johannawibring.blogg.se

En blogg för mina nära och kära så de kan läsa om mitt äventyr i USA.

Paparazzi and party

Kategori: Allmänt

Igår tog jag och Donna bussen till Hollywood.
 
Donnas mammas kusin är på besök här och Donna ville träffa henne. Så hon frågade om jag ville följa med så vi åkte vid elva på dagen. Vi kom dit och hälsade på dem och sedan gick vi runt och tittade lite i affärer och så. Överallt på gatan står det människor som försöker få med en på en såndäringa tour bus.
 
Efter att ha tackat nej till en del kom det ytteliggare en som frågade om vi ville åka på en guidad tur med kändishus sa vi att vi var studenter och inte hade så mycket pengar. Då sa han ni kan få studentrabatt. Då drog Donna till med:
Okej, du får 10 dollar var. Killen skrattade och sa att det var ett barnpris men att vi kunde betala 15 var så var det lugnt. 15 dollar! Det är nästan ingenting, igentligen ville han ha 50 dollar. 
 
Så vi tänkte vad fasen vi kör. Man har ju sett de där bussarna åka omkring med massa turister som har suttit och fotat allt och alla. Kan tycka att det är lite drygt att åka omkring och titta på kändiarnas hus likt paparazzis men vi kunde inte tacka nej till ett sånt bra erbjudande helt enkelt. 
 
Jag tror vi såg över 40 olika kändishus! Jag och Donna skämdes lite i smyg när vi åkte omkring bland människor i Hollywood och på Rodeo drive. Men det var faktiskt kul! Fast chauförren kunde ju ha hoppat över att ge oss tips på hur man kan stalka kändisar utan att åka dit. Jag har tagit kort på alla hus och skrivit upp vilka kändisar som passar till vilket hus men det är på Donnas mobil så jag lägger upp de bilderna imorgon eller en annan dag. Så håll tillgodo!
 
Vi frågade om vi kunde bli avsläppta i Beverly Hills och det gick bra. Så vi gick omkring lite där också. Efter det åkte vi bussen hem. Vi grillade på kvällen vid poolen med några andra som bor här och drack alkohol. Sedan gick vi på klubb i Hollywood. På slutet blev det lite för mycket av det goda men det var skojigt fram tills dess!
 
Idag har jag inget gjort särskillt mycket. Varit ute och ätit thaimat med Donna och hennes kompis Sofie som hälsar på från Santa Barbara. Just nu väntar jag på att Jessica ska komma hit. Vi ska dega och titta på film. 
Kyss
 
Cafeèt där de sitter och äter på i filmen Pulp Fiction. 
Huset där Julia Roberts kommer ut från när Richard Gere kommer och hämtar henne i filmen Pretty Woman.
Det här är butiken som Julia Roberts är inne i där hon inte får handla i Pretty Woman. 
Huset i Fresh Prince of bel air. 

What's your favorite scary movie

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit i skolan som vanligt.
 
Efter skolan fikade jag och Donna på Starbucks. När jag kom upp till lägenheten skypeade jag. Oj vad jag skypeade! Kändes som hela dagen gick. Tror jag skypeade från tolv till tre! Idag blev jag inte ett dugg ledsen. Det var bara kul! Gött att jag hann med så många, man får ju passa på när man har tid!
 
Ikväll har jag, Donna och Malin tittat på skräckfilm med killarna i 440. 
 
Det har blivit lite av en kvällsritual för somliga att titta på en skräckfilm varje kväll. De värmer upp för Horror nights på Universal Studios som är på Halloween. Jag är en fegis och verkligen inte en skräckfilmsälskare, men idag följde jag med Donna bort till dem.
Jag har funderat på att man kanske ska möta sina rädslor och försöka bli lite mindre fegis. Så jag testade. Det var ingen bra eller särskillt läskig skräckfilm. Klart den var lite läskig men jag kommer definitivt kunna sova inatt iallafall. Så yes för mig då jag inte blev så rädd.
 
Nu ska jag stoppa näsan i skolböckerna, sen ska jag sova.
Kyss

Sons of Anarchy och sopor.

Kategori: Allmänt

I skolan idag fick vi tillbaka vårt prov i business.
 
Det gick inte så bra som jag trodde! Fick för fasen ett C, det är g i Sverige. Inte okej, alla andra fick typ A. Usch vad jag blir irrriterad på sånt. Finns väl inget att skylla på igentligen men jag vill tro att det har att göra med att jag inte förstod alla ord på engelska. Så kan det gå! Hoppas på bättre resultat nästa prov.
 
När jag kom hem efter skolan så frågade Haider om jag ville följa med honom till skolan igen och titta på en fotbollsmatch. Jag är ju ingen sportfan direkt men jag hade inget bättre för mig så jag följde med. Vi hejade på de blåa, det var skolans lag. Vi satt en stund och tittade men ja det var ganska tråkigt. Så vi gick hemåt igen. 
 
Vi har gjort upp ett schema här i hemmet när det är dags att gå med soporna. Alla har fått varsin dag. Jag har tisdagar, och på tisdagar ser jag ju alltid på veckans Sons of Anarchy. Så då är det lätt att komma ihåg. Bra där!
 
Har precis kollat klart på avsnittet, buhu vad det var deppigt! Men det är ju inte på riktigt.. tur är väl det.
 
Nu ska jag sova.
Kyss
 
 
 
 
 
 

Weekend away

Kategori: Allmänt

Ja det där med att gå upp på morgonen ha ju aldrig varit min starka sida. 
 
Eller ska jag verkligen upp till något så går jag upp, spelar ingen roll hur lite jag har sovit eller hur trött jag är. Igår ställde jag klockan på halv åtta men vaknade halv tio! Bussen jag skulle ta skulle gå 9:22. Kul! Jag förstår verkligen inte vad som hände med mobilen. Alarmet stod ju på och allt men det hade inte ringt? Jag skämdes verkligen över att behöva skicka iväg ett sms till Stina och säga att jag hade försovit mig. Men det fanns ju inte så mycket annat att göra så jag tog en annan buss och ett annat tåg.
 
Det var inte alls så svårt som jag trodde att det skulle vara! Jag hittade till busshållplatsen och pratade med en man som också väntade på samma buss. Gick på bussen som sedan stannade precis utanför och jag gick in på stationen. Där inne frågade jag en man i en informationsdisk hur jag ska skulle göra om jag ville åka till Irvine. Han sa åt mig att köpa en biljett i en av automaterna. Det var smidigt och jag fick ut biljetterna efter att jag hade tryckt på några knappar och valt rätt tåg. Jag sneglade lite på en kille som stod i automaten jämte och såg att han valde samma tåg. Så när han började gå gick jag efter honom. Som en spion! Jag kom på tåget och hoppade av en timme senare i Irvine. Jag ringde Stina och hon och Josh kom och hämtade mig. 
 
Vi åkte till Huntington beach och ett ställe som heter Freds, drack margaritas och åt fish tacos. Sedan strosade vi runt på gatorna där, tog en kaffe på Starbucks och trivdes. Josh visade sitt hus han bodde i när han var liten och vart han hade vuxit upp. Vi åkte och köpte öl och hawaiian chips. Sedan åkte vi till deras hem. De bodde jättefint! Sju pooler, tre tennisbanor, ett fint klubbhus med livets utsikt där det satt tanter och spelade brige. Hela deras lägenhetskomplex var som en liten by. Vi satt uppe sent och tjatade om allt mellan himmel och jord. 
 
När jag vaknade på morgonen hade Josh lagat omelett och kokat kaffe. Så vi åt frukost och sedan gav jag och Stina oss iväg till Newport och Laguna Beach. Vi gick omkring och tittade på allt och jag tyckte det var som i en dröm. Kan inte fatta att Stina har sitt liv där och ser allt det där fina varje dag! 
 
En annan rolig sak är att jag nämde att ingen av mina roomiesar vill åka med mig till Disneyland. Stina älskar Disneyland och sa att vi kunde åka dit tillsammans. Tjoho! Så vi ska åka dit någon helg framöver när det har blivit lite svalare!
 
Summa summarum är jag väldigt nöjd med de här två dagarna! Stina och Josh är så himla gulliga och jag kände mig verkligen välkommen när jag kom dit. Jag vill åka tillbaka imorgon och hänga med dem.
 
Nu måste jag bums i säng för imorgon har jag min första tenta i marknadsföring. 
Kyss
 

Home alone

Kategori: Allmänt

Just nu sitter jag hemma själv.
 
Det är ganska gött att ha lite "egentid" men nu när det är mörkt ute och klockan är tio i 12 börjar det bli lite läskigt. Jag har låst dörren och har min musik som sällskap så det ska nog gå bra ändå.  
Alla andra skulle ut och festa, jag hade tänkt att jag skulle sitta med engelska läxan tills på tisdag. Jag har sökt tusen gånger på google för att hitta källor som jag kan använda i min uppsats men det är ju för fasen omöjligt att hitta något om varför skoluniformer är bra som är från 2012! Det kanske inte är så bra igentligen?
 
Jaja, får väl plugga till mitt marknadsföringsprov istället. På måndag efter provet ska jag gå till skolans bibliotek och se om jag kan hitta något där om skoluniformer. Skolans bibliotek är verkligen illstor så något ska jag nog kunna luska fram.
 
Imorgon ska jag gå upp tidigt för att åka till Newport och hälsa på Stina och Josh. Det ska verkligen bli roligt! Jag har bara träffat dem en gång innan. Kul att se hur de bor och såvidare. Men jag är lite nervös över hur jag ska ta mig dit. Först ska jag åka buss härifrån till Downtown L.A och Union Station. Sedan ska jag åka ett tåg därifrån till Irvine. Ni som känner mig vet ju att jag brukar tappa bort både min väska, mobil och mig själv när jag reser. Men vad fasen i det här landet kan man ju prata med vem som helst utan att de tycker att man är ett fyllo eller mentalpatient så det är väl bara att ragga upp någon som ska till samma ställe. Jag ska åka i god tid innan tåget går så jag hinner köpa biljett och yra omkring på stationen. Alla tåg här går därifrån så jag antar att den är stor. 
Blir ett litet äventyr!
 
Nu ska jag plugga lite till.
Kyss
 
 

Longboarding

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit i skolan som vanligt.
 
Har en lektion kvar ikväll. Det är den roliga media klassen. 
 
Efter att jag kom hem från skolan var jag seg och ville bara gå och lägga mig. Men nej tänkte jag, nu ska jag göra nåt annat än att tänka på läxor. 
Så jag och Haider bestämde att vi skulle gå ner till 3rd för han ville klippa sig och jag ville kolla efter en hemlig sak till en viss person som snart fyller år här.
 
Haider har köpt en longboard här och jag har testat att stå på den en gång men hoppade av direkt för jag trodde jag skulle slå ihjäl mig. Jag har tjatat på honom sen dess att han ska lära mig. Så påväg ner till 3rd som är 17 blocks (kvarter) från oss åkte jag lite. Det gick faktist bra! Haider tyckte jag var en duktig elev. Det var verkligen kul fast läskigt på samma gång. Jag åkte inte jätte fort men ändå. Trillade inte en gång. Nästa gång ska jag ta mer sats och lära mig svänga. Sedan ska jag bli asgrym och glida runt här med de coola snubbarna. 
 
Nu ska jag fräscha till mig och äta mat innan jag ska iväg till skolan igen. 
Kyss
 
 

Homework

Kategori: Allmänt

Nu är det gjort!
 
Mitt första prov hade jag igår. Tror det gick hyfsat bra ändå. Satt uppe hos Jesper kvällen innan och vi förhörde varandra. Det var ett prov med fyra olika svarsalternativ. Man måste köpa ett särskillt papper till och en speciell penna. Så stryker man över hela svar a, b, c eller d. När de ska rätta allas prov stoppar de in pappret i en maskin som känner av vad du har markerat. Läraren berättade om en tjej förra året som hade klagat över sina dåliga betyg och då hade de upptäckt att hon bara hade gjort sträck över. Jag tryckte verkligen med pennan så maskinen ska förstå.
 
På måndag har jag ett prov i marketing. Då är det istället true or fales som gäller och då är det ett annat papper man behöver köpa till det. Tills nästa tisdag ska jag skriva en sammanfattning, hur jag tycker att det passar med det vi har läst hittills och mina egna åsikter på en business relaterad nyhet som inte får vara äldre än en månad. I engelskan ska jag fortsätta med mitt ämne. Det här om skoluniformer, ska skriva en uppsatts på 3-5 sidor, hur nu det ska gå till? Men det är bara att suck it up och köra!
 
Idag har jag skypeat med mamma, pappa och Julle. Det gick sådär. Bara laggar hela tiden! Skräp skype. Men jag lyckades prata med dem en liten stund iallafall. Det är alltd kul att prata med dem och se hur de har det och så men idag blev jag bara ledsen och fick en massa hemlängtan. Jag vill prata med dem, men efteråt känns det alltid lite jobbigt. Men som tur är finns de ju kvar när jag någon gång kommer hem! Då ska jag krama dem i 4682 timmar! 
 
Om jag lyckas bli klar och koncentrerar mig på läxorna nu så hade jag tänkt att åka till Stina och Josh i helgen. De bor i New Port. Det ligger tre timmar med tåg härifrån. Stina är Rebeccas (brors sambo) barndomskompis som har bott här i sex år. Josh är amerikan och hennes man. Det ska bli jätte kul!
 
Nu ska jag stänga in mig i vår walk in closet och plugga i lugn och ro.
Kyss

Sunday sunny Sunday

Kategori: Allmänt

Idag har det varit lika varmt som det var igår. Uh!
Jag vill inte gnälla igentligen men det är faktist lite jobbigt att svettas 3245 liter så fort man ska göra något. 
 
Skypeade med Emma och Sofie på morgonen (er kväll) sedan har jag försökt att plugga. Men min hjärna är på någon slags slapp mode. Usch jag har verkligen ingen motivation. Jag satt nere på Starbucks med Carro och Florence tidigare idag. Skrev iallafall klart markandsföringen tills imorgon. Anteckningarna till provet har jag kikat lite snabbt på. 
 
Jag känner mig ändå lugn inför provet på tisdag, varför vet jag inte? Kanske för att jag vet att det är fyra olika svarsalternativ på frågorna. 
 
När jag och Donna åkte i hissen igår upptäckte vi en skojig grej. På vissa knappar är det någon som har skrivit till ord så det bildar snuskiga saker. På trean står det some, på fyran står det play och på sexan står det en nia. Lite fniss nu varje gång jag ska åka hiss. Vi bor numera på fourplay. 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen gå ch lägga mig för imorgon är det school och råplugg som gäller.
Kyss
 
 
 

Lördag

Kategori: Allmänt

Igår så drack jag inte några öl.
 
Istället drack jag Smirnoff och Barcadi lemon. Vi gick inte ut utan vara bara hemma och hängde. Det var jag, Donna, Cecilia, Jesper, Jessica, en kille som heter Niko som också bor här och Sofia som jag pluggade med på dagen. Runt två kände jag att nu får det nog räcka så jag gick och la mig. 
 
Idag har jag slappat i soffan med Seinfeld och varit bakfull. Det har varit så sjukt varmt här idag! Så jag har hållt min svettiga kropp inomhus med full blås på ac`n
Sedan gick jag och Malin och åt på ett thai-ställe vi har varit på en gång innan. Nu sitter jag hemma och är lite smått rastlös.
Alla är ganska sega idag och vill inte hitta på något. Jag tänker på hur gött det hade varit om jag var hemma, då är det minsann alltid någon man kan hänga med när man är trött på att sitta hemma. Hade gärna velat gå över till Sofie och titta på en Disney film. Om jag kunde! Vi brukade göra det på lördagar.
 
 
Donna ska iväg på ett party och jag känner att jag inte kan bjuda in mig själv för att hon har blivit inbjuden av två amerikaner som hon inte känner så väl. Annars hade varit skojigt att följa med dit. 
 
Det finns en sak jag kan och borde göra. PLUGGA! Men hur upphetsande är det på en lördag kväll? Inte särskillt. 
 
Är sugen på bio. Får köra mina puppy eyes och se om någon går på det och vill följa med.
Kyss
 
 

Test in business

Kategori: Allmänt

Igår hade jag den roliga media klassen.
 
Förra veckan sa läraren att om vi såg någon reklam som vi tyckte om kunde vi skicka den till han så skulle han visa den på lektionen. Jag mailade en reklam till honom i onsdags. Efter att vi hade haft första rasten igår så visade han den. Det var roligt att han visade den jag hade mailat först av alla! Vi disskuterade den lite och han tyckte den var bra. Kul! 
 
Idag ställde jag klockan på 10. Gick upp och gjorde mig iordning.
 
Hade bestämt att jag skulle träffa Sofia, en tjej i min business klass. Vi skulle plugga. Vi har vårt första prov på tisdag! Så idag har vi suttit och pluggat nästan hela dagen. Provet är på de första tre kapitelena i boken. Jag och Sofia satt och skrev en sammanfattning på det. 
 
Nu ikväll ska jag träffa Jessica. Sitter och väntar på att hon ska komma hit. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Känner att jag inte vill vara för bakfull imorgon, måste ju plugga sönder min skalle till provet. Har lite andra läxor att stå i med.
 
Men någon öl kanske man skulle fira helgen med...hm?
Kyss
 
 
 

Bad haircut

Kategori: Allmänt

Igår gick jag och Donna til skolan.
 
Jag mötte upp Jesper och Haider som läser samma lektion, marknadsföringen. När vi kom in i klassrummet står det på tavlan att han är på möte och att lektionen är inställd. Jaha, då var det bara att gå hem igen. Trist när det är enda lektionen jag har på onsdagar. Men skönt också.
 
Jag gick hem och åt lite lunch. Sedan åkte jag bussen ner till shopping-gatan. Jag kikade in på HM (svennebanan!) och köpte två t-shirts och två kjolar.
Jag har inte gjort något med mitt hår sen jag kom hit, poolhäng med mycket sol sliter på håret och gör mitt tunnare och slitnare än vad det förut var. Så jag gick in på första bästa salong och satte mig. Kvinnan som klippte mig var trevlig och vi pratade på. Hon frågade hur gammal jag var och när jag sa 25 höll hon på att tappa hakan. Hon trodde jag var 18, 19. No shit sherlock, inget jag inte har hört förut. Kanske borde döpa om mig till baby face? 
 
Jag tyckte det kändes bra när jag gick därifrån. Mitt hår kändes fräscht. Men när jag kom hem och inspekterade håret grundligt i spegeln såg jag att det var mycket kortare på ena sidan än andra! Vad fasen! Så nu känns det inte lika gött, kort och sneklippt. Ska se om jag kan hitta någon dunderkur som gör att håret växer fort och bara ha uppsatt tills dess. Betlade dessutom 45 dollar för det. Jaja, så kan det gå!
 
Kom hem och satte mig en stund med plugget. Sedan trivdes jag bara hemma, gick och köpte Ben and Jerrys. Donna har introducerat mig till en ny smak. Åt lite av den och sedan gick jag och la mig. 
Kyss
 
 
 
 

Väntan är över!

Kategori: Allmänt

När jag kom hem från skolan igår och kände mig lite hängig.
 
Tror att jag drack för lite vatten på dagen så jag hade ont i huvudet. Gick och la mig och sov nästan fyra timmar! Sedan gick jag över till Malin och de andra tjejerna som bor i 424. Vi gjorde engelska läxan ihop och efter det gick vi och åt thai mat. Mumsigt!
 
Igår var det som bekant 9/11. Sorglig dag för amerikanerna men jag måste erkänna att jag har väntat på den dagen i över 10 månader.
 
Varför tänker ni? Jo för att den bästa serien ever börjar sända säsong 5. SONS OF ANARCHY!! Yay! Så igår gossade jag ner mig i soffan med vindruvor och tittade på första avsnittet. Underbart! Jag skrev på facebook igår att jag var lycklig över att det började. Då kommenterade en kille på min status som heter Richie. Donna känner han och han jobbar som promoter på en klubb, han fixade in oss där när vi firade Saras födelsedag. Han skrev iallafall att han känner några från den serien och sa att om jag ville träffa dem kunde han fixa det! Oh my goooooood! Om han är seriös och verkligen kan fixa det kommer jag bli livets lyckligaste tjej! Vi får väl se hur det blir med det.. Hoppas, hoppas!
 
Kyss

A bit boring

Kategori: Allmänt

Idag har varit en helt vanlig tråkig måndag.
 
Förutom att det är Haiders födelsedag, grattis till honom på 22-års dagen! Jag och Carro var och köpte en flaska champange, tårta och ballong till honom tidigare från alla vi roomies.
 
Jag tog sälle med Donna till och från skolan. På måndagar går vi nästan samma tider! Jag skypeade med mamma, åt lunch och vilade en stund. Sedan försökte jag plugga med Malin och Jesper. Det blev inte särskillt mycket gjort. Fastnade lite, så jag la det åt sidan en stund. Jag lurade mig själv lite igår tror jag när jag sa att det inte verkade så svårt. 
 
Jag och Carro väntar på att vår fish and chips ska bli klar i ugnen sen ska jag sätta mig med engelskan igen. Inget annat nytt under solen...
Kyss
 
 

Just another sunday

Kategori: Allmänt

Igår kväll satte jag mig med engelskan, var ju inte så svårt när jag väl satte mig. Tror jag fick ihop bra punkter iallafall.
 
Idag har jag skypeat med mamma, pappa och Julle. Det var både glada och dåliga nyheter hemma. Åh vad jag saknar dem!
 
Sedan spenderade jag en ännu en förmiddag vid poolen. Senare på eftermiddagen gick jag faktist och tränade. Gjorde ju inget särskillt igår så jag hade en massa energi över tydligen. Tränade nästan 1,5 timme! Har tvättat och plockat undan i köket också. Ville igentligen hittat på något ikväll men det är bättre att stanna hemma och gå och lägga sig i skaplig tid. 
 
Imorgon är det skola igen. Men jag har bara en lektion. Gött! Efter det måste jag gå hem och göra det sista tills på tisdag. Läsa ett kapitel i business och skriva klart mina anteckningar till engelskan. Har tänkt att skicka iväg vykorten som jag köpte första veckan jag kom hit och ännu inte har skrivit. Skärpning på det! Men det verkar vara lite krångligt att skicka dem. Har inte sett en enda brevlåda. Jessica berättade att hon hade varit på post-office i över en timme när hon skulle skicka iväg sina?! Får ta med henne så får hon visa.
 
Nu ska jag fortsätta smaska på min fruktsallad!
Kyss
 
Världens bästa mormor! Jag tänker på dig. Krya på dig. 
 
 
 
 

Middag för två

Kategori: Allmänt

Igår låg jag vid poolen nästan hela dagen.
 
När solen hade gått ner (den går ner redan vid sju här) och det började bli kväll ville jag och Donna hitta på något. Vi ville ha någon slags fredagsmys. Så vi bestämde oss för att gå ner till piren och äta på Bubba Gump Shrimp. Restaurangen är baserad från filmen Forrest Gump så allt där inne påminde om filmen och det satt bilder från filmen överallt. Maten var väldigt go, bra service och jättemysigt! Jag åt en tallrik med friterade räkor och fisk med olika smak och så fick man dippa till. MUMS!
Vi hade tänkt att gå på bio men när vi hade ätit upp var vi så mätta och slöa så vi orkade inte. Hade säkert somnat på bio ändå! Vi promenerade sakta hemåt.
 
När vi kom hem la jag mig nästan direkt i sängen och satte på en film. Det var en film som heter Big Stan med Rob Schneider från 2007. Det var väldigt rolig och jag skrattade för mig själv flera gånger, mina roomiesar tyckte nog jag var lite knäpp. 
 
Igentligen borde jag sätta igång med pluggandet. De andra tjejerna vill att jag ska följa med dem ut ikväll men jag har ingen lust. Dessutom vill jag inte vara bakfull imorgon då jag antagligen kommer fortsätta att plugga. 
I engelskan har vi fått en uppgift där vi ska skriva en argumentations uppsats. Vi har fått fem olika ämnen att välja mellan. Sedan ska vi skriva varför vi är för eller emot det ämnet vi valde. Tills på tisdag ska vi ha med oss anteckningar och fakta som kan styrka det vi tycker. Poängen är väl att man ska lyckas övertyga läsarna att det är bra det man tycker. Så på lektionen ska vi skriva det första utkastet av uppsatsen. Sedan ska vi sitta i grupper och läsa varandras och ge feedback. Jag tror att jag ska skriva om varför jag är för skoluniform i grundskolan. 
 
Nu ska jag nog ta tummen ur, hälla upp ett glas pepsi och sätta mig med plugget!
Kyss
 
PS:Jag vet inte riktigt vad som händer med mitt hår på bilden med maten. Ser ut som livets ruffs?!DS:
 









Livets kanske roligaste lektion

Kategori: Allmänt

Som jag skrev tidigare har jag inte varit särskilt nöjd med min datakurs. David har berättat om en kurs som han läser som verkar rolig. Det är en mediaklass, där lär sig hur reklam funkar i tv, radio osv.
 
Jag skickade ett mail till läraren i mediaklassen igår kväll. Frågade om det fanns någon plats kvar. Han svarade ganska fort att det fanns plats. Det enda negativa är att den klassen är mellan 18:45-21:50 på torsdagar. Men det spelar ingen roll, så länge jag kan droppa datakursen så kommer allt vara som på rosa moln. Jag blev glad i hela kroppen! Hade sån sjuk överskottsenergi hela kvällen. Städade hela badrummet och köket. Åkte med David och köpte skrivare och pluggade den sista till dagens lektioner.
 
Efter engelskan och business klassen idag satt jag kvar i skolan och skrev rent mina anteckningar. Sedan gick jag hem och sov någon timme.
På kvällen gick jag tillbaka till skolan för mediakursen. Träffades upp med David (som cyklade). Sedan gick vi in och lektionen började.
Oj vad kul det var! Vi tittade på Madmen, Desperate Housewifes, Sex and the city och några andra serier, filmer och reklamer. Vi pratade om sådana företag som betalar filmbolagen för att deras produkt ska vara med i filmen. Det var väldigt intressant och det är verkligen något som jag gillar! Läraren verkar bra, en ganska ung kille (jämfört med de andra gamlingarna i de andra klasserna) trevlig, glad och rolig.
När vi hade första pausen fick jag min kod så jag kunde adda klassen på datorn när jag kom hem. Yay!!
 
Donna är så himla gullig! Igår sa hon att hon var förvånad över hur stark jag har varit här. Att jag inte har gråtit eller pratat så mycket om hemlängtan. När jag kom hem ikväll och sa att det känns verkligen bra nu med mina kurser så sa hon att hon var stolt över mig, att jag inte har gett upp fast jag har bytt kurs tre gånger nu. Blir så glad över att höra sånt!
 
Nu känns allt mycket bättre! Är sjukt lycklig över att jag slipper datakursen. Det går bra nu!
 
Imorgon är jag ledig. Får se vad jag ska hitta på!
Kyss
 

Mitt första Amerikanska betyg

Kategori: Allmänt

Igår satt jag hemma nästan hela dagen och pluggade. 
 
Den där jäkla datakursen, alltså jag måste se om jag kan byta kurs igen. Inte nog med att det är svårt och att jag inte förstår något. Läraren är ju riktigt otäck! Skönt att jag och Pontus kan prata med varandra på svenska när jag inte fattar. Han har lite bättre koll. Dessutom har jag inte köpt boken än så jag har fått låna hans, snällt!
 
David går en Mediakurs som bara har varit en lektion. Så jag ska skriva ett mail till den läraren och fråga om jag kan crasha den.
 
Efter att jag hade pluggat cyklade jag och Donna ner till 3rd street, Carro och David har köpt cyklar här så vi fick låna dem. Jag behövde köpa strumpor. Vi var på SEARS, det är en stor butik som har en massa grejer. Vi gick omkring där inne och tittade lite. Jag köpte 12 par strumpor och ett par mysbyxshorts. Sedan gick vi och käkade på en Italiensk restaurang som en kille som låg vid poolen en dag rekomenderade. Bacon, kyckling, vitlök och pasta. Mums! 
 
Idag har jag varit i skolan. Kom precis hem. På engelskan förra veckan fick vi en artikel som vi skulle läsa till nästa lektion. Nästa lektion bad läraren oss att skriva en sammanfattning. Idag fick vi tillbaka den. Jag fick ett B! Det är som ett VG i Sverige. Men Jesper som går i min klass som också bor på Plaza fick ett A. Fuskigt!
 
Jag visste ju att jag skulle behöva plugga och så men inte såhär mycket! Har hur mycket läxor som helst! Det känns som om allt är så svårt. Är lite deppig idag över det, funderar på om jag kommer att kunna något på proven sen? Men jag tänker inte ge upp efter bara en vecka i skolan!
 
Nu ska jag sätta mig och läsa en artikel ur New York Times om marknadsföring. Sedan skriva en mening som sammanfattar texten. Får se hur det går!
Kyss
 
 
 
 
 
 
 

Ännu en tidsskillnad

Kategori: Allmänt

Nu är klockan tio i två på natten här. Jag borde sova!
 
Men först!
 
Grattis pappa på din födelsedag! Hoppas din dag är toppen! Önskar att jag kunde vara hemma och krama om dig! Min fina pappa. 
 
Bara ett avsnitt av Seinfeld till, sen sova.
Kyss

Plugg, plugg, plugg!

Kategori: Allmänt

Igår hade jag tänkt att plugga. Var bakis och trött. Ingen bra combo när man ska plugga! 
Drog ut på det hela dagen och när jag äntligen satte mig med böckerna insåg jag snart att min hjärna inte var med. Jag struntade i det och tittade istället på lite serier innan jag gick och la mig. 
 
Jag gick upp och åt lite frulle. Sedan pratade jag med Donna en stund om hennes utekväll. Jag chillade lite innan jag satte mig med datakursläxan. Åh fy fasen! Trodde jag kunde lite av Windows men nej tyvärr. Jag har tur iallafall som numera har två datorer. Hade inte gått att göra uppgifterna utan Windows 7 programmet. Jag och datorer går inte riktigt ihop. Kan ju bero på att jag har världens sämsta tålamod också när det gäller sånt.
 
Jag tog en paus och skulle istället läsa ett kapitel i marknadsföringen. Men jag somnade. Donna somnade också. Vi har varit ensamma hemma idag för de andra åkte iväg på marknad. Skönt med lite kvalitets tid med min jönköpingsbo. Vi lagade mat och trivdes.
Sedan fortsatte jag med pluggandet. 
 
Ganska tråkig dag och imorgon kommer forsätta som denna. Men jag har fått ganska mycket gjort iallafall fast nu orkar jag inte mer. Särskillt inte efter att en viss Haider har retat mig i en timme när jag suttit med läxorna. Hoppas du läser detta din lilla retsticka! Imorgon ska jag ställa klockan på 8 och hoppas på dig när du är bakis. 
 
Nu ska jag tittade på en film sen ska jag sova.
Kyss

Födelsedagsfest

Kategori: Allmänt

Igår firade vi Saras födelsedag! Hon fyllde 25!
 
I torsdags kunde jag inte somna. Tänkte för mycket på allt och hade hemlängtan.
Donna kom hem vid halv 3 då var jag fortfarande vaken, vi satt uppe och pratade en stund. Så jag somnade sent. Jag och Donna vaknade och bestämde oss för att gå ner till affären. VI skulle köpa ballonger och blommor till Sara. Så vi gick och gratulerade henne. Efter det skulle vi gå hem igen. Då var dörren låst och varken jag eller Donna hade tagit med oss nyckel, fasen! Så vi gick och åt "frukost" på IHOP. Det där stället som jag berättat om tidigare, med de goda pannkakorna. 
 
När vi gick hem igen hade killarna kommit tillbaka. Jag och David gick senare och gjorde money order på hyran. Det är så jäkla drygt att betala räkningar och sånt här! Först måste du ta ut cash, sedan gå till ett ställe. Växla in pengarna och få en typ av check. Sedan ska du gå och lämna den på kontoret som de har här nere i lobbyn. Krångligt!
 
På kvällen åt och drack vi alla tjejer nere vid poolen och firade Sara. Sedan åkte vi limousine till en klubb som heter Roxbury. Oj vad kul det var! Mycket roligare ställe än förra gången vi var ute. 
 
Så nu ligger jag här bakis och får skylla mig själv för att jag drack för mycket av gratis drinkarna igår. 
Idag ska jag försöka plugga lite sedan ska jag nog bara slappa hemma ikväll.
Kyss