvällen innan, inget röj så men jag var trött och hade vaknat av de andra några gånger när de gick upp tidigt för att ge sig iväg. De hade haft jättekul och tyckte det var synd att jag inte följde med. Typiskt! 
 
David och Haider hade bjudit in några amerikaner till oss igårkväll, sedan hade de bjudit några svenska tjejer med. Så på förmiddagen började de städa som fasen! Dammsög och svabbade golven. Jag stod jämte och tittade på. Sedan gick jag ner och pluggade på Starbucks några timmar. När jag kom upp var det tända ljus och jätte fint!
 
Alla kom runt nio.Tjejerna som kom hade jag träffat innan men killarna som kom var nya. Daniela och Alex kom med sin jobbarkompis som jag hade träffat kvällen innan. Alla var trevliga och vi hade skojigt! Chris är en svensk kille som Haider känner som bor i Beverly Hills med sin pojkvän. Han hade med sig en kompis och båda dem tyckte att jag var "well reserved" fast jag var 25 år. Det är säkert det kalla vädret ni har i Sverige sa dem. Att jag borde vara glad för att jag inte har fått några rynkor än och att jag fortfarande ser ut som 19.
 
- "Herregud det finns kärringar i Beverly Hills som tar fett från sina lår och stoppar i ansiktet för att få kinder som du!"
Ja det var ju härliga komplimanger. Får väl acceptera att ingen någonsin kommer tror att jag är så gammal som jag faktiskt är.
 
Några gick ut och några stannade hemma. Jessica och hennes syskon var med en stund innan de gick ut på en rock klubb. Jag stannade hemma, trevligt med en hemmafest också. Vid två gick alla hemåt. Jag plockade undan alla flaskor och sedan satt jag och David och pratade på balkongen i typ en timme. 
 
Nu ska jag och David laga söndagsmiddag!
Kyss

Ice skating

Kategori: Allmänt

Jag satt igår och väntade på att Jessica skulle komma hem. 
 
Hon kom aldrig så jag gav upp. Eller jo hon kom ju hem givetvis men jag vet inte när. Istället pratade jag med Daniela. Tjejen från min klass som jag var ute med för ett tag sen. Hennes kompis Alex från Miami är här och hälsar på. Så vi alla tre bestämde att vi skulle hitta på något skoj.
 
Det finns ett ställe nära shopping gatan som heter Santa Monica Ice. Det är ett ställe ute där de har spolat is som folk åker på och sedan finns det bänkar, en cafèdel, musik och allmän trivsel. Vi åkte dit, hyrde skridskor och gav oss ut på isen. Varken Daniela eller Alex har åkt skridskor innan så det var lite nervösa. Men jag tyckte de gjorde ett bra jobb! Jag är ju inte heller någon superåkare. Jag berättade att i Sverige brukar vi åka på sköar och att vi åker skridskor på våra gympalektioner på vintern. De tyckte det lät helt fantastiskt, fast de undrade om isen inte sprack och om det var farligt. Men jag förklarade att det är så kallt i Sverige så länge så att isen brukar bli tjock. Kul hur något så vanligt kan låta så häftigt i någon annans öron. Det blev himla dimmigt av de maskinerna som sprutade ut kall luft på isen så att den inte skulle smälta så mina bilder blev inte hundra procent bra.
 
Efteråt gick vi och drack margaritas. Sedan träffade vi Danielas jobbarkompisar på en annan bar. Satt där och tjatade tills de stängde. 
 
Det blev en väldigt rolig och lyckad spontankväll tycker jag!
Kyss
 
 
 

Last night

Kategori: Allmänt

Igår kväll gick jag, Jessica och hennes familj på restaurang.
 
Det var väldigt tomt ute på gatorna igår! Alla var väl hemma och firade. Bara vi utlänningar som gick ut och åt. 
 
Vi sattes oss ner vid bordet och började kika på menyn. Då såg vi att det låg en annan meny på bordet med Thanksgiving specials. Tjoho!, tänkte jag då får jag smaka maten iallafall. Var super taggad när servitrisen frågade vad jag ville ha. 
Nej tyvärr sa hon, det finns ingen kalkon kvar, den är slut. Vad FASEN! Ha inte menyn kvar på bordet då stolle. Hade så gärna velat äta Thanksgiving mat!
Någon dag i framtiden ska jag köpa en stor kalkon, stoppa den med saker och äta här hemma. Vi hade ju säkert kunnat beställa hem mat från något ställe, men jaja det är lätt att vara efterklok. 
 
Efter middagen satt vi kvar och trivdes en stund innan jag, Jessica och hennes syster tog bussen hem till oss. Vi drack kaffe och satt på balkongen tills vi gick och la oss. Jag hade svårt att somna så jag tittade på en film som heter Dark Shadows med Johnny Depp. Den var helt okej. 
 
Idag har jag inte gjort så mycket. Det har varit så himla dimmigt och deppigt väder. Ni vet sånt dära väder när man bara vill slappa i soffan och titta på film. 
 
Just det! Jag har glömt att tacka min kära pappa för att han åkte och lämnade min jacka till Donnas mamma innan hon åkte hit. Jag har saknat den ända sen jag fick lämna kvar den med mamma och pappa på flygplatsen. Hemma har massa männsikor sådana jackor men här är de lite mer ovanliga. Nu är den äntligen här! Tack pappa för jackan och det andra du skickade med, och tack Annica för att den fick plats i din resväska. 
 
Ikväll vet jag inte vad som händer. Just nu är det bara jag, Haider och David hemma. De är bakfulla, ligger mest och sover. Väntar på att Jessica ska komma hem från sina äventyr med sin familj. 
Kyss
 
 
 

Visitors from Sweden

Kategori: Allmänt

Vårt internet har strulat några dagar där av den dåliga uppdateringen. Just nu är klockan nästan 12 på natten här, jag och Jessica har smygit ner till Starbucks och sniker på deras wifi fast de har stängt.
 
Anyhow. Igår gjorde jag ingenting efter skolan förutom att plugga till mitt marknadsföringsprov och se veckans SOA. Provet idag gick sådär, jag chansade på det mesta. Men det var bara true or false så några poäng skrapade jag nog ihop. 
 
Senare idag har jag träffat Donnas mamma som är här på besök. Donna bor med henne på hotell dessa dagar hon är här, känns lite konstigt att hon inte är hemma. Vi ser ju varandra varje dag annars. 
 
Efter det har jag och David glidit omkring i hans bil. Vi hade först tänkt att köpa mat på Whole Food och laga men vi ångrade oss på vägen. Vi stannade och åt på In and Out burgers istället. Mumsigt värre! 
 
Hela Jessicas familj är här, hennes föräldrar kom i helgen och idag kom hennes syster, hennes bror dök upp också som en överraskning! Jätte kul för dem att ha sina familjemedlemmar här men jag kan inte låta bli att bli egoistisk och små deppig över att jag saknar min familj ännu mer nu!
 
Imorgon är det Thanksgiving här så vi har lång helg från skolan. Från torsdag till måndag. Jag och Jessicas familj ska försöka hitta någon restaurang imorgon där vi kan äta och prova denna som verkar vara fantastiska måltid.
 
Nu ska jag sova.
Kyss
 
 
 

Boring update

Kategori: Allmänt

Sedan jag åt mackan i morse när jag skrev har jag gjort följande:
 
Varit i skolan. 
 
Ätit lunch.
 
Hängt med Cissi till 3rd. Hon skulle posta lite grejer hem till Sverige så vi var på postkontoret först. Efter det köpte vi båda torrschampoo.
 
Ätit en macka. Druckit kaffe.
 
Sovit.
 
Vaknat.
 
Pluggat. Igentligen har jag en till läxa att göra men jag går nog upp lite tidigare på morgon och läser igenom den då istället. 
 
Ganska så seg dag. Nu ska jag slå igen datorn och försöka somna igen. 
Kyss

Sunday, funday

Kategori: Allmänt

Igår låg jag i sängen nästa hela dagen och försökte plugga. Det gick sådär.
 
Senare gick jag bort till Jesper och killarna i 440. De andra spelade Call of Duty medans jag och Jesper spelade beer pong. Jag har aldrig spelat det innan men jag tycker nog att jag var en naturbegåvning. Jag spöade Jesper de första gångerna men till slut så vann han. Fasen! Fast as kul ändå. Efter beer pong gick vi upp på taket i parkeringhuset. Drack några öl och tjötade.
 
Jag åt bara nudlar på hela dagen så jag blev slirig efter två, tre öl! Inte lika kul nu när jag sitter här och äter min macka innan jag ska iväg till skolan. Men det kostar att ligga på topp! Har bara en lektion så det ska nog gå bra.
Kyss
 

Saturday

Kategori: Allmänt

Idag sov jag länge och gottade mig i sängen. 
 
Jag, Donna och Cissi gick till IHOP och åt burgare. Eller jag gjorde det och de åt fajitas. Idag har det regnat nästan hela dagen här! Inte okej, kändes som en tråkig höstdag i Sverige. 
 
Jag, David och en tjej som heter Malin har ett grupparbete i broadcasting klassen med två amerikaner som heter Mikael och Cristen. Grupparbetet går ut på att vi ska vara en reklambyrå som ska "pitcha" en ny produkt till vår kund (läraren). Vi har kommit på fem hälsodrycker som är de fem elementen. Vi kallar vårt varumärke Eternity Elements. I slutet av december ska vi presentera det för de andra i klassen. Det finns massa punkter som vi ska gå igenom och skriva slogans, göra logga och annat kul!
 
David har köpt bil så jag och han åkte och hämtade Malin sedan träffades vi allihoppa på ett Starbucks och brainstormade. Kul att åka i hans bil för första gången! Han har köpt en Volvo cab, så det var tråkigt med vädret.
 
Efteråt följde de med hem till oss och vi trivdes en stund innan de åkte hem för de skulle jobba tidigt imorgon. De är verkligen lätta att umgås med, alltid glada och skämtar.
 
Senare på kvällen var jag hemma själv. Städade lite, tittade på Big bang theory, drack läsk och hade lite egen space. Skönt!
Kyss
  
 
 

Final Twilight

Kategori: Allmänt

Igår gick jag, Jessica, Donna och Cecilia på bio. Äntligen fick vi se sista Twilight filmen! 
 
Först åt vi thai mat på en liten restaurnag som jag och Jessica hittat tidigare. Det är billigt och gott. Vi äter nästan alltid thai mat, alla gillar det så det funkar. Jag älskar ju stark mat så inte mig emot.
 
Vi gick till bion och upptäckte att det var en kö utanför! Men det var ingen fara, kön gick överraskande fort och vi fick bra platser. Vi satte oss ner sedan gick vi en och en och köpte popcorn.
 
Åh vad bra filmen var! Fast som alltid är boken bättre. 
 
Jag hade nästan som migrän hela dagen så jag sov mest. Usch! Jag proppade i mig ipren. Efteråt gick jag hem och sov. 
 
Men det var en väldigt trevlig kväll ändå!
Kyss
 
 
 
 
 

Love

Kategori: Allmänt

När jag kom hem från skolan läste jag alla kommenatarer här på bloggen från mitt sista inlägg.
 
Jag blir så lycklig och rörd! Att alla hemma tror på mig och stöttar mig i det jag gör betyder otroligt mycket! Saknar och kommer saknar er massa mer innan jag kommer hem. 
Jag älskar min familj och mina vänner sjukt mycket. De är livets bästa föräldrar, morföräldrar, syskon, och vänner man kan ha! 
 
När jag skulle läsa upp kommentarerna för Donna började jag lipa, så förlåt brorsan men jag är en lipsill och jag kommer antagligen lipa när jag får träffa er i maj men av glädje förstås.
Kyss
 
 
L-O-V-E Y-O-U 
 

Making plans

Kategori: Allmänt

Jag tror att många hemma undrar när jag ska komma hem igentligen..
 
Ja jag har ju inte riktigt svarat på den frågan när jag fått den för jag har inte vetat hur jag vill göra. Men nu har jag bestämt mig. 
 
JAG SKA STANNA I DET HÄR UNDERBARA LANDET EN TERMIN TILL!
 
Vi får se om det blir denna skolan eller någon annan till nästa termin. Finns fortfarande chans att söka till något annat college. I vilket fall så vill jag och Donna flytta härifrån. Alltså från the Plaza där vi bor nu. Det är ett jättefint lägenhetskomplex och vi trivs bra det är inte det. Problemet är att det känns som om man lika väl kunde plugga hemma i någon studentstad och bo på ett campus. För här kryllar det med svennar!
Det är väldigt kul att träffa nya människor det har jag alltid tyckt. Jag har träffat många sköna männsikor här men jag vill prata engelska! Det var liksom lite poängen med att jag åkte hit. Okej att man pratar i skolan och med sina klasskompisar men det räcker inte. Dessutom är hälften av de i min klasser svennar. Svennar, svennar och åter svennar!
 
Så nu är bomben släppt, nu vet ni!
Kyss
 
 

All time favorite series

Kategori: Allmänt

Igår hade jag min engelska klass och sedan prov i business klassen.
 
Provet var på tre kapitel i boken b.la marknadsföring som är en del i business. Jag har ju läst det hemma och sedan läser jag ju en marknadsföringsklass här med. Så får jag inte bra resultat på detta provet kommer jag spola ner mig själv i toalettstolen.
Men det kändes ganska bra när jag var klar och lämnade in det till läraren. 
 
Sedan var jag hemma och hängde mest med David på eftermiddagen. Satt och väntade på att jag kunde streama veckans Sons of Anarchy avsnitt. Alltså den serien, den är så jäkla bra. Har de tre första säsongerna hemma i hyllan (fjärde hade inte kommit ut innan jag åkte hit). Men nu börjar det verkligen bli för mycket. Hur mycket kan gå snett eller hända liksom?! JA jag vet att det bara är en serie men jag blir lite trött faktiskt. Skärpning!
 
Sedan låg jag och fnissade med Donna och Jessica innan vi somnade.
Kyss
 
 
 
 

God bless America

Kategori: Allmänt

I måndags var alla lediga från skolan. Det var Veterans Day här.
 
Veterans Day är en amerikansk helgdag som hedrar människor som har tjänstgjort i vapentjänst, även kallade veteraner. Jag vet inte hur det var tänkt att vi skulle fira men det var gött att få en extra dags helg.
 
Vi gjorde inget särskilt, alla var hemma bara och slappade.
Kyss
 
 
 

Big brother

Kategori: Allmänt

Kolla brorsan, vilket snyggt åk jag såg i parkeringshuset på the Grove! Då tänkte jag på dig. 
 
Tycker du ska köpa en sådan till mig för lägenhetspengarna när du och Becca kommer hit. Eller nej, men en till dig kanske?
 
Jag saknar dig min fina storebror!, OCH min fina lillasyster med såklart!
Kyss
 

Christmas feeling

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag, Cissi, Donna och Jessica till the Grove igen.
 
Vi hade tänkt att kika på när de tänder den stora julgranen för året. Det var ett stort tjohej med uppträdande och kändisar. Vi åkte två timmar tidigare med bussen. Men när vi kom dit var det galet mycket folk! Det hade man ju kanske kunde räkna ut med stortån såhär i efterhand.
 
Vi gick och åt kinamat på en Farmers market som ligger precis jämte. Sedan försökte vi klämma oss fram för att se något. Efter tio minuter gav vi upp. Jag är inte direkt någon fan av trängsel. Jag fick en snilleblixt om att vi kunde åka upp i parkeringshuset och försöka se det uppifrån. Den snilleblixten jag fick hade 20000 andra människor också fått. Trist. Ja man såg inte så mycket men vi kunde se trädet lite grann iallafall, efter en stund började det snöa! Fake givetvis men ändå!
 
På vägen hem åt vi på Yogurtland.
Kyss
 
 

American friend

Kategori: Allmänt

Igår skulle vi lämna tillbaka bilen vid tre. 
 
Så vi hann åka en sväng innan. Vi åkte till the Grove (där jag var med Stina) och till en svensk butik som vi hade talats om. Donna ville ha kaviar och jag ville ha svensk choklad och Jessica ville ha ballerina kex.
Vi fick alla tre vad vi ville! Gottigt med svenska grejer. När man inte är hemma så känns det som om man blir mer stolt över att vara svensk. Man har ju ätit svensk choklad hela sitt liv men ändå tycker man att det är extra gott när man hittar det här. 
 
På eftermiddagen tog jag och Donna en promenad i solnedgången. Vi gick ner till stranden, SPRANG i trapporna upp och gick en "omväg" hem. Shit vad vi var slut efter alla trappor. Det tog oss två timmar! Man känner lite i låren idag. Gött!
 
Senare på kvällen bjöd jag och David hit vår klasskompis. Daniela, som vi hängde med i torsdags kväll. Hon är verkligen jätte trevlig! Hon är min nya amerikanska bff.
 
Hon kom till oss på förfest med Coronas och så var det jag, Jessica, David och Haider.Vi gick till en sportsbar och träffade hennes jobbarkompisar som också var ute. Oj vilket roligt ställe! De hade en spelhall, dansgolv och typ lounge ställe i ett. Dit måste vi gå igen.
Kyss
 
 
 
 

Ashton Kutcher, raincheck?!

Kategori: Allmänt

Ja det gick väl sådär i fredags. 
 
Vi hyrde en bil åkte och åkte iväg. Körde mot vårt första mål IKEA för köttbullar och lingon! Häromdagen gjorde vi ju egna köttbullar i och för sig men inget slår lingon. Särskilt inte mormors som jag är van vid men de här var mums de med!
Vi kom dit, köpte mat och satt ner. Efter det tog vi en snabb runda i affären. Utanför hade de satt upp ett tält med bara julgrejer. Åh vad mysigt det var att få lite julkänsla! Det är ju sol här hela tiden så man glömmer ibland bort att det faktiskt är November. 
 
Sedan körde vi till Warner Bros studio. Inspelningen skulle börja kl sju, vi var där vid tio över sex. När vi kommer till parkeringshuset möter vi en man. Vi säger till honom att vi är här för inspelningen av Two and a half men. Då berättar han att alla platser är fulla och att det inte spelar någon roll att vi har våra biljetter med oss för de börjar fylla platserna redan vid två. Ja det var ju kul att vi varken hade läst eller sett det på hemsidan när vi bokade biljetterna (de som vi pratade med visste inte ens vart man kunde läsa det?).
Vi åkte sura därifrån men vi fick iallafall med oss tre VIP biljetter till en annan gång. 
 
Istället körde vi till Manhattan Beach och en surfbar. Där satt vi hela kvällen och hade trevligt. Sån himla go stämmning var det, alla var polare med alla!
 
Så det var en trevlig dag trots att det inte blev någon tv-serie.
Kyss
 
 
 

After school activities

Kategori: Allmänt

Igår tittade vi på en film på min sista lektion.
 
Den roliga broadcasting advertising klassen. Vi såg en film som heter The greatest movie ever sold. Filmen är igentligen en dokumentär om hur en kille (han som har gjort Supersize me) försöker göra en film utan att betala något för den själv utan bara använda sig av sponsring från olika företag. Ganska kul ändå. En kille hade tagit med sig pizza och läsk till alla, mysigt!
 
Efter lektionen frågade en tjej i min klass som heter Daniella om jag ville följa med och ta en drink. Daniella är från Miami och det är hennes första termin här också men från början kommer hon från Colombia. Så jag frågade om David också kunde komma med så vi alla tre åkte ner till ett ställe som heter Cabo Cantina.
De hade karaoke kväll! Vi hade jätte kul åt alla som sjöng. Vissa var ganska grymma ändå. Det var en vit kille i slips och kavaj som sjöng en låt om hans salty chocolate balls. Fniss!
Vi satt och snackade och hade trevligt. Men vi tog det chill så efter två öl åkte vi hem.
 
Ikväll ska jag, Donna och Jessica på inspelningen av Two and a half men. Skoj!
Nu ska jag sminka till mig och sedan ska vi äta lunch på IKEA. 
Kyss
 
 
 
 
  

The Election

Kategori: Allmänt

Igår var den ingen vanlig dag. Det var val.
 
Hela dagen i skolan pratade vi om valet. Alla lärare tog upp det och det blev en diskussion i klassrummen. Jag har inte varit så insatt, men jag trodde faktiskt att det skulle vara mer hypeat än vad det har varit. 
 
När Obama hade vunnit så satt jag, Donna och Jessica vid datorn och tittade på hans tacktal. Alla facebookade om hur glada de blev att det var han som vann. Den där andra snubben verkade ju lite knepig? Hans syn på kvinnor b.la. Sjukt att han fick röster över huvud taget? Men grattis till Obama och grattis till USA. 
 
Nu ska jag fixa nåt att äta, sen ska jag plugga. Har lite arbeten som ska in tills imorgon.
Kyss
 
 
 
 

Sweat

Kategori: Allmänt

När vi vaknade idag funderade jag och Donna på om det skulle bli varmt eller inte.
 
Vi visste att det skulle bli varmare igen denna veckan.
Men äsch tänkte vi, vi har ju bara en lektion hur vamt kan det bli?
Efter att vi kom ut och hade gått fem minuter höll vi på att svettas ihjäl. 30 grader vid nio på morgonen. Jag vill inte vara den som gnäller men vad fasen det är för varmt för att vara november månad även i USA. 
 
Sen när vi kom hem skulle vi slänga oss i poolen för en gång skull. Har inte hängt där nere på några veckor nu. Då har de stängt av hela poolområdet och den kommer att vara stäng i typ tre veckor. Typiskt!
 
På kvällen gick jag, David och Jessica till en organsikt mataffär som heter Whole Foods.
Vi hade bestämt oss för att göra köttbullar och stuvade makaroner. I det här landet trycker de i djuren all möjlig skit för att de ska växa fort och kunna bli till mat. Det är hormoner i nästan allt!
Stina har skrämt upp mig lite, vilket är bra igentligen. Hon berättade att hennes hy blev jätte dålig första året hon bodde här pga allt skräp de har i maten. Jag har inte märkt att min hy har blivit sämre men det kändes bättre att köpa köttfärsen över disk. Färsen är från kor som har blivit uppfödda på betesmarker. Jag försöker hålla mig till kyckling eller tonfisk när jag handlar i vår "vanliga" mataffär.
Donna kom hem från skolan och åt med oss med! Trevlig avslutning på dagen.
 
Nu ska jag sova.
Kyss
 
ps: Häromdagen blev jag smått förvånad när David frågade mig om han fick låna dammsugaren och dammsuga i köket. Var tvungen att ta ett bildbevis. Killar kan tydligen, tjoho! :ds
 

 
 
 
   

Preparty in 413

Kategori: Allmänt

Igår festade vi till det här hemma hos oss!
 
Mamma, jag har faktist inte festat på tre veckor och de andra tjejerna tyckte att det var dags att jag följde med ut.  Vi visste inte vart eller hur så vi satt hemma först hos oss. Det var jag, Jessica, Donna, Cissi, David, Haider, Jesper och Joel. Vi åkte till ett område som hette Main. Där finns det lite klubbar som är roliga. Jag och Jessica har varit där en gång innan med Florence och Carro. Så tråkigt att de båda har åkt hem!
 
Som vanligt var det roligare på förfesten än ute. Men vi hade väldigt kul ändå!
 
Idag har jag och Jessica försökt att sola våra bleka kroppar. Hennes föräldrar kommer och hälsar på om ca en vecka. Så vi måste bli lite bruna tills dess. Tyvärr var vi lite sega med att komma ut så solen hade gått ner över husen. Men då kom vi på att vi kunde sola på taket! Så det gjorde vi. Härligt att ligga i bikini på ett tak i L.A i november. Härligt!
 
Ikväll ska jag, Jessica, Donna och Cissi laga burgare och ha söndagsmiddag med tända ljus.
Kyss
 

No freaky friday

Kategori: Allmänt

I fredags gjorde jag nästan ingenting.
 
Vet inte vad som hände men jag var helt seg hela dagen. Jag, Jessica och Donna har så skojigt när vi ligger i våra sängar och fnissar på kvällarna innan vi ska sova så vi somnar typ aldrig. 
 
Jag var sugen på att gå ut, tjatade på de andra att vi skulle ut men efter att jag hade druckit två öl och insåg att ingen skulle följa med struntade jag i det. Vi hade en tjejkväll istället. Vi satte oss i Donnas säng, tittade på film, mös och åt gotte.
 
Btw, såg en knasig bil när jag och Jessica var påväg hem häromdagen. Kolla!
Kyss
 
 
 

Cry baby

Kategori: Allmänt

Just nu är jag lycklig och ledsen samtidigt! Alla känslor svämmar över!
 
Har precis skypeat med mamma, pappa, morfar och min morbror Mats. Mina föräldrar har inte någon webcam på sin dator hemma men min morbrors dator har det. Så alla var hemma hos mormor och morfar när de ringde. Så nu har jag äntligen fått se dem! Mormor har äntligen fått komma hem från sjukhuset, hon orkade inte vara med ute i köket med de andra, men jag hejade på henne från sängen. 
 
Älskar och saknar dem så det gör ont i hjärtat!
Kyss
 

Happy Halloween!

Kategori: Allmänt

Tjo och tjm vad kul det var igår!
 
I Sverige firar vi ju inte Halloween så mycket som de gör här. Amerikaner är ju ganska överdrivna med allt. Halloween här slår Sverige med hästlängder. Det finns några hus som vi går förbi skolan som har "klätt" ut sina hus från början av månaden.
 
Igår började det redan i skolan med människor som var utklädda.
Jag är ju lite av en mes så jag blir ju rädd när jag ser någon med läskig mask. Stod med Jesper och Jessica efter lektionen och väntade på Donna som skulle ta sällskap med oss hem. Då kommer det en kille med en mask från en skräckfilm som heter The Strangers gående mot oss. Han tyckte ju givetvis att det blev roligare när han såg att jag blev rädd. Så han stod kvar en stund och stirrade på mig när jag försökte gömma mig bakom Jesper. Usch!
 
Det finns ett ställe i West Hollywood där de stänger av gatorna och har en Halloweenparad. Sedan är det fest hela natten lång. Jag, Donna och Jessica klädde ut oss med det vi hade hemma och åkte dit. Jag var Britney Spears, Donna var Lady Gaga och Jessica en glamrockare. 
 
Alla hade verkligen gått all in med sina kostymer! De hade även olika scener upställda med live framträdanden, dj`s eller där man fick komma upp och visa sin kostym. Männsiskor var fulla, glada och dansade överallt. Vissa kostymer var riktigt läskiga! Jag var lite rädd, men bara i smyg. 
Hemma om det är maskerad kommer folk i sina studentmössor utklädda till student på sin höjd men
det här var helt galet! Jag har aldrig varit med om något liknande. As kul!
Kyss
 
Såhär står det på deras hemsidan: 
“The largest Halloween street party in the world happens in West Hollywood, located in the Los Angeles County Region. Each year, more than 500,000 people take to the streets of Santa Monica Boulevard to enjoy the craziest, most eccentric costume creations ever at the West Hollywood Halloween Carnaval.”