johannawibring.blogg.se

En blogg för mina nära och kära så de kan läsa om mitt äventyr i USA.

The day has come

Kategori: Allmänt

Inte för mig igentligen för det är ju fortfarande söndagskväll hos mig men inte hemma i Sverige. 
 
Så nu är dagen med stort D här. Min syster fyller äntligen 18! Som hon har väntat!
Jag är så glad för att jag har dig i mitt liv, du är det finaste syster och vän man kan ha! Jag saknar dig varje minut jag är här och önskar att jag kunde vara hemma och fira dig. Vi får ta igen all tid när ja kommer hem i Juni. 
 
GRATTIS på födelsedagen systeryster!! Hoppas din dag blir awesome! Älskar dig mitt smongo (internskämt).
 
 
Så fin du är!
Kyss

Drunks

Kategori: Allmänt

Igår städade jag toan, garderoben och vårt rum. 
 
Så nu är det fräscht för de nya tjejerna som ska ta över vår plats i lägenheten. De kommer hit den 10 januari. 
Jag kopplade in högtalarna, satte på tagg musik och gick loss. 
 
Senare på kvällen bestämde vi oss för att föra lite hos oss och efter det gå på happy hour på Cabo Cantina. Det var jag, Cissi, Donna och Emil. Vi satt på Cabo och hade väldigt trevligt. I ett svagt ögonblick fick jag för mig att sjunga för Donna. Eller ja hon och jag gillar båda att sjunga men ingen har hört varandra. Så där stod vi i en gränd utanför baren, bakom en container medans jag försökte komma ihåg en vers på en låt som heter Two melodies med Audra Mae. Det gick sådär. Men Donna tyckte jag gjorde en bra insats trots omständigheterna. Efter ett tag kom en vakt och frågade om vi kräktes.
 
Vi tappade bort Emil en stund senare, eller jag misstänker att han smög iväg på något annat. Men vi gick iallafall vidare till ett ställe som heter Bungalo. Stället ser ut som en bakgård i någons trädgård typ.. fast utan gräs. Jätte mysigt med massa fåtöljer och soffor överallt, små lyktor runt hela stället och öppet i taket. Vi hamnade på efterfest hos en bartendern som jobbar på Cabo Cantina, Donna och Cissi har festat med honom innan. Han heter Daniel, sedan var det hans två kompisar. Hemma hos Daniel spelade de andra poker medans jag var dj. Vi satt där och tjatade länge innan vi tog en taxi hem. Kul spontan kväll!
 
Idag har jag varit nere på shopping gatan och letat efter någon nyårs outfit. Men jag hittade verkligen inget som föll mig i smaken. Vi är inte säkra på heller vad vi ska göra imorgon kväll så jag tänker att jag kan rota fram något i garderoben ändå att ha på mig.
Kyss
 

For the first time

Kategori: Allmänt

Idag har jag plockat lite bland mina grejer och funderat på hur vi ska få med oss allt till den nya lägenheten.
 
Jag har bestämt mig för att flytta med Donna och Cissi till Hollywood. Men bara på prov först. Jag tycker det är lite långt ifrån skolan så jag ska provåka bussen och se hur jag känner det och se hur jag känner att det är att bo i Hollywood. 
 
Ja vi får väl hyra någon slags van och försöka styva in allt där. Eller en sådära skåpbil typ. Vi flyttar nu på onsdag iallafall!
 
Senare på eftermiddagen tänkte jag dammsuga och börja flyttstäda lite smått. Men jag hamnade vid köksbordet med David, vi satt där och pratade så tiden flög iväg. Jag hade tänkt att städa men vid åtta gick jag, Donna och Cissi till affären och då kom jag på att jag kanske skulle hyra en film istället. Städa kan jag göra imorgon. I affären har de en automat som heter Red Box där man kan hyra filmer. Man knappar in sin postkod och sedan väljer man bland ett gäng filmer betalar med sitt kort och filmen kommer ut på sidan. Kostar bara 1.30 dollares! Det finns ju sådana på ICA hemma med men jag har aldrig använt dem. Så det var lite spännande!
 
Jag valde en film som heter The Words. Har sett trailern när den gick på bio så jag trodde jag visste lite vad den handlade om fast den var inte som jag trodde. Bra, men djupare än jag trodde.
Kyss

Another day

Kategori: Allmänt

Igår skulle vi hitta på något jag, Donna och Cissi.
 
Vi gjorde oss iordning för kvällen, köpte några öl och begav oss ner till en tjej som heter Jossan. Hon bor i samma hus på sjunde gatan som Jessica bodde i innan hon flyttade till oss.
 
Alla var halv taggade men ville ändå hitta på något. Planen var att vi skulle förfesta lite där och senare skulle killarna i 709 komma ner och vi skulle vidare. Eller ja de som är kvar. Två har åkt men Rasmus och Emil är kvar. Men när vi hade varit där en stund skickade de sms och sa att de inte pallade. Jossan sa att hon hade ont i huvudet och orkade nog inte heller. 
 
Så vi tog bussen hem igen. Jag tyckte det var skönt ändå. Var ju inte så taggad från början och då är det bättre att spara sig till en kväll när man går all in istället. Vi åkte hem och såg en film. Igen.
Det är det ändå vi gör just nu ser det ut som. Inget mig emot som är en filmnörd men nu har jag nog sett alla filmer jag har på datorn två gånger. 
Gött det hade varit om jag kunde teleportera min filmsamling från mammas och pappas garage hit.
Kyss

Laziness

Kategori: Allmänt

Igår åkte Cissi och Donna till Melrose med en annan tjej som heter Jossan.
 
Jag orkade inte följa med. Så jag var hemma hela dagen och bara slappade. David och Haider är i Vegas tror jag, eller de har inte sagt något till oss vart de skulle men jag misstänker att de är där. Så jag tvättade lite, åt gött och tittade på film helt själv. Så skönt!
 
Känns knasigt att man inte har någon skola eller något tills 11 feb. Vet inte vad jag ska hitta på? Man bara går här och dräller känns det som. Visst man kan hitta på saker här för här finns det ju saker att göra men man är ju inte den rikaste människan på jorden just nu. Student som väntar på vårterminens CSN.. blää.
Var så uttråkad häromdagen så jag köpte en piercing till mitt gamla hål i näsan. Har inte haft den i på sju år! Vissa tycker säkert att det är jätte fjortis, ute, fult och allt annat men jag tycker det passar mig iallafall. 
 
Förresten så väntar jag på ett paket som jag vet att mamma och pappa har skickat. Men det har inte kommit fram än. Jag var precis nere i lobbyn och frågade efter det men tyvärr. Hur lång tid kan det ta igentligen? Antar att ingen har fått mina julkort som jag har skickat heller? Det skumma är att Donna och jag skickade våra grejer på samma dag och hennes familj har fått de hon skickade. Vad fasen, jag vill också att det ska komma fram till er! Den som väntar på något gott... antar jag. 
 
Ja det händer inte så mycket just nu här.
Kyss
 
 

Movietime

Kategori: Allmänt

Igår på förmiddagen åkte killarna vidare till Miami.
 
Jag, Cissi och Donna gjorde nästan ingenting efter det. Vi satt hemma hos Cissi, städade undan lite, beställde thaimat och tittade på film. Jag skypeade med Erik också!
 
Amerikaner firar sin jul den 25e så igår var det spökstad här. Inte en käft var ute!
Jag och Cissi blev sugna på chips till filmen. Vi kollade upp vilka närmaste butiker som hade öppet. Vi har ju en butik precis bakom vårt hus men de hade stängt hela dagen. Vi hittade en annan några kvarter bort så det fick bli den. Vi tog en promenad dit och sedan tittade vi på filmen. 
 
Jag och Donna gick hem till oss och senare såg vi på en till film hon och jag innan vi gick och la oss. 
Kyss

Ho ho ho!

Kategori: Allmänt

Natten till söndagen sov jag hos Cissi. Vi har ju krångel med vårt nät fortfarande så det var smidigare.
 
Jag gick upp för att skypa med familjen. På grund av tidsskillnaden så hade de sin julaftonskväll när jag hade julaftonsmorgon här. Satt i Cissis garderob i över en timme.
Först när jag såg dem så började jag gråta men efter lite lip så var det väldigt mysigt. Åh min fina familj, vad jag saknade dem på julafton. Alla mina vänner med för den delen.
 
Vi har ett stående skämt jag och min syster varje julafton med min mormors krubba. Vi brukar stjäla jesusbarnet, skylla på någon helt annan och få de andra att leta efter honom. Detta året bestämde jag och Julia att vi skulle ge jesusbarnet ett stressfritt julfirande. Jag var ju inte hemma heller så han fick ligga kvar i sin krubba. Förutom när brorsan tog upp honom för bildbevis.
 
Senare på eftermiddagen gick vi alla för att köpa julmat. Vi hittade faktiskt det mesta! Förutom skinkan, den hade funnits men var slut i charken. Typiskt! Men vi köpte påläggsskinka istället.
Vi lagade maten i min och Donnas lägenhet för vi har ju större. Oj vilket lyckat julbord det blev! Lagade både rödbetssallad och risgrynsgröt från scratch!
Senare blandade Cissi och Donna drinkar. Männen försökte sig på att krossa isen på balkongen. Efter det vi gick över till Cissis lägenhet och hade musik quiz. Jag kände inte någon av killarna innan men Jocke, Said och Robin är tre väldigt goa killar. Alla var liksom lättsamma, skämtsamma och sköna med varandra från början. 
 
Tack alla som gjorde min julafton mysigt ändå utan min familj. Ovanligt firande men himla trevligt!
Kyss
 
 

Hangover

Kategori: Allmänt

Alla var bakfulla och sega på söndagen.
Vi åkte buss med killarna ner till Venice. Där gick vi en stund och såg på alla skummisar. Efter det gick vi tillbaka mot Santa Monica Pier och käkade middag på Bubba Gump. 
 
Senare gick vi hem och trivseldrack några öl och spelade beerpong.
Kyss
 
 
 
 
 

Dudes

Kategori: Allmänt

I lördags kom det tre killar hit.
 
Den ena killen heter Joakim, Donna känner honom sen innan. De andra två killarna heter Robin och Said. Alla tre pluggar affärsjuridik hemma på Jönköpings högskola, här har de haft en utlandstermin i tre olika stater. Så de kom hit och hälsade på innan de skulle resa vidare tillsammans till Miami. Jag tänkte ta dag för dag så det inte blir så långt inlägg.
 
De dök de upp vid nio ungefär. Vi satt och tjötade ett tag först, Said tittar på mig och säger att han känner igen mig. Jaha? Från vart tänker jag. Men sen kom jag på att det är väl antagligen från Max eller Hemmakväll. Det var från Hemmakväll! Lite komiskt att man sitter här på andra sidan Atlanten och träffar någon för första gången som känner igen en från Hemmakväll.
 
Cissis roomiesar har åkt hem till Sverige så hon har lägenheten för sig själv. De andra tjejerna som ska ta över den i januari har lämnat sina sängar. Så de har sovit på dem ute i vardagsrummet. 

Vi förfestade en stund här och sedan åkte vi ner till ett surfställe som heter Cabo Cantina. Efter den baren gick vi vidare till ett annat ställe som heter 3110, mer klubbig.
Väldigt rolig och blöt utekväll blev det!
Kyss
 

Merry Christmas

Kategori: Allmänt

Nu har vi firat jul. Jag, Donna och Cissi sen några goa kompisar till Donna.
 
Jag ska blogga mera senare och berätta om de senaste dagarna. Typ imorgon.
Hörs snart.
 
Jag saknar min familj idag hur mycket som helst! 
Kyss
 
 

Bon voyage!

Kategori: Allmänt

Igår gick jag och Jessica upp tidigt.
 
Vi tog en taxi till flygplatsen. Taxichaffören trodde nog att vi båda skulle åka, med tankte på alla resväskor och packning hon hade. Helt galet!
 
Vi stod i kön ett tag innan jag var tvungen att ta bussen hem igen. Jag skulle iväg med Donna och Cissi för att titta på ett lägenhetskomplex. Usch det blev jobbigt att säga hej då. 
 
Jag och Jessica har ju hängt ihop sen start, vi bodde vår första vecka i Venice, umgicks efter skolan och senare flyttade hon in hos oss när Carro åkte hem. Riktigt tråkigt att hon har åkt hem och jag saknar henne redan.
Men som tur har jag Donna och Cissi kvar som jag kan kramas med!
 
Jag somnade på bussen och när jag vaknade till visste jag inte riktigt vart jag var. Trodde att jag hade missat busshållplatsen jag skulle gå av på. Jag funderade på att gå av men sen såg jag att den gatan jag skulle gå av på var nästa stopp. Gött!
Jag gick av och gick upp 10 kvarter till den andra busshållplatsen där jag skulle träffa Donna och Cissi. Var i god tid så jag hann äta en macka på Subway innan Donna och Cissi kom. 
Vi tog en buss och sedan bytte till en annan. Jag visste att komplexet skulle ligga längre ifrån skolan men inte såhär långt! När vi kommer fram ligger lägenhetskomplexet på en bakgata mitt i Hollywood! 
 
Donna och Cissi gillade stället från start medans jag kände att jag inte kunde ta ett sånt beslut på stående fot. De skrev på ansökningarna och skulle scanna in och maila de andra papperna de inte hade med sig.
Så nu sitter jag här och vet inte riktigt hur jag ska göra. Donna och Cissi vill att jag jätte gärna ska bo med dem. Men jag kan inte bestämma mig! Om jag vill skriva in mig på kontraktet så går det göra efteråt.
Fösöker göra en plus och minus lista: 
Plus:
Roligt att bo i Hollywood där allt händer. 
Skönt att bo bland andra männsikor än svenska studenter. 
Miljöombyte.
Fräsch ny start.
Santa Monica blir lätt långtråkigt
Man kan försova sig och ändå hinna till skolan.
Minus:
Mer än en timmes busstur till skolan.
Donna och Cissi kanske trivs bättre själva. 
Santa Monica är lugnt.
För mycket festade?
 
Hmm?
Kyss
 
 
 

the end of an era

Kategori: Allmänt

Ja nu är det snart slut på mina och Jessicas dagar tillsammans i LA.
 
Imorgon ska vi kliva upp tidigt, åka till flygplatsen där jag ska vinka av henne. Usch vad sorligt. När man bor såhär och inte har någon nära med sig hemifrån ty man sig snabbt till sådana man tycker om. Det känns som om man skapar en vänrelation i turbofart och man lär känna varandra och blir tajta på några veckor.
 
Idag har jag legat i sängen och slappat tills eftermiddagen. Hängt med Donna, bara hon och jag som har varit hemma. Skönt! Som tur är börjar hon må bättre nu från sin förkylning som har hållt i sig sen i måndags.
 
Sedan tog jag bussen ner och mötte Jessica. Hon hade varit hos några vänner som bor en bit bort och sagt hejdå. Vi gick och åt en sista middag ihop på Bubba Gump.
 
När jag skulle gå på toaletten frågade jag servitrisen om de gjorde något särskillt om någon fyllde år. Om jag kunde köpa en tårta eller något. Jessica fyller år den 23 december och då är hon ju hemma redan så jag tänkte att det kunde vara kul att överraska henne. Servitrisen sa:
- Javisst det ordnar vi, inga problem. 
Bra, jag gick och satte mig igen och låtsades som ingenting fast jag ville fnissa åt att jag hade en hemlighet. En stund efter att vi hade ätit upp kommer servitrisen ut med en skål fylld med glass, grädde, chokladsås och körsbär. Hon går fram till Jessica och säger:
- Ja jag hörde att det var din födelsedag så vill du vara vänlig att ställa dig upp här i mitten av gången så alla ser dig?
Jessica ser sjukt chockad ut och bara stirrade på mig, hon sa inget på en liten stund. Sedan ställde hon sig upp och alla gäster fick klappa i händerna medans alla som jobbade sjöng för henne:
- I don`t know where I`ve been told, someones getting really old.
Jag satt där klappade i händerna och skrattade högt av Jessicas förvåning. Lyckat!
 
Nu sitter vi här vi köksbordet och ska snart gå och lägga oss. Jessica håller på och packar in i det sista. Snart bär det av mot flygplatsen och svealand för hennes del.
Kyss
 
 

you and I

Kategori: Allmänt

Igår gick jag upp, åt frukost och sedan begav jag mig ner till Starbucks.
 
Jag skypade med Jonas och Becca i någon timme. Har inte pratat ordentligt med dem på jättelänge så det var mysigt. Sedan pratade jag med Millan, som tydligen ska flytta till Göteborg. Kul!
Hon trodde att jag var på fest. Det är alltid så hög musik där inne på Starbucks. Men jag förklarade att det inte var någon fest, bara amerikaner och deras höga volym. I butiker och överallt! De gånger jag har varit på bio här har jag haft öronproppar. Kanske börjar jag bli gammal?!
 
Sedan åkte jag ner och mötte Jessica på shopping gatan. Hennes sista julklappar skulle inhandlas. Jag däremot köpte ett par jätte fräna hörlurar till mig själv. De är så jäkla disco! Tänkte ha dem till mina nya mobil som jag ska köpa snart.
 
Vi åkte hem till lägenheten och bestämde oss för att bubbla en sista gång innan Jessica åker hem, i jacuzzin som vi har brevid poolen på innegården. 
Det var väldigt gött! Fast nästan lite för varmt så man blev yr. Men vi satt på kanten och drack våra öl imellanåt. Innan vi skulle gå upp hoppade vi i den stora poolen. Vi flöt omkring där och gjorde sådär rolig Gustav Vasa frisyr, när man tar allt hår fram och sedan viker det bak. Oj vad vi fnissade! 
 
När vi kom upp duschade vi i omgångar och sedan tittade vi på en film. Nobels testamente. Jag brukar ha lite svårt för sånna svenska Beck thriller liknande filmer men den här tyckte jag var riktigt bra. Självklart listade jag ut vem som var boven i dramat långt innan filmen var slut, det filmfreaket som jag är men ändå var den bra.
Kyss
 

Finally

Kategori: Allmänt

Nu är jag klar med alla finals och min första termin på SMC är officiellt slut.
 
Det sista provet jag hade idag var riktigt jobbigt. Efter de 50 första frågorna började texten bli suddig. Chansade på en del förkortningar om Federal goverment lagar och börsregler?, men annars tror jag att det gick bra.
 
Jessica mötte mig i skolan efter provet. Vi gick och lämnade min studieförsäkran till "internationella studenter kontoret" så det kan posta iväg det till CSN. Jessica skrev på något papper om att hon vill ha betygen för denna terminen hemskickade till sig efter de har kommit in, sedan gick vi hemåt.
 
Vi var hemma bara en stund och mellanlandade. Jessica ville gå ner på shopping gatan för att leta efter julklappar till sin familj. Vi var där nere en stund men mest på HM. De hade rea så jag hittade ett par billiga mysbyxor, ett par stövlar/boots och en mössa. 
Efter det åkte vi till ett lågpris ställe som heter Ross. Ser ute lite som Ulla. Där inne gick vi i nästan två timmar men Jessica hittade massa fint till sin familj. 
 
När vi kom hem gick vi till affären och köpte cupcakes till Donna som har blivit sjuk. Hon har varit varm, förkyld och hostat i två dagar. Stackarn! Sedan tittade vi på en film. Sämsta filmen ever för övrigt. Garden state heter den, se den inte! Dålig rekomendation av David.
 
Nu ska jag sova...
Kyss

Almost done

Kategori: Allmänt

Imorse hade jag min näst sista final. 
 
På dagen skypeade jag med mamma, pappa, mormor, morfar och Julle. Mormor och morfar skulle sova över hos mamma och pappa för de skulle upp tidigt till sjukhuset. Mormor har ju varit sjuk ett tag men nu har hon äntligen blivit friskförklarad! Precis innan jul och allt, perfekt!
 
Sedan satt jag uppe hela natten och pluggade. Kan bero på att jag slappade hela dagen och började för sent. Men vid två kom jag i säng. Gick upp i morse till skolan som en zombie. Provet kändes ändå ganska bra. Hoppas på det iallafall!
 
Så nu har jag bara det stor super jobbiga provet kvar imorgon. Just nu sitter jag i bibblan och pluggar. Provet kommer ha 100 frågor på allt vi någonsin har gjort i den klassen. Men förhoppningsvis så sitter en del från de tidigare proven. 
 
Det känns skumt att det redan har gått en termin här! Lite deppigt, man har ju träffat goa människor i klasserna. Jag har önskat mig en telefon av tomten och hoppas att jag får en. Då kommer nästa termin bli mycket roligare! Folk kan höra av sig till mig och jag kan höra av mig till folk. Vilken lycka att köpa en smartphone, vilken som helst så jag kan lyssna på spotify när jag är påväg någonstans och ha gratis appar så som viber så jag kan skicka sms och bilder till de hemma.
 
Idag har jag pratat lite grann med min bror innan hans mobil dog på väg hem från jobbet. Jag blir så lugn och på bra humör av att prata med honom, världens bästa storebror! Åh vad jag saknar honom och längtar tills han och Becca kommer hit i maj.
 
Nu ska jag fortsätta med plugget här. Tog bara en liten paus.
Kyss

Not really according to plans

Kategori: Allmänt

I lördags hade några svenska tjejer som också bor här på Plaza bjudit in till julfest. 
 
Vi skulle ses kl fyra, alla bjudna skulle ta med sig någon typ av julmat. Jag hade bestämt mig för att göra köttbullar. För det första så vaknade jag sent så jag var redan lite stressad. Sedan frågade de om vi kunde åka till IKEA istället för att köpa lussebullar och prinskorv, jag och David. Men ingen tog tag i det och det  blev knas.
 
Jag loggade in på min skolmail och där stod det att jag skulle välja mina kurser till nästa termin kl två. Oh gosh! Jag har inte haft någon koll med alla finals och plugg på sistonde. Det blir lite av ett krig mellan elever för alla vill få sina klasser och platserna fylls upp snabbt. Så jag skrev till tjejerna att jag var tvungen att göra det först och komma lite senare. Men det var okej ändå, skönt! 
 
Sedan satt jag där nere på Starbucks i över två timmar och pusslade med mina klasser. Det var inte lätt, kurser som var fyllda och de andra var på fel tider och några skulle krocka med de andra klasserna jag ville läsa.
Jag kommer att läsa fem klasser nästa termin istället för fyra som jag har läst denna terminen.
Anledningen till det är att vi internationella studenter måste ha sammanlagt 12 units (12 poäng) per termin för att få CSN. Så om man väljer fyra klasser med tre units i varje är man ju klar. Men det fanns en klass som jag tyckte verkade rolig som bara hade två units. Den klassen med två units är en sång klass där man lär sig röst teknik och får sjunga en massa! Shit vad kul, tänker jag. Nu är ju ingen idol direkt men jag har ju alltid gillat att sjunga så det kan nog bli himla skoj! Så nu återstår det bara att hitta en klass till. Jag ska försöka leta men just nu ligger hemsidan nere. To be continued!
 
Jag gick iväg själv till julfesten tre timmar för sent, när jag kom in var partyt i full gång. Beer pong, musik och massa folk. Ja jag låg nog lite efter. Men det tog jag igen snabbt och jag hade en väldigt rolig kväll. Jessica hade varit ute med några rockers som är svenskar som vi har träffat innan på en klubb. Men hon kom upp och hämtade mig, vilket var tur för jag hade råkat "somna" i en av tjejernas säng. 
 
Jag vaknade morgonen efter, bakis med alla kläder på i min säng. Det var ett givet tecken på att jag hade haft kul kvällen innan. Tack 709.
Kyss
 
 
 
 
 
 
 

Secret date

Kategori: Allmänt

Jessica har pratat i några dagar om att hon vill ta med mig till ett hemligt ställe. Hon åker hem nästa fredag så hon ville göra något mysigt bara hon och jag.
 
Så vi bestämde att vi skulle göra det igårkväll. Jag hade ingen aning om vad vi skulle göra, vad jag skulle ha på mig, vad jag behövde ta med mig osv. 
Men vi satte oss på en buss som gick till Down Town Los angeles. När vi hade kommit fram så gick vi en bit och sedan in i en byggnad och tog hissen upp till högsta våningen. Jag fattade inget! När vi klev ut från hissen såg jag att vi hade hamnat på en sushi restaurang med sjukt bra utsikt över hela LA. Åh vad fint det var där och sushi som jag älskar. 
 
Vi satte oss i baren och tog en öl medans vi väntade på vårt bord ute på terassen. När jag skulle visa mitt legg säger bartendern:
- What the fuck is this? och skrattar.
Jag förklarar att det är ett svenskt körkort. Då säger han att han älskar svenskar och att han tycker vi är awesome. Sedan när Jessica sträcker fram sitt legg så skrattar han ännu mer utan att titta på det och ger tillbaka det till henne. Vi sitter där en stund och pratar med honom. Han tittar på Jessicas tatueringar och skriker till den andra bartendern:
- Dude, look at her awesome tatto!
Den andra bartendern skriker tillbaka:
- Awesome, you should buy them some drinks!
Så efter en stund får vi en till öl, gratis! Fasen vad trevligt tyckte vi. 
 
Vi får vårt bord och beställer in olika sushi. California rolls, dragon rolls och salmon rolls. Dragon rolls var godast! De verkligen smälltde i munnen. Fisken såg ut som strömming?
Efter vi hade ätit upp drack vi mer öl satt länge, pratade och trivdes. Sedan tog vi bussen hem. 
Himla mysig date! 
 
Det känns lite jobbigt att hon ska åka hem faktiskt. Vi har ju hängt massa här. Men vi ska ses hemma i sommar, det har vi lovat varandra. Uppskattade verkligen att hon tog med mig till den restaurangen, sånt litet gull!
Kyss
 
 

Two done, two more to go.

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft två av mina finals.
 
Den första var imorse, engelska. Vi fick sex olika ämnen att välja mellan. Jag valde att skriva en argumentations uppsats om daglig träning. Veckans skämt för mig, då jag inte tränar särskilt ofta men det fanns inget bättre.
 
Jag vet inte alls hur det gick. Satt tre timmar ungefär. Jag är inte så bra med fantasin när det är en tidsgräns. Fast läraren har sagt att jag är en av hans "success storys" för att han tycker tydligen att jag har utvecklats denna terminen. Han har berättat att jag kommer få ett starkt B i kursen. Skulle ju givetvis vilja ha A men jag är nöjd med ett B.
 
Senare hade jag min kvällslektion, broadcast advertising klassen. Först hade vi ett prov med 50 frågor. Efter det hade vi våra grupp presentationer. Vi hade väl inte gjort något A arbete men presentationen gick bättre än jag trodde. Läraren verkade gilla vår påhittade produkt och hur vi skulle marknadsföra den. 
 
Nu är det bara två kvar. Business och marknadsföring. Marknadsföringen är jag inte så nervös över, men business kursen, hu geda mig. Det kommer vara en hel del att plugga på!
 
Just det! På min presentation i den klassen, den när jag klädde upp mig och grejer fick jag 25 av 30. Läraren hade skrivit att jag har ett väldigt vänligt leende som gör alla lugna i min närvaro. Jaha ja? Men jag kunde fått högre betyg om jag inte hade tittat så mycket på mina anteckningar.
Trist! Jag kunde det nästan utantill men jag antar att det var någon typ av nervös grej att titta ner på pappret i min hand. 
 
Nu ska jag fira att jag är halvvägs i finalsproven med en pepsi och en film. 
Kyss
 
 
 

12-12-12

Kategori: Allmänt

Ja som sagt idag är det 12-12-12. Det går ju inte att missa direkt, hela Facebook skriver om det.
 
Jag har inte skrivit på sex dagar för det har varit lite drama här. Jag och Donna vill flytta ur och det verkar vara en omöjlighet. Skriva ut sig från lägenheten, dela upp möblerna som ingen vill dela på och annat skräp. Lite struligt.
 
Vi har inte löst något direkt än men den som lever få se. Jag och Donna ska iallafall se oss efter ett nytt boende. Ibland så går det inte bara, alla kan ju inte tycka om alla.
 
I helgen har jag och Donna varit nere i OC. Vi åkte och hälsade på Stina. Hemma hos Stina blev vi bjudna på lussebullar och pepparkakor. Hon hade julmusik på och de hade klätt sin gran. Stina är lite av ett Disney freak så hon hade små Disney figurer i sin gran. Så himla mysigt var det!
 
Jag och Stina åkte senare till en restaurang som heter Yardhouse. Donna åkte och träffade sin värdfamilj som hon hade här när hon var au pair förra året. Efter någon timme kom hon tillbaka och då åkte vi alla ner till Balboa Newport beach. Där tog vi en promenad och tittade på alla hus som hade juldekorationer. 
 
Det är väl typ det enda roliga jag har gjort sen jag skrev sist...
 
Denna och nästa vecka är det finals för det flesta. Finals betyder att du har ett stort prov på allt du har gått igenom hela terminen. Oh gosh! Jag har två denna veckan, imorgon och sedan två på måndag och tisdag. Sitter i biblioteket och försöker plugga. Det är som att min hjärna känner av att skolan snart är slut och har ställt in sig på något slö mode. Men det ska nog gå bra. Stänger in mig i garderoben och pluggar sönder på dagarna nu i helgen.
 
Snart är det Lucia för er där hemma! Lycka till alla barn och ungdomar på era lucia tåg, jag hade gärna varit med i publiken! Får se om svtplay sänder något istället.
Kyss
 
 
 
 

Paus

Kategori: Allmänt

Just nu tar jag en liten paus från bloggandet.
 
Jag mår bra och allt men jag känner att jag måste fokusera på andra saker för att det ska kunna bli en bra nästa termin här. 
 
Så ha tålamod, jag återkommer!
Kyss

Explain

Kategori: Allmänt

Det fortsätter att regna här. Usch!
 
Idag har jag bara haft en lektion i skolan. Jag och Donna gick till biblioteket efteråt och skrev ut lite papper. 
Jag tror att min älskade dator har fått en fuktskada! Det är en vit liten rand på skärmen som inte verkar gå bort.
Så jag skrev ut kvittot från Apple som jag hade på min mail. Ska gå ner med datorn till butiken imorgon hade jag tänkt. Bara för att man var student så fick man Apple care ett år, hoppas de kan fixa den utan någon kostnad. 
 
Just nu sitter jag på Starbucks. Det händer nog inte så mycket idag heller. Tråkiga måndag. 
Igår ställde vi upp fyra värmeljus på rad och ska ha det som vår advents ljusstake. Så vi tände första ljuset jag, Donna, Jessica och hennes syskon igår. Lite december stämmning iallafall!
Senare innan jag skulle sova kollade jag lite på Ronja Rövardotter. Har inte sett det sen jag var liten. Det var himla mysigt! Jag och David tittade på halva sista nu när vi åt lunch. 
 
Jo just det, jag kom på att det kanske är några som läser min blogg som inte förstår varför jag alltid avslutar med att skriva kyss. Nu är det ju inte så att jag går omkring och kysser alla eller säger det till vardags. 
Det är ett intern skämt mellan några vänner hemma, givetvis är det Sofie som har börjat sen tog jag, Märta, Emilia efter det. Vet inte riktigt varför vi började med det? Igentligen ska kyss stavas med två zz för att få till det. Men det går liksom inte riktigt förklara med ord. Men ni som känner mig kan nog höra mig säga:
Men KYZZZZZZZ eller FNIZZZ. 
 
Okej så nu kommer det. 
Kyss
 

Just chillin

Kategori: Allmänt

Killarna åkte till Vegas igår eftermiddag.
Jessica sov på hotel i Holywood med sina syskon som fortfarande är här. 
Donna var iväg på date och åkte skridskor i regnet, men hon var lycklig ändå när hon kom hem. 
 
Så ja då var det bara jag kvar hemma. Jag gick över till Cissi och dem, satt där och hängde lite. Sedan gick jag och Cissi över till mig. Vi skulle precis sätta på en film när Donna kom hem från daten. Så då satt vi alla tre och pratade om den istället. Sen somnade vi. Skön och lugn lördagskväll.
 
Idag har det regnat hela dagen! Man blir verkligen inte sugen på att gå ut eller göra någonting alls. Jessica kom hem med sina syskon för en stund sen och nu håller de på att packa. De ska flyga hem vid nio ikväll. De har shoppat en massa så det är packning som kräver en hel del planering. 
 
Jag har loggat in mig på en annan snubbes internet som inte har något lösenord (hoppas han inte är svensk och ser mitt blogg inlägg nu). Men det funkar bara om man sitter lite halv snett nästan i fönstret vid köksbordet. Såg på facebook att alla uppdaterar om julskyltningen! Åh nu saknar jag snön och myset på stan.
 
Jag och Donna ska försöka att titta på de första två avsnitten av julkalendern med vårt tröööööööga internet. Såg  första avsnittet igår men vi ska titta tillsammans nu. Får se hur det går. Lycka till, till oss!
Kyss

Please vacate

Kategori: Allmänt

Donna och Cissi var ute i torsdags. Jag orkade inte följa med. Istället låg jag hemma med huvudvärk och tittade på film. Jag kunde inte somna. 
 
Så när Donna trillade in runt fyra var jag fortfarande vaken. Vi låg i varsin säng och prata en massa. Lite för länge. Var vakna när David gick till skolan. Men hon har ju inte varit hemma på en vecka så det var mycket att gå igenom. All drama på Plaza! Som att leva mitt i skilda världar, ja typ. Tröttsamt.
 
Igår var vi ganska sega och sov länge. Hängde bara hemma och tittade på film på dagen. Senare på kvällen följde jag med David och Haider på fest. Det är en tjej som heter Malin som går i min ena klass, hon och hennes roomiesar skulle ha en fest.
 
Först var det bara vi där. Efter en stund trillade hur många som helst in! Vi var nog iallafall över 25 i den där lägenheten. Kul med nytt folk. Alla var inte svenskar heller. Tjoho! Träffade även Samar. Hon flög med samma flyg hit med oss och jag har inte sett henne sen dess. 
Vi var väl där till halv två eller något innan polisen dök upp och vi fick utrymma. Det är inte som i Sverige direkt när man kan liva som en stolle till klockan sex på morgonen innan en securitas vakt knackar på dörren och ber en dämpa sig. 
Vi åt burgare efteråt och där träffade jag Danielas jobbarkompisar helt random. Kul! De hade varit ute. Så jag satt och tjatade med dem ett tag. När jag vände mig om hade de andra gått hemåt tydligen. Oj då. Jag gick hem själv och sjöng. Det är en bra grej att försöka komma ihåg låttexter på fyllan för att få tiden att gå. 
 
Idag vet jag inte vad som händer än. Jag och Donnas ska gå med hyran senare.
 
Sedan får vi se vad lördagskvällen har att erbjuda!
Kyss