johannawibring.blogg.se

En blogg för mina nära och kära så de kan läsa om mitt äventyr i USA.

Sickness

Kategori: Allmänt

Åh nej jag har gått och blivit sjuk, på riktigt!
 
Jag skrev ju för några dagar sen om att jag hade ont i halsen. Men sen tyckte jag att det gick över. Men tyvärr, det kom tillbaka. Igår hade jag jätteont och trodde typ att jag hade fått en allergisk reaktion. Gick in på ett "apotek" och köpte allergitabletter. 
 
Trodde att det skulle hjälpa men idag när jag vaknade var det värre. Jag fick inte ens i mig mina flingor till frukost. Men jag hade två quiz i skolan och ville inte missa dem. Så jag åkte till skolan ändå, men på andra lektionen fick jag typ panik. Jag kunde inte svälja och det gjorde så jäkla ont i hela munnen. Jag gick fram till läraren och sa att jag var tvungen att gå till skol-läkaren.
 
De har ett health center på skolan där det finns doktorer vissa dagar. Som tur var fick jag den sista tiden för dagen. Läkaren var jättesnäll och tittade i min hals och på mitt tandkött som har massa vita pluppar. Hon berättade att jag hade fått en infektion av någon slags bakterie och skrev ut penicilinkur på fem dagar. Jag vet inte om hon också sa att de kunde vara halsfluss?
Jag är sjuk och kan inte äta, idag har jag ätit en halv banan innan jag började gråta.
 
Fy fasen för halsont!!
Kyss
 
 

Feeling lika a fool

Kategori: Allmänt

Igår på min gitarrklass hände det något jättepinsamt!
 
Jag börjar tvivla på om jag ska kunna lära mig spela överhuvudtaget, det kanske inte är min grej helt enkelt? För det första tycker jag att det är ganska svårt och för det andra:
Jag satte mig ner och tog upp min gitarr. Jag har köpt en tuner till den. Det är en svart liten datagrej som man fäster på halsen av gitarren och sedan säger den vilket ackord det är så att man kan stämma den rätt. Smidigt!
Jag sitter där och försöker stämma den och drar ena strängen lite för hårt. Den flyger av och träffar nästan en tjej i ansiktet, hela klassen börjar fnissa! 
 
Jag spenderar resten av lektion i skam och ber om ursäkt till tjejen brevid mig hundra gånger samtidigt som jag försöker spela ackord på en gitarr med bara fem strängar. Usch vad det var pinsamt!
Kyss
 
 

The Oscars

Kategori: Allmänt

Hollywood blvd har varit avstängd i nio dagar. Men idag när jag skulle till Starbucks märkte jag att de hade stängt av ända från oss! De har förberett för Oscars galan som sändes nu ikväll. Massa helikoptrar i luften, reklam och poliser.
 
Ikväll var vi ute och åt på restaurang och det kändes så knepigt att de som de visade på tvn där inne var bara några hundra meter bort. 
Kyss
 

Last night

Kategori: Allmänt

Det går två tjejer i min onsdagsklass som också bor i Hollywood. De heter Maria och Linn. 
 
Jag brukar åka med dem hem efter lektionen för Maria har bil. Smidigt att vi bor i samma område! De bor ungefär en kvart från oss om man går. Så i onsdags kväll bestämde vi att vi skulle gå ut tillsammans nu i helgen. Så jag åkte hem till dem och vi förfestade där först. Linns ena klasskompis Valentina var också med. Hon är hälften amerikan och hälften tysk och pratar fem språk flytande! Det skulle jag med vilja kunna. Ett av dem är svenska. Hon bodde i Sverige i 10 månader och pratar redan mycket bättre svenska än Drottning Silvia. Vissa vill nog mer än andra. 
 
Vi gick till Five0four igår igen. Vi hade tänkt att klubba men vi kom på det så sent så det kändes ovärt, dessutom fick Maria inte tag på sin promoter. Vi bestämde att vi ska gå ut igen på fredag fast då ska vi gå på någon klubb på Main street i Santa Monica. De är svingoa tjejer och vi skrattade massa hela kvällen.
Kyss
 

Friday

Kategori: Allmänt

I fredags gick jag, Sandra och Donna till en sushi restaurang. Oj oj oj vilken god mat! 
 
Efter det kom Megan och vi hamnade som vanligt på Five0Four. Senare gick vi vidare till en klubb som heter Couture. Ingen hade varit där innan, så ingen visste hur det skulle vara. Det var litet och trångt, massa folk och typ inget dansgolv? Ja de var ingen höjdare så vi gick tillbaka till baren istället. 
 
Vi hade väldigt kul, Megan är en människa som alltid är full av energi och alltid glad! Vi gick tillbaka till oss och bytte skor innan klubben och Megan skrattade åt vårt skohorn och våra tamponger. Hon tyckte det var så kul så hon var tvungen att ta kort. 
Kyss
 
 
 

Sore throat

Kategori: Allmänt

Igår var min sista skoldag för denna veckan. Det är lite jobbigt att gå från halv 10 på morgonen till 10 på kvällen på onsdagarna. Men det är ändå skönt att bara ha tre dagar i veckan.
 
Idag har jag inte gjort något. Vaknade med halsont och känner mig allmänt dålig. Jag brukar få ont i öronen när jag sväljer innan jag blir förkyld och det känns så nu, kommer antagligen att bli sämre. Usch!
Pratade med mamma innan på Viber, de är på skidsemester med Rebeccas pappa och hans familj. Eller ja, Jonas och Becca åkte med hennes pappa och co. Sedan kom mamma, pappa och Julia och hälsade på dem nu och ska stanna i tre dagar. De hade åkt pulka, skidor och hittat på en massa skoj! Jag vill också vara med!
 
Ikväll har jag och Cissi städat lägenheten. Donna har kvällslektion, så hon slapp! Dessutom var det hon som städade toan sist. Hennes kompis Sandra kommer och stannar över helgen. Hon har en utlandstermin i Chicago. 
Så nu sitter jag och väntar på dem, de dyker upp om någon timme. Har tänt lite ljus och gjort mysigt.
Kyss 
 

Saint Lucia

Kategori: Allmänt

Igår hade jag min sångklass.
 
Det var inte lika kul som förra gången av någon anledning men vi fick iallafall välja varsin låt att sjunga inför klassen längre fram på terminen. Man fick välja mellan sex olika låtar. En var på spanska, italienska och en annan var en folksång från Skottland. De andra var tydligen typiska amerikanska låtar? Den som var på italienska var en version av vår Sankta Lucia som vi sjunger hemma! Jag blev eld och lågor och berättade för klassen att vi firar Lucia i Sverige och att det finns en svensk version. Läraren tyckte det var spännande och sa att jag gärna fick sjunga den på svenska om jag ville. 
 
Den är ju rätt hög men vår lärare har sagt att vi är där för att utmana oss själva och kliva ut ur vår komfortzon, så vad fasen jag kör på den! Med lite övning går det säkert. Får skråla loss på taket här nu i helgen.
Kyss
 

Buy a guitar

Kategori: Allmänt

I måndags var vi lediga från skolan, det var presidentsday. Jag och Donna tog bussen till BestBuy. 
 
Det är en butik som liknar El-giganten. Jag hade hört av Jesper att de hade bra priser på nybörjargitarrer. Så jag hittade en Maestro, den görs av Gibson och var faktiskt den enda som fanns i butiken. Så den fick det bli! Åh vad kul det är att ha en egen gitarr. Nu ska jag bara lära mig att spela också. Jag har inte så mycket tålamod, blir sur när jag inte kan allt från början. Skulle vilja ta ett piller och vakna upp och bara kunna spela. Lathet eller dåligt tålamod hmm?
 
Anyhow jag är nöjd med den och den är mycket smidigare och lättare att bära på än den jag lånade av Jessica. 
Kyss
 
 

Returning

Kategori: Allmänt

Igår tog jag bussen till Santa Monica för att lämna tillbaka gitarren som jag har lånat.
 
Usch jag får sånna kalla kårar av att gå genom de korridorerna där jag bodde innan. Det finns människor jag inte vill träffa där. Men det gick bra. Träffade David och hans två kompisar en stund, fick tillbaka en bok som han trodde han skulle ha till sin ena klass. 
 
Häromdagen hittade jag förresten ett ställe som säljer något som jag tyckte liknade kebab hemma. Åh det är något jag saknar. En kebabrulle eller tallrik. Mums! Det var lamm och nötkött, Gyros en grekisk rätt tror jag. Det var inte helt olikt kebab. Kanske händer att jag köper det igen?
Kyss
 

The weekend vol. 3

Kategori: Allmänt

Igår kom vi upp relativt tidigt.

Vi käkade frulle och sedan gick vi ner till vår pool som vi har här i huset. Där låg vi i några timmar och försökte få lite färg. Så skönt med sol! Måste bättre på min bränna nu, tills Erik kommer. Kollade på gamla bilder från förra terminen. Oj vad brun man var då, hela tiden!
Vid poolområdet var det ett filmteam som spelade in en kortfilm så vi låg där och kikade. Paul kom förbi och berättade att det var några från hans filmskola som spelade in. Det var ganska kul att se, camera ready? sound? action!

Cissi ville gå ut och BARA ta en drink på kvällen. Ja vi alla vet ju hur det slutar! Vi hade en kul ute kväll och jag träffade en kille som jag har träffat en gång tidigare på Five0Four som heter Matthew, han är ett litet gull! Jag gav mitt nummer till han så jag hoppas han hör av sig så vi kan ses en annan gång.

Kyss

 

The weekend vol. 2

Kategori: Allmänt

På fredagen gick jag och Donna ut igen. Fast bara för sällskapsöl med Megan. En tjej som går i Donnas klass. 
 
Jag och Donna åkte till the Grove tidigt på kvällen för att hon skulle köpa en ny dator. Hennes andra har gått sönder och nu har hon äntligen fått pengar från försäkringen. Senare taggade vi till lite. Megan hade varit på släktmiddag så hon kom ganska sent. Vi träffade Megan, drack två öl och sedan gick vi hemåt igen. Det var så mycket folk, fyllon och klockan var så mycket så det kändes liksom ovärt. Men det var ändå trevligt med lite tjejsnack.. som en fika fast med alkohol. 
 
Skönt att vi inte gick all in ändå.
Kyss
 
 

The weekend vol. 1

Kategori: Allmänt

Ja helgen började redan i torsdagskväll.
 
Jag, Donna och en tjej som heter Josefin åkte hem till henne efter deras lektion och tog några snabba drinkar innan Josefin gick till Bungalow och vi till Cabo Cantina. På Cabo träffade vi några killar som Donna känner. Jordan och AJ. Senare kom några svenskar Jesper och Louise. 
 
Efter Cabo gick vi också till Bungalow. Där träffade vi mer folk vi känner och hade skjojigt hela kvällen. Vi sov över hos Josefin och åkte hem bakis utan solglasögon en solig fredag efter det.
Kyss
 
 
 
 

School

Kategori: Allmänt

Jag sitter just nu i skolan, har finns det inget svenskt tangentbord sa det ser lite tokigt ut nar jag skriver men jag hoppas ni forstar anda!
 
Nu har mina tre dagar av skola den forsta veckan pa denna terminen gatt. Jag gillar alla mina klasser!
Sangen ar nog den roligaste, gitarren kommer pa andra plats, sen public relations, efter det media klassen och sist engelskan. Media klassen kommer tydligen bara vara i atta veckor. Jag visste inte det nar jag valde den, sa det kommer att ga turbo fort och vi har redan haft prov pa de tva forsta kapitlerna och ett inlamningsarbete. Men det blir skont sen nar den slutar, da kan jag fokusera pa de andra klasserna. Median ar nog den svaraste klassen denna terminen. Det ar lite jobbigt att aka bussen med gitarren pa morgonen nar det ar sa mycket folk. Men jag ska kopa ett fodral som man kan satta pa ryggen och en mindre gitarr sa ska det nog ga bra.
 
Idag foljde jag med Donna till skolan for att kopa lite bocker och kopiera lite grejer. Hon har lektion nu. Sitter i datasalen och vantar pa henne for sen ska vi ga till en bar har i Santa Monica.
 
Vi far sova hos en tjej som heter Jossan inatt som ocksa ska med.
Kyss 
 

Back to business

Kategori: Allmänt

Idag tog jag bussen in till Santa Monica. 
 
Gitarrklassen och sångklassen som jag ska ha är på ett annat ställe än skolan. Det heter Santa Monica Performance Art Center men det tillhör skolan. Så jag tog bussen dit för jag ville se vart det låg och hur det såg ut. Det går gratis bussar ner och till skolan så det blir nog bra ändå. Efter det gick jag lite på shopping gatan i Santa Monica och köpte ett par armband på H&M. Sedan tog jag bussen hem igen.
 
Imorgon börjar allvaret, SKOLAN!
Helt sjukt att jag bara har slappat omkring här i två månader. Men nu är det slut på det. Ska ändå bli skönt att få lite rutiner och ha något att göra framöver. Min första lektion imorgon är gitarrklassen. Jag har fått låna en gitarr sålänge av en svensk tjej som jag hade en klass med förra terminen som bor på Plaza. Det var en av de tjejerna som hade julfesten jag var på och som nu har tagit över Malins och Cissis gamla lägenhet. Hur gulligt som helst att jag kunde låna den!
Då jag alltid ska vara ute i sista sekund hann ju alla gitarraffären nära mig stänga idag.
Efter gitarren har jag media och sedan engelska. 
 
Är lite små nervös över hur det ska gå imorgon.
Kyss
 
 
 

Fixing our place up

Kategori: Allmänt

I lördags åkte vi till Target och köpte en skohylla och krokar. 
 
Sedan piffade vi till det i lägenheten. Senare på kvällen gjorde jag inget särskillt, låg hemma och slappade. Ville inte gå ut och festa men blev frestad när folk smsade och frågade om jag ville med. Men jag kände att jag inte ville vakna upp bakis på söndagen, sova halva dagen och sedan gå upp till skolan på måndagen. Så jag tog ett vuxen beslut och stannade hemma.
 
Det känns skönt att komma innanför dörren och kunna sätta sig i soffan. Inget mera äta middag på golvet.
Nu är vår lägenhet så fin!
Kyss
 
 
 
 

Friday

Kategori: Allmänt

I fredags var jag och Donna ute.
 
Cissi var fortfarande jetlaggad och ville inte följa med. Så vi bestämde att vi skulle gå till "vår" bar Five0Four som ligger här nere på gatan. Vi tog två drinkar hemma och gav oss neråt. Innan Five0Four svängde vi in på Cabo Cantina och delade på en av deras jättestora margaritas. När vi kom till Five0Four var det helt smockat med folk. Vi hejade på dörrvakten och bartenderna som börjar känna igen oss nu! Sedan satt vi i baren hela kvällen och pratade med folk. Efter ett tag kom en av killarna som bor i 440 på Plaza och två av hans vänner. 
 
Det var en kul kväll!
Kyss
 
 

Giftcard

Kategori: Allmänt

När vi flyttade hit berättade vår hyresvärd att alla som flyttar in får ett presentkort på 500 dollar.
 
Kortet skulle vi få en månad efter att vi har flyttat in. Nu har vi bott här mer än en månad så jag och Donna gick ner till receptionen idag och frågade efter det. De sa att de skulle se om de kunde fixa det idag och ringa senare. Efter 20 minuter ringde dem och sa att de hade ett kort redo till oss att hämta. Vi blev eld och lågor och bestämde oss för att hyra en bil och åka till IKEA för att köpa möbler. Jag kikade lite på craiglist (typ blocket) innan vi skulle iväg och hittade en soffa som alla tyckte om. Den var hyfsat billig också. Perfekt!
 
Så vi åkte först och hämtade soffan. Paul och hans roomie hjälpte oss att bära in den. Efter det åkte vi till IKEA. Så nu ikväll har vi skruvat möbler. Paul kom över med diverse skruvmejslar. Det blev så himla bra med allt! Imorgon ska vi leta efter en gardinstång och en skohylla. Det var det enda som fattades när vi kom hem. Tack gode gud för presentkortet!
 
Det börjar likna ett hem här nu! Jag lägger upp mer bilder imorgon när vi har piffat klart.
Kyss
 
 

Roomies

Kategori: Allmänt

Nu har de äntligen kommit hem!
 
Donna kom vid två och Cissi kom runt nio nu ikväll. Cissi hade med sig grillchips och två burkar med Dust It till mig. Så kul att det är tillbaka, jag slipper vara själv!
 
Enda problemet just nu är att båda är jetlaggade och trötta. Så de ville gå och lägga sig vid elva. Jag som brukar köra på mitt vanliga natthäng med min dator ville inte sova. Var så himla sugen på grillchipsen men det kan ju störa ganska mycket om någon stolle sitter och äter chips när man försöker sova. Cissi sover i vårt vardagsrum så där kunde jag inte heller sitta och smaska. Tog min dator, chipsen och två kuddar med mig in i badrummet istället. Så nu har jag bullat upp här och gjort det ganska mysigt på golvet. Fast jag funderar på om jag ska lägga mig i badkaret, det blir nästan som en säng ju?
 
Nu ska jag titta på en film.
Kyss
 

Still haven´t gone home

Kategori: Allmänt

Jag har fortfarande inte åkt hem. 
 
I lördags sov jag med Malin och sedan dess har jag blivit kvar här. De nya som Malin bor med är trevliga och jag har haft kul här så jag har inte velat åka hem. De har sagt att jag får stanna om jag vill så då gör jag det. Har ju ingen att komma hem till ändå liksom. Det har varit gött att hänga med folk lite nu när jag har varit ensam i veckan.
 
Men imorgon ska jag nog åka hem och städa för snart kommer Donna och Cissi hem!
Kyss
 
 

Santa Monica

Kategori: Allmänt

I lördagskväll åkte jag till Santa Monica.
 
Jag hade pratat med Malin på dagen om att vi skulle ses, hon har varit i Sverige i två måndader. Så det skulle bli kul att se henne. Jag hade igentligen tänkt att komma på eftermiddagen på en fika eller något. Men jag kom inte iväg förrens fyra med bussen så vi bestämde att vi skulle festa istället. Malin hade bestämt med några tjejer jag har träffat innan och två av killarna i 750, Emil och Viktor.
 
Jag hade kollat upp bussen på google maps och visste vart jag skulle byta. Men efter ett tag på den första bussen började jag fundera över om jag missat min hållplats. Jag frågade en tjej och hon tittade på mig och svarade. 
- Girl, you are way off! This bus is going to LAX. 
Hon var trevlig och förklarade att det var bättre om jag gick av nästa och åkte tillbaka för att sedan ta en annan buss på ett annat ställe till Santa Monica. Hm. Ja där satt jag och väntade och tre timmar senare kom jag tillslut fram. 
 
Jag träffade Malins nya roomies, hon har också flyttat från Plaza till sjunde gatan och sedan åkte vi till Emil och Viktor och de andra som redan var där. Vi gick till en bar och senare åkte jag och Malin till ett ställe som heter barområde som heter Main för att träffa ett par vänner som jag inte har sett sen terminsavslutet. 
 
Vi hade en väldigt kul kväll!
Kyss

A whole bunch of nothing

Kategori: Allmänt

Anledning till att jag inte har bloggat på några dagar är för att jag inte har gjort något speciellt att skriva om.
Jag har mest varit hemma, tagit det lugnt och bara slappat. Kollat på en hel del filmer. 
 
Jag längtar tills skolan börjar, tills de jag umgicks med förra terminen kommer, tills Erik kommer, tills Jonas och Rebecca kommer, tills Cissi och Donna kommer hem. Tror att båda kommer på tisdag. Det börjar bli lite långtråkigt nu. Men dagarna går ju fort som tur är så snart börjar karusellen igen! 
 
Men mest av allt längtar jag efter min familj och mina vänner.
Kyss