johannawibring.blogg.se

En blogg för mina nära och kära så de kan läsa om mitt äventyr i USA.

Crashing

Kategori: Allmänt

Idag hade jag två lektioner sedan skulle jag crasha datakursen. 
 
På engelskan hade vi fått en artikel från New York Times på tisdagen som vi skulle läsa tills idag. Läraren hade sagt att vi skulle disskutera den på lektionen. Jag läste den igårkväll två gånger, förstod inte allt men innebörden av texten tyckte jag att jag hade koll på. Så när vi började lektionen säger läraren:
Skriv en sammanfattning på texten ni skulle läsa idag.
Hmm ja det gick väl sådär antar jag, blev stressad och kommer inte riktigt ihåg vad jag skrev.  
 
När jag satt och väntade utanför klassrummet till datakursen kom det en kille som heter Pontus, han bor på Plaza också. Jag har träffat några gånger innan. Han skulle läsa samma kurs fast i ett annat klassrum, tydligen fanns det två av kurser, samma tid. Jag frågade läraren om jag kunde crasha. Hon sa att jag kunde sätta mig men om det kom någon som redan var i kursen skulle jag ge platsen till den personen. Det var jag och tre andra som ville crasha kursen. Det trillade in 4 personer fem minuter efter kursen hade börjat och de var redan i den klassen. 
Läraren sa åt oss att vi kunde testa det andra klassrummet istället. Så vi gjorde det. Alla 4 gick in och den första killen frågade om vi fick crasha. Hon svarade bara svävande utan att titta på oss andra: have a seat.
Jag tyckte att hon verkade jätte trevlig. Hon sa att hon var hård men skojade ändå nästan hela tiden.
Efter att lektionen var slut gick vi fram till läraren och frågade om vi kunde få koden så vi kunde skriva in oss i klassen på våra konton på skolan.
Hon tittade förvånat på oss och frågade vilka vi var.
Vi svarade:  Men du sa ju innan, have seat när vi kom in?
Hon sa: Jag sa det till den första killen men er andra känner jag inte igen. Ni bara gick in och satte er. 
Vi sa: Men vi trodde du menade alla oss när du sa det.
Hon blev jätte arg och sa att hon inte gillar människor som inte är ärliga och ljuger. Jag försökte förklara att vi måste ha missförstått henne och bad om ursäkt för det. 
 
Efter massa disskuterande frågade hon mig om jag verkligen ville ha denna kursen. Om jag verkligen behövde den för mina units (poäng). Jag svarade ja och sedan fick jag en kod. Shit! Hon bara vände från att ha varit trevlig och till och med rolig till en mardröm! Men nu är jag iallafall av med den andra "lätta" engelska kursen. Det återstår väl att se hur den här kursen kommer gå! Imorgon ska jag gå och köpa den sista boken till datakursen och sen ska jag göra alla läxor och grejer i förväg!
 
Efter det gick jag och Pontus hemåt. När jag kom hem var jag fortfarande lite chockad över hennes beteende så jag deppade ihop och somnade i soffan. Vaknade igen. Jag och Carro satt en stund på balkongen, tjötade och drack kaffe. Sedan har jag inte gjort så mycket mer vettigt idag. Imorgon är jag ledig! 
 
Nu ska jag streama lite, sen sova. 
Kyss

Second day in school

Kategori: Allmänt

Idag var andra dagen i skolan.
Crashade en kurs som jag redan har valt fast den jag först valde är på eftermiddagen. Känns skönare att jag ska läsa den mellan 09:30-10:50 istället! Det var markandsföringkursen. Han pratade om sådana saker jag har lärt mig hemma när jag läste marknadsföring! Kul att känna att jag kanske har lite koll iallafall. Jag gillar verkligen marknadsföring men jag vet inte på vilket sätt jag vill jobba med det än. Ett marknadsförings jobb, vad är det för jobb liksom?! 
 
Efter det skulle jag försöka crasha en media kurs. Så jag slipper läsa den där andra skrutt engelskakursen. Jag kom dit och det var ca 14 andra som ville göra samma sak, läraren hade 3 platser lediga så det kändes ganska kört. Det fanns 3 elever som hade skrivit upp sig på en waiting-list så de fick platserna. Kul för dem, trist för mig.
 
Jag gick och pratade med dem som jobbar på International counselling center.
De sa ungefär: Ja det var ju tråkigt men ta den engelskakursen så kan du ju få ett A i den kursen.
Jag sa: Men jag känner mig ganska besviken när ni rekomenderade den kursen och det inte alls min nivå där. Det är ungerfär som högstadie engelska i Sverige. Nu har jag försökt crasha andra klasser men alla klasser är ju fulla. 
Då sa de: Ledsen, men det ordnar sig säkert. Oroa dig inte för det. 
Tack?
 
Det finns andra kurser som bara är till för oss internationella studenter så jag gick in på deras hemsida för att se om det fanns några lediga platser där. Det fanns en kurs som skulle passa mitt schema. Det är en datakurs som man lär sig powerpoint, excel och sånt. Verkar ju ganska tråkigt men det kan ju vara bra att ha den på sitt CV sen tänker jag. Så imorgon ska jag crasha den, det står att det fortfarande finns plats. Hoppas, hoppas!
 
Idag har jag även köpt 3 böcker. Har en kvar men jag vet ju inte vilken kurs det blir än så jag väntar tills jag vet. Det var inte särskillt billigt! Vi internationella studenter betalar verkligen multum om man jämför med de som bor här. Men det är väl det CSN är till för. Man kan ju inte ha roligt jämt. Haha!
 
Nu ska jag lägga mig och skumma igenom första kapitlet i Business 1 kursen. Sen ska jag sova för imorgon är det skola igen.
Kyss
 
 
 
 

College

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft min första dag i skolan! Det var kul! Inte alls så nervöst som jag trodde. 
 
Engelska kursen verkar ganska svår. Läraren tyckte jag var lite knepig. Han verkar sträng och han sa att han inte brukar ge ut A. Har redan fått en liten läxa i engelskan. Vi ska läsa ett stycke till på torsdag och sedan ska vi disskutera det på lektionen.
 
Den andra kursen jag hade var buisiness 1. Den verkar svinbra! Vi var 48st i klassrummet, typ hälften var svenskar. Läraren berättade om sig själv och sen sa hon att vi skulle göra detsamma. Hon frågade om det var någon som ville börja. En kille reste sig upp, efter det frågade hon igen och jag kände vad fasen alla ska ju presentera sig så jag kör väl. Lika bra att få det överstökat. Det gick bra tyckte jag. Jag sa mitt namn och sa: Jag är från Sverige som ni redan säkert hade gissat från mina blåa ögon och blonda hår. De skrattade. Sedan berättade jag att jag hade pluggat lite business kurser i Sverige de sista två åren och att jag ville läsa det här också så jag kan se skillnaden. De andra berättade rad efter rad. 
 
Den sista kursen var nu på eftermiddagen. Jag gick in och såg de andra, hm tänkte jag har jag verkligen gått rätt? Läraren började prata och sedan fick vi vända oss till den som satt bakom. Vi hade fått ett papper med 10 frågor på och man skulle fråga varandra frågorna och sedan jämföra för att se om vi skulle kunna vara bra rommies. Efter det skulle vi redovisa våra svar. Hon jag pratade kallade mig för he hela tiden, istället för she. Det var lite svårt att förstå vad alla sa och jag märkte att vi inte riktigt var på samma nivå. Efter lektionen pratade jag med läraren och han frågade varför jag var här. Att det här är en kurs för de som har svårt med engelska språket och att de skulle läsa glosor och ha högläsning av lättare böcker. Jag är inte den som brukar skryta så men han sa att jag borde skippa denna kursen, att det kommer bli för basic för mig. Av någon anledning tyckte counseling tanten att jag skulle läsa ESL 15 fast jag fick ENG 1 på provet. Att den var bra för att man lär sig att prata inför folk och så? Det verkade det ju inte riktigt vara.
 
Jaha, så nu sitter jag här och vet inte hur jag ska göra. Alla kurser har ju antingen haft första lektionen eller så är de fulla. Man kan "crasha" kurser, man går in och sätter sig om det finns plats och på så sätt skriver läraren in dig. Det finns en kurs som jag skulle vilja läsa som ligger tillgänglig på SMC sidan. Det ser ut som att det bara går att lägga till den även att de redan har haft en lektion. Ska testa det.
 
Annars får jag väl gå kvar i den högstadiekursen och glida med. Hmm.
 
Nåja, to be continued. 
Kyss
 
Helt okej väg till skolan!
 

Tidsskillnad

Kategori: Allmänt

Nu är klockan över 12 på natten här och vad händer då? 
Jo det är brorsans födelsedag! Nu har du bara ett år kvar till 30!
 
Grattis Jonas på födelsdagen! Hoppas din dag blir awesome. Du är det bästa storebror man kan ha!
 
 
 

Nervositet

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Cecilia chillat vid poolen.
En snubbe frågade mig vilket språk jag och Cecilia pratade. Han sa att det lät som vi nynnade och att det var gulligt. Jag stod i poolen och han satt på kanten så vi tjötade lite. Han berättade om sin business som var att fräscha upp och tvätta bilar åt rika knösar. Sedan pratade vi lite om skolan. Han sa att han också skulle vilja läsa marknadsföring, för han ville lansera några putsmedel med hans namn. Då sa jag: Inga problem, jag kan göra en analys av marknaden åt dig sen marknadsföra dina grejer till rätt målgrupp. Bara jag får bra betalt. Hah!  
Senare på eftermiddagen lagade jag och Donna tacos. Efter det tittade jag på några Seinfeld avsnitt. Lånade Carros cykel, cyklade ner till shoppinggatan och köpte en väska till skolan. En ryggsäck! Jag gillar den som fasen! 
 
 
Imorgon börjar jag första lektionen kl 09:30-10:50, English 1. Efter det har jag Business 1 11:15-12:35. Sedan har jag ett litet glapp och börjar igen 15:45-17:05. Passar utmärkt då jag tänkte gå hem och käka imellan. På onsdag har jag en annan Businesskurs (marknadsföringen) mellan 15:45-18:35. Sedan är det samma kurser på torsdagen som tisdagen. Börjar känna mig nervös och funderar på om jag kommer tröttna fortare än de andra pga av mina två pluggår i Sverige. Ni som känner mig vet ju att jag brukar noja och stressa upp mig i onödan, haha! Jag och Malin (en av tjejerna som bodde här i början) ska läsa samma engelska kurs så det känns skönt att jag har henne första lektionen. Men äsch det blir nog bra detta!
 
Nu ska jag packa väskan och sedan lägga mig i sängen och försöka sova. Wish me luck!
Kyss
 

Akrobatik och clubbing

Kategori: Allmänt

Igår var jag seg efter fredagspartajet men jag piggnade till och gick ner till shoppinggatan med Jessica.
Jag skulle lämna tilbaka ett linne som jag hade köpt tidigare och så ville vi fika. När vi kom dit var det någon form av tåg med människor som gjorde reklam för Sri lanka. Att det bor många människor från det landet här?! Jag fattade inte riktigt men de var kul att titta på. Som jag skrivit tidigare är det alltid massa gatuartister på den gatan men igår såg vi några som jag och Jessica inte har sett innan. De gjorde konster och dansade breakdance. De var verkligen jätteduktiga! Jag blev nervös när de hoppade omkring och sprang och tog sats på asfalten. Men ingen slog sig så jag kunde andas ut.
 
På kvällen gick jag, Donna och Cecilia ut i Hollywood. De hade tidigare träffat en kille som jobbar som promoter för en klubb som heter Supperclub. Hans jobb är väl att ta dit människor, fylla klubben, låta dem gå före i kön, ge dem gratis drinkbord så de/vi kommer tillbaka. Helt okej för mig! Klubben var stor som fasen, såg lite ut som sliver hemma fast utan balkongen. Dj var illgrym! Det ända som var lite jobbigt (om man ska klaga) var att där vi var på VIP sektionen var det som soffor man stod på, nån vit skinnsoffa. Så det gick inte riktigt att dansa. Vi kom lite sent med så det var helt smockat där uppe. Jag gillade verkligen dj och ville dansa stjärten av mig men det gick ju inte. Lite trist. Nästa gång ska jag bara pausa på VIP sektionen, dricka lite sprit och sedan fortsätta dansa där nere! Igår märkte jag hur mer ytligt det är på klubbarna här än hemma. De tjejer som har minst kläder och snyggast kroppar kan göra vad de vill och äger alla andra ungerfär. Inte riktigt min grej. En annan sak som skiljer sig från klubbarna hemma är att vakterna har så sjukt mycket mer koll. I Sverige måste du nästan spy på en vakt innan du blir tillsagd. Tillexempel när man står i kö till toan måste man hålla en rak linje längst väggen (en vakt skriker på dig annars) Killar får inte lov att stanna och prata med oss som köar. Man får inte stå i trappan där det går folk då kommer de vakter med ficklampor, lyser på en och skriker move!
Jag gick ut lite tidigare än Donna och Cecilia. Tände en ciggarett, då kom det en kille med en sändär tår tatuerad vid ögat. Han frågade mig efter en cigg och jag nästan slängde dem på han, blev lite skraj då brorsan har visat mig filmer med sånna snubbar. De är busar och hänger i gäng. Men han var faktist trevlig, ingen jag skulle ta med hem till mamma och pappa men ändå!
 
Vi hamnade på efterfest i Marina Del Ray, ett jättefint område som ligger bortanför Venice. De hade fin utsikt över båthamnen. Vi trillade in hemma tidigt på morgonen.
Jag hade lovat Jessica att vi skulle åka till stranden runt 11 idag men det blev inte så tidigt. Vi var där iallafall runt halv två. När jag var påväg hem träffade jag på David och Haider. De hade cyklat runt på Venice. De var hungriga och frågade mig om jag ville med och käka. Jag föreslog att vi kunde äta mat hemma istället så vi handla och jag lagade kycklinggryta.
 
Imorgon ska alla mina roomies börja skolan utan jag! Jag börjar mina kurser på tisdag. Så jag tänkte jobba på brännan en dag till innan allvaret börjar. Vill köpa en snygg skolväska med så jag går nog ner till shoppinggatan med.
 
På tisdag smäller det! 
Kyss
 
 

Öppet hus och student ID

Kategori: Allmänt

I fredags åkte vi till skolan. De hade öppet hus eller en slags kickoff för oss nya studenter.
Vi ville även ta kort till våra student ID som man får här. Visar man upp det på de blå bussarna här som går nästan överallt så åker man gratis! Sedan skulle vi kolla vart våra klassrum ligger så vi hittar första dagen. 
När vi om dit hade de satt upp massa stånd med information om alla olika programm och kurser man kan läsa. Jag visste att skolan var stor men när man såg alla människor så började jag förstå hur många människor som pluggar där.
Vi stod i en jättelång kö när vi skulle ta våra bilder, inte så smart att göra det sista dagen innan skolan börjar men det var bra att det fortfarande var morgon så vi inte behövde stå länge i kön i stekande sol. Jag ser ut som ett glatt barn på mitt ID!
Jag hade skypeat med min bror dagen innan och han berättade om ett snabbmatställe som heter In and Out burgers. Han sa att vi borde äta där. När vi hade gått runt lite så såg vi stora lastbilar med deras logga på. Jättekul att de var på skolan när jag och brorsan hade pratat om det dagen innan! Så vi käkade där, det var väldigt gott! Riktigt amerikansk cheeseburgare, stor dricka och en påse chips istället för pommes. Efter maten  gick vi till en butik som de har på skolan där man kan köpa böcker, tröjor med skolans logga, block och alla möjliga skolgrejer. Jag köpte post-its och markeringspennor. Böckerna kommer jag vänta med att köpa efter första lektionen. Ibland så byter ju vissa lärare böcker eller skrivit fel i litteraturlistan. Så sitter man där sen med en bok som man betalat för som man inte har någon användning för. 
 
Eftermiddagen spenderade jag på shoppinggatan. Köpte underkläder från Victorias Secret, de mätte mig och gav mig en lapp på min storlek. Sedan visade en kvinna mig vilka modeller och färger de hade i min storlek. Service! Jag handlade två bh och 5 par trosor. Behövde verkligen bharna coh det är ändå sånt man måste lägga pengar på. 
På kvällen förfestade jag med Donna och Cecilia. Sedan åkte jag med Jessica, hennes roomies och några andra svenskar till en rockklubb i Hollywood. Jag gillar ju rock så men det här var hårdare än vad jag trodde. Såndäringa skrik i micken rock. Kände mig lite malplacerad i mitt löshår och höga klackar. Men det blir var man gör det till och de jag var med är goa så det var kul ändå! Dessutom gick vi till en annan rockklubb efter den som var roligare. Sedan åkte vi limousine hem, lyxigt och billgare än vanlig taxi!
 
Vi efterfestade hos Jessica med fyllemat och sedan vinglade jag hemmåt framåt fyra.
 
Bjuder på lite bilder från skolan, tyvärr hade jag inte kameran med mig ut på kvällen!
Kyss
 
 
 
 

Äpple och bär

Kategori: Allmänt

Idag har jag mest varit hemma.
Har hunnit med att skypea med mamma, pappa, Julle, Jonas och Erik! Härligt att prata med alla! Hatar att det ska skilja så mycket i tid hemma och här. Så man får passa på när folk är vakna. Så det tog nästan hela dagen. 
 
På kvällen gick jag och Cecilia (en av de tjejerna som bodde här innan) ner till shoppinggatan. Vi tittade lite på solglasögon och annat. Sen gick vi in i Apple butiken och jag köpte ÄNTLIGEN min Macbook Pro som jag har tjatat om ända sen jag kom hit. Tjoho! Alla mina roomies har en sådan dator så de lär väl få lära mig hur man gör då jag har en känsla att jag kommer vara lite lost i början.
Sedan gick vi och köpte frozen yoghurt på ett ställe som heter Pink Berry. Min smak var mango med färska jordgubbar och nutella kräm. Mumsigt!
 
Imorgon ska vi på någon slags kick-off i skolan. Det kan nog bli kul!
Kyss
 
 

Universal studios!

Kategori: Allmänt

Bästa dagen hitills! 
 
Idag har vi alltså varit på Universal Studios! Donna har redan varit där två gånger så hon ville inte följa med. Det var jag, David, Haider, Carro, Carros kompis Florence (som bor en våning över oss med fyra andra svenskar) och sist men inte minst Jessica. David har varit där en gång innan och rekomnederade att köpa VIP-pass för det är så sjukt mycket folk, man brukar få köa i timmar till allt. Så det var ganska tacksamt att gå före i en egen gång på alla saker vi gjorde.
Oj vad jag/vi hade kul, var som ett barn! Pekade på allt jag såg och sa till de andra:
- Titta, titta!
 
Om jag blev som ett barn där vågar jag inte ens tänka på hur jag kommer bli om jag åker till Disneyland!
 
Jag tyckte touren runt inspelningsplatserna var häftigast men tätt efter det kom Transformers riden i 3d. Det var som att vara inne i filmen! Jag trodde att det bara skulle vara touren och lite annat att titta på. Det fanns så mycket mer, även åkturer till de olika filmerna.
Jag har tagit över 100 kort, har försökt att välja ut de bästa bilderna!
 
 
Nu kommer jag nog somna som en stock efter en sånhär dag! 
Kyss
 
PS: Det är väldigt kul här men jag vill bara säga att jag tänker på er sjukt mycket hemma! Varje gång jag ser något tänker jag att jag vill uppleva det med er där hemma. Saknar min älskade familj och mina älskade vänner! Men snart ses vi igen <3 :DS

Diabetes och Drinkar

Kategori: Allmänt

Nu hoppas jag att jag inte oroar er där hemma för mycket!
Men min diabetes krånglar som aldrig förr här. Jag sa till Donna på flygplanet när hon frågade om jag brukade ha problem med min diabetes att den är stabil och att det inte brukar vara några problem. Hon måste tro att jag skojade! Jag vet inte vad det är men jag får känning hela tiden! Det är ju lite andra rutiner här och så men jag brukar vara ganska "duktig". När vi kom hem från krogen igår och hade druckit massa drinkar tänkte jag att jag skulle ta lite extra insulin för det brukar vara så mycket socker i sådana drinkar. Men tji fick jag, vaknade på natten illsvettig och helt lost. Då är det skönt att man bor med roomies som man kan väcka ifall det skulle vara något. Jag stapplade ut till köket och hämtade chokladflingor med mjölk. Donna vaknade till och frågade om jag behövde hjälp. Sedan satt hon vaken tills jag hade blivit bättre, gullet!  En annan gång blev jag snurrig när jag var på shoppinggatan själv och skulle till Jessica. Gick in en kiosk och köpte deras största cola och svepte den på en bänk utanför.
Note to myself: ta ditt blodsocker innan du tar mer insulin för fasen!
När skolan börjar kommer man ju äta på mer regelbunda tider så då blir det säkert bättre. 
 
Skolan börjar på måndag! Bara 6 dagar kvar. Jag börjar bli nervös! Fast samtidigt nyfiken. Måste gå och köpa lite pennor och block och sånt. Sedan måste jag också beställa alla böcker. Men när skolan har börjat har man en vecka på sig att skaffa dem så det ska nog gå bra. 
 
Igår var jag Donna, Cecilia och Jessica ute på en bar som heter Cabo Cantina. Trevlig, slapp surfbar som ligger på 3rd street (shoppinggatan). De har happy hour från 7-8 och vi var där 19:56 tror jag. Men vi hann få våra margaritas! Sedan hade de late happy hour från halv 11-halv 12 så det blev en del dricka. 
Efteråt skulle vi ha gått till en annan bar som ligger på taket på ett hotell men vi yrade omkring en stund och sedan bestämde vi oss för att ta en taxi hem istället. Så vi var hemma runt halv 2. 
 
Idag har jag försökt sola bort min bonnabränna vid poolen. Några dagars poolhäng till så ska det nog ordna upp sig!
 
Nu ska jag ta på mig träningsbyxan och gå ner till Jessica. Vi ska powerwalka ner till Venice. Hon ville bli svettig sa hon innan. Det är ju inte så svårt för mig det är ju bara att gå ut på balkongen så börjar det rinna i ansiktet, ingen bra egenskap jag har ärvt av farsgubben!
Kyss

Söndagsmarknad

Kategori: Allmänt

Natten till i lördags somnade jag vid halv 6 så när jag vaknade på morgonen av de andra vid 9 var jag inte så sugen på att varken gå upp eller köra bil. Så jag sa till de andra att jag inte pallade följa med och gick och la mig igen. 
 
Senare blev jag väckt av att Donna ringde och sa att de var utanför, vi skulle åka och lämna tillbaka bilen. På vägen hem åt vi på ett ställe som heter IHOP. Fy fasen vad gott det var! Jag var illhungrig för jag hade inte ätit något så jag åt en frukostkombo. Bacon, egg och pancakes. MUMS!
 
Dagen gick och jag vara bara hemma och slappade. Jag, Donna och Sara (som bodde med oss innan) tittade på en film sedan gick vi och la oss. Skön slappdag helt enkelt.
 
Idag gick jag och Donna upp vid halv 9 sedan mötte vi de andra tjejerna som bodde hos oss när vi var så många här och åkte buss till Melrose Place där de har en stor söndagsmarknad. Det fanns jätte mycket roligt att tittade på! Det mesta var second hand, vintagemöbler och massa prylar. Vi gick och gick i flera timmar. 
 
Nu har jag kommit hem, ätit tonfisksallad, tagit en dusch och ligger i min säng. Gick i platta sandaler så nu har jag riktigt ont i fötterna. Det var lite av en utmaning då det  var typ 35 grader och solen brände på oss hela tiden. Ännu en snygg linnebränna! Även att jag trodde jag skulle svettas bort så var det värt det.
Jag köpte ett stelt silver armband som ser ut som ett skärp och ett par svarta converse med nitar. Hundra procent nöjd med dagen.
 
Imorgon hoppas jag att de sista skorporna på tatueringen har släppt så jag kan sola och bada vid poolen. Den skriker efter mig varje gång jag går förbi. Fast jag kommer täcka den ändå. Har klippt sönder en strumpbyxa som jag har över. Väldigt fashion, ser ut som jag har ett svettband på foten.
 
Nu ska jag nog slå ihop lite guacamole och köpa nachos till ännu en film i soffan!
Kyss
 

Sightseeing

Kategori: Allmänt

Igår var jag ganska seg hela dagen. Men jag piggnade till på kvällen!
 
Jag och Donna gick ner till Santa Monica Pier där vi skulle träffa en gammal klasskompis till Donna som jobbar här med någon producent och skriver låtar till andra artister. Han heter Joakim. Joakim hade frågat Donna om vi ville följa med och lyssna på ett band som skulle spela på piren. När vi mötte upp honom gick vi först och åt på en restaurang. Både jag och Joakim var sugna på sallad. På menyn fanns det halv eller full sallad. Vi frågade servitrisen och hon sa att den halva skulle nog räcka till en person. Sedan fick vi båda in varsin sallad som var hur stor som helst! Haha! Jag orkade inte ens äta upp min.
Efter maten gick vi och tittade på bandet. Det var några sköna snubbar som spelade något mellan hoffmaestro och reggae (tyckte jag). Vi stod där och lyssnade sedan traskade jag och Donna hemmåt. Vi tittade på en film innan vi gick och la oss. 
 
Jag och Carro pratade igår om att vi ville åka till  Hollywood skylten och vi bestämde att vi skulle göra det idag. Hade tänk att åka buss eller taxi upp dit men då kom vi på att det är ungefär lika billigt att hyra en bil. Donna hängde också på. Så idag har vi haft jätte kul! Vi åkte runt och tittade på de fina husen i Beverly Hills, var på ett observatorium och tittade på Hollywood skylten. Äntligen lite sightseeing! Efter skylten så körde jag hem! Jag har kört bil i USA och det gick hur bra som helst! Shit vad kul det var! 
 
Vi kom hem och jag lagade mat. Vi hade en liten familjemiddag, mysigt! Donnas kompis Devanie som bor i OC kom hit och jag skjutsade dem och en kille som heter Andreas som är från Jönköping till Hollywood. De ville festa. Hon var verkligen svinrolig och uberamerikansk! Carro fick följa men som sällskap, det tog en och en halv timme hem! Vi hittade inte riktigt ut från Hollywood. Men tillslut var vi hemma.
 
Vi ska lämna tillbaka bilen på eftermiddagen så imorgon blir det Malibu!
 
Nu hoppas jag att jag kan sova. Jag har lyckats vända på dygnet, inge bra!
Kyss
 

Hemmafest och fix

Kategori: Allmänt

Igår var jag hemma hela dagen. Jag får ju inte lov att vara i solen eller bada för min nya tatuering. Kan ju säkert täcka den om jag vill sola men jag väntar några dagar med det iallafall. Vill ju inte att den ska läka fult.
 
Efter några timmar blev jag uttråkad av att sitta på balkongen med min dator i skuggan så jag började städa. Jag försökte jag få upp smutsen och smulorna från golvet men det är ganska svårt utan dammsugare.Vi har ju inte köpt en ännu. Dessutom så hade jag hängt duken som ska sitta på moppen på balkongen, när jag skulle hämta den fanns det inte där. Tror att den har blåst ner! Attans! Så jag satte en dammtrasa på istället. Det gick ganska bra. Sedan skrubbade jag balkong, köks och badrums golvet. Jag plockade iordning och sen tog jag lite bilder. Våra sovrum är ju inte de finaste men vi sover ju bara där så vi har lagt mer energi på de allmänna ytorna. Det enda problemet är att vi inte har fattat hur de delarna som är kvar till köksbordet ska sitta så det ligger uppochner vid köket så länge. Jäkla IKEA och deras bruksanvisningar, haha!
 
Senare på kvällen gick vi över till 440. Drack och trivdes. Det bor 4 svenska killar där. Jennifer, en tjej som har bott här innan kom och hade med sig 8 amerikanska tjejer. Killarna blev glada, tjejerna var mellan 17-18 år. Sedan jag flyttade till lägenheten har jag bara hängt med svenskar. Det är kul att träffa nytt folk men jag vill ju prata engelska! Det är ju lite poängen med att jag är här, så jag ska kunna få bättre flyt i språket. Så det var kul att de kom! De ska också börja på SMC denna terminen så vi pratade om skolan, kurserna, hur man ska plugga osv.
Senare kom även Jessica, hennes roomies och den sista killen som bor i den lägenheten. De hade varit i Hollywood. Tror jag kom hem runt halv 5! Vet inte hur det kom sig att vi blev kvar så himla länge men det var kul. 
 
Idag mår jag som jag förtjänar och tänkte gå och koka lite nudlar nu (living the dream!)
Har inte riktigt kommit igång än så vi får se vad som händer senare.
 
Kyss
 

Tattos!

Kategori: Allmänt

Ikväll har vi varit nere på Venice och gått runt. När de andra frågade om jag ville följa med så höll jag på att laga mat och hade precis hoppat ur duschen så jag kände inte för det.
Sedan när det bara var Donna och Sara kvar så bestämde jag mig för att hänga på ändå.
Donna hade pratat om att hon ville göra en tatuering på Venice idag. De har massa tatueringsstudios längs med hela strandpromenaden. Sara är lite av en träningsfreak så hon och Donna gick i 180 och mina korta små ben ville inte hänga med. Jag är lite lat jag erkänner men jag idag orkade jag verkligen inte gå. (Har gått med dem alla gånger innan) Så jag tog bussen istället. Jag tog nog fel buss för jag hamnade lite fel. Men jag såg havet hela tiden så jag gick en bit och sedan svängde jag ner mot havet. Ringde till Donna och de andra, hon förklarade vilken studio det var och jag gick dit. 
 
När jag kom in var Donna illnervös och hade valt tatuering. Hon skulle skriva sitt efternamn på innerarmen. Efter att hon var kvar blev jag sugen på att göra en med. Jag har tänkt på en ganska länge som jag har velat göra. Men har inte prioriterat den i Sverige för det är så dyrt. Men nu jävlar tänkte jag.
Förlåt mamma, vet att du inte gillar tatueringar men den är faktist delvis till dig. Jag har skrivit morfars, mormors, pappas, mammas, jonas och julias första bokstav. Jag tyckte den blev jättefin och jag är väldigt nöjd! Den gjorde ondare än bakom örat och på armen men jag är ju viking så det gick bra. Kunde ju skrika massa fula svenska ord för de fattar ju ändå inte, haha!
 
Efter att vi hade tatuerat oss började vi gå hemåt. När vi kom till en korsning stod det massa folk där med lampor och filmkameror. De stannade mig, Haider, Carro och David och frågade oss om vi ville vara med i en fransk tv-serie. De behövde lite folk som gick nerför gatan framför de "riktiga" skådespelarna. De ropade action och sa åt oss att gå. Jag kunde inte riktigt hålla mig så jag fnissade till men åt ett annat håll än kameran. Vi gick och efter att de var klara ropade de tack efter oss. Så nu har man gjort sin första film i L.A. Coolt!
 
Det blev inget fix med lägenheten idag men jag lovar att jag ska lägga upp bilder när vi har fått lite ordning. Jag tjatade lite på de andra idag men de var ingen mer än jag som ville göra iordning. Jaja, vi har ju tid för det imorgon eller iövermorgon! 
 
Nu ska jag och Donna smörja våra nya snygga tatueringar sen sova!
Sov gott!
 
 Ursäkta min smutsiga strumpa! Fick lite skoskav...

Pics

Kategori: Allmänt

Här kommer lite roliga bilder som jag tog när vi hade festat allihoppa och Malin tyckte att David skulle öva på sina Dirty dancing moves. Vi tjejer tyckte David gjorde ett bra jobb tillslut!
 
Sedan är det lite bilder när vi satte upp möblerna.
 
Inatt är första kvällen vi "riktiga" roomies sover i lägenheten. Nu har de andra tjejerna flyttat ut och imorgon ska vi piffa lägenheten. Då ska jag tag kort så ni kan se hur fint det blir här!
 
Nu ska jag sova!
Sov gott
 
 

Snabbis

Kategori: Allmänt

Just nu sitter jag hos Jessica i hennes lägenhet. Vi har varit och käkat på 3rd street och sedan lyssnade vi på en gatumusiker som sjöng Hotel Carlifornia, då tänkte jag min pappa som är det bästa pappan på jorden.
 
Kom på att min älskade mamma fyller år idag!
Grattis på födelsedagen mamma! Hoppas att din dag var underbar!
Jag saknar alla er jättemycket!
 
Förlåt för att jag inte ringde och grattade dig men jag har inte hittat något ställe nära här som jag kan fylla på min mobil. Har inga pengar på den just nu.
 
Snart ska jag gå hem till min lägenhet och mina roomies.
 
Kyss

Möblering och fest

Kategori: Allmänt

Iförrgår så var jag, Donna och de andra tjejerna ute och käkade. Sedan gick vi på och drack mojito på en bar. Efter att vi kom hem så var det några andra svenskar i huset som hade inflyttningsfest så vi gick dit. Det var ganska trevligt, vi stannade till två ungefär. Första gången jag var full på riktigt i L.A och då var det bara svenskar där, haha!
 
Det har blivit lite strul med den andra lägenheterna som de tjejerna ska flytta ner till så det bor kvar tills på måndag istället. En man har varit här och gjort rent mattan så igår när vi vaknade började vi alla städa och satte upp soffan och de andra möblerna, inte allt men det mesta! Badrummen var hemska men nu är de fräscha. Det är skojigt att bo många och alla är supergoa men det blir ju lite trångt med alla med väskor och så. När vi var på IKEA glömde vi köpa galgar och diskställ så de ska vi nog göra imorgon. 
 
Igår ville de andra tjejerna till Hollywood och festa men jag var inte så sugen så jag och Sara gick på bio igen. Vi hade velat se Magic Mike men den har tydligen slutat gå! Trist. Får väl hyra den och titta på den på datorn. Vi såg istället The Watch, den var ganska men lite överdriven. Inget jag skulle vilja ha i hyllan. 
 
Efter bion träffade vi Jessica och hennes kompis Lina som hälsar på från Sverige. Sara gick hem och jag, Lina och Jessica tog en öl på en karaokebar. Det var väldigt skojigt att sitta där och titta på fulla stollar som sjöng!
 
Idag har jag sovit länge sedan gick jag ner till poolen.
Ikväll ska jag träffa Jessica och vi ska hänga lite. Tänkte att vi kunde gå ner på 3rd street så jag äntligen kan köpa min dator! Hon har skaffat lägenhet med tre tjejer på 7de gatan. Jag bor på den 22andre gatan så det tar typ en kvart att gå till henne!
 
Bloggar fån Donnas dator för min skruttdator funkar ju inte så det blir inga bilder idag. 
 
Nu ska jag duscha och bli snygg!
Kyss

Hollywood och mera pool

Kategori: Allmänt

Igår var vi på bio. Batman begins. Jag, Haider och Carro. Alla vi tre var ganska nojiga och trodde vi skulle bli skjutna så vi gled ner långt ner i stolarna och disskuterade möjliga flyktvägar innan filmen började. Men det gick bra, ingen sköt oss. Filmen var jättebra och det var en illstor biosal fast med lite folk i. Det enda som var lite jobbigt var att det var så jäkla hög volym! När det var spännande så fick jag trycka in fingarna i öronen.
 
 
Idag har jag legat vid poolen nästan hela dagen. Jag, David, Carro och Haider bestämde oss för att åka till Hollywood. Vi käkade på Hard Rock Cafè och sedan gick vi gatan ner och tittade på alla stjärnor på marken. Kan faktist ärligt säga att jag trodde jag skulle tycka det var häftigare än var det var. Men det var ändå kul att se. Funderar på att åka tillbaka någon dag så jag kan gå på vaxmuseum. Det vore kul! Ingen av de andra ville det ikväll. Jag och Carro pratade om att vi kunde promenera till Beverly Hills och titta på alla fina hus någon dag så det ska vi nog också göra. Åh! Jag känner att jag vill se allt turistit innan skolan börjar. Hoppas jag hinner med så mycket som möjligt. 
 
Det är fortfarande lite kaos i lägenheten men nu har man lyckats vänja sig lite iallafall. Jag städar typ det som går. Idag tidigare på dagen var de några gubbar här och fixade mattan, men det luktar fortfarande ganska äckligt i vårt sovrum, mögel och fukt. Imorgon ska de andra tjejerna flytta ut och sedan ska de komma gubbar och göra en carpet cleaning. Sedan ska vi städa! Efter det hoppas jag att vi hinner skruva ihop soffan, de andra möblerna och fixa iordning. Längtar så mycket efter att de ska bli ett hem här så man kan komma in i vardagen och känna lugnet.
 
Idag kom Carro hem med en ny Apple Macbook pro! Är sjukt sugen på att köpa en jag också. Funderar på att gå ner på 3rd street och göra det imorgon. Jag har ju ändå tänkt att göra det för min sista lön när jag kom hit.
 
Nu ska jag sova! 
Sov gott
 
 
 

KAOS

Kategori: Allmänt

Iförrgår åkte jag till Santa Monica och "vår" lägenhet. Alla roomies utom en hade kommit dit redan. Alltså jag har köpt en tröja, en handduk och två par skor sen jag kom hit. Men min stora väska var helt överfull! Fick nästan inte igen den. Hade verkligen inte behövt packa så mycket, har ju för fasen packa sånt jag inte använder hemma ens. Idioti.
 
När jag kom till lägenheten träffade jag Donna, David och Carro som jag ska bo med. Men just nu så bor vi 9st här då de andra som ska flytta ner en våning inte har gjort den än för de väntar på att deras mattan ska bli rengjord (alla lägenheter har heltäckningsmatta här). Så jag träffade även de andra tjejerna. Haider (den sista rommien) kom också efter en stund. Då stuvade vi in oss i en taxi och åkte till IKEA. Där spenderade vi ca tre timmar! Den lägenheten som vi hyr är ju omöblerad och det kommer inte finnas något när de andra har flyttat ut och tagit med sig sina grejer. Därför köpte vi soffa, sängar, bord, bestick och knivar, ja hela köret. Det är ganska mycket grejer här just nu när alla bor i sina väskor. Det är lite svårt att se planlösningen och hur vi skulle kunna möblera. Men det blir nog bra sen när de andra flyttar ner och vi kan få rum att montera upp alla nya möbler. När vi kom hem med alla våra grejer så fick vi lägga det mesta på balkongen. Ni vet ju vad jag tycker om stökiga lägenheter?! 
 
På morgonen gick jag ner med Donna och Sara till gymmet! Det kan behövas efter alla cheeseburgers jag och Jessica åt första veckan. Sedan låg vi vid poolen.
Igårkväll så gick Donna, David, Carro och Haider ner på shoppinggatan och jag stannade hemma med de andra tjejerna. Dels för att jag kände att jag inte skulle vara något roligt sällskap då jag var lite av en strävräv (den veckan) sen vill jag försöka hålla i mina pengar lite. Så jag låg och lyssnade på ljudbok och sedan gick jag och de andra tjejerna ner till en affär som har massa nyttig spännande mat och goda sallader. Jag köpte annanas och melon som jag sitter och tuggar på nu, mums!
 
Efter att vi kom hem så kom en granne hit som har lägenheten som de ska flytta in i på fredag. Han heter Jay. Han frågade om vi ville komma ner och trivas. Vi sa kanske. Sedan kom Donna och gänget hem och vi gick ner. Tre tjejer stannade uppe. Klockan halv 12 ringer de ner till oss och säger att vi måste komma upp för det läcker i vårt badrum (som ligger innanför mitt, Donnas och Carros sovrum) Vi rusar upp och springer in och kikar. Det regnar från taket! Och det är en flod på golvet. Vattnet är inte kallt utan illvarmt så det är ju ånga och svettigt där inne. Innanför badrummet finns det en garderob där det också forsade ner från taket. Där inne låg Donnas och en annan tjejs kläder. Alla sprang omkring med handdukar och langade kläder från garderoben. Jag 
 hämtar burkar från köket. Försöker ösa allt vatten från golvet till badkaret. Det går sådär. Som jag skrev innan så har alla lägenheter här heltäckningsmatta så det börjar även bli blött på den utanför badrummet. Ingen vet vad nummer vi ska ringa så tillslut ringer vi 911. Jag och en annan tjej springer upp till våningen ovanför för vi var rädda för att någon hade halkat, slått i huvudet och däckat där inne med kranen på. Bankar på dörren men ingen öppnar. Efter ett tag kommer hyresvärden, vaktmästare, poliser och brandkår! Då är vi redan typ 12 personer i lägenheten. Vilket kaos! Efter en stund lyckas de stänga av den rinnande vattnet. De säger att de ska komma imorgon runt nio med en maskin och försöka torka mattan inne i garderoben. Där står vi med blöta kläder, i varm bastuånga. Lite senare så upptäcker vi att det har varit jordbävning här och att det kan ha berott på det.Vi går och lägger oss då börjar några stollar kravalla i poolområdet nedanför. Så inatt har jag svettats och stört mig på oväsen. Så jag var lite halv sur när de gubbarna kom imorse. Jag gick ner till poolen och la mig och sov i skuggan istället.
 
Nu är jag på bättre humör! Vi har fått höra att vattenberedaren som sitter på taket har läckt ner i alla sju våningar. Hyresvärden är jätterädd att vi ska stämma dem så de har lovat att det ska fixa allt utan problem. Det känns jobbigt att bo i kaos men det är förhoppningsvis bara några dagar till sen kan vi fixa och göra detta till ett hem!  
 
Nu ska jag duscha och ikväll ska jag gå på bio med min nya "familj"
 

Två sega dagar

Kategori: Allmänt

De senaste två dagarna har varit rätt så sega.
Igår åkte vi ner till Santa Monica för Jessica skulle kolla på en lägenhet som hyrdes ut i ett stort lägenhetskomplex. Vi tänkte att vi skulle åka förbi där och sen åka till stranden. När vi äntligen hade hittat dit, med bussar över hela stan så hade den redan blivit uthyrd till någon annan. Men kvinnan visade oss en lägenhet som var likadan som den som blivit uthyrd. Det var kul att se hur en tvåa ser ut här! Inte alls som hemma.
När allt  var klart så var klockan nästan halv fem så vi struntade i stranden. Gick och åt ceasarsallad istället.
Senare på kvällen gick vi ut och drack några öl på ett ställe nere vid Venice Beach. Vi träffade på två tatuerade som hade en tatueringsstudio nära baren. De var väldigt trevliga. De bjöd på öl efter öl och vi satt kvar längre än vi trodde. Sedan åkte de med oss i taxin hem för de skulle mot samma håll så de betalade också för den, tack för det! Vi lovade att vi skulle komma förbi och säga hej på tatueringsstudion i dag men vi "råkade" glömma det. 
 
Man börjar bli lite trött på att bo på skruttigt hotell nu. Men det är min sista natt nu så imorgon ska jag åka bussen med alla mina väskor till Donna och de andra till vår lägenhet. Vi har tagit över den från en svensk tjej som ska flytta till större. Så de tjejerna som ska flytta ut och tre av de nya har bott där samtidigt. Därför har jag inte åkt dit än för det kändes lite väl trångt.
 
Idag har jag hjälpt Jessica att ringa lite olika mäklare så vi har suttit med det nästan hela förmiddagen. Hon ska åka med sina roomies imorgon och kolla på några lägenheter. På eftermiddagen åkte vi ner till stranden. Låg där en stund och solade. Det var någon slags Hare Krishna grej på strandpromenaden idag så det var munkar och mer knepiga människor än vanligt! Jag har tjatat på Jessica några dagar att vi ska hyra varsin cykel och cykla längs med Venice Beach till Santa Monica Pier. De har cykelväg hela vägen! Idag ville hon det så vi hyrde två cruiser cyklar och cyklade hela strandpromenaden i solnedgången, svinmysigt!
 
Nu ligger vi här i sängen med varsin dator i knät för sista gången. Känns lite deppigt att vi inte ska bo ihop något mer jag och Jessica nu när vi har haft så roligt i en vecka. Men vi har lovat varandra att vi ska ses ofta!
 
Sov gott eller godmorgon på er där hemma!

Kursval

Kategori: Allmänt

Imorse åkte vi buss till skolan. Det var lite riskabelt då vi inte har förstått hur man läser busstidtabellen än.
Men vi kom i tid iallafall!
 
Vi hittade rätt rum och skrev in oss. Där inne satt Donna och två av de tjejerna som hon bor med just nu. Har inte sett henne sen vi kom hit så det var skoj att se henne igen! Vi satt i ett klassrum som hade datorer vid varje plats. En kvinna höll en föreläsning i hur man väljer kurser och hur man ser vilka kurser som är tillgängliga på SMCs hemsida. Sedan loggade vi in på våra datorer och satte igång. Typiskt att jag glömde mina brillor på hotellet idag men jag satt typ med ansiktet i skärmen så det gick bra ändå. Det fanns tre syon i klassrummet som man kunde fråga. Eftersom jag inte har något major (huvudämne) så tyckte jag det lite var svårt att veta vilka kurser jag skulle välja. Jag pratade med syon och hon frågade vilket område jag tyckte verkade intressant. Sedan sa hon vilka kurser  hon tyckte att jag skulle läsa. När vi hade pratat en stund bestämde jag mig. Det kanske inte blev hundra procent de kurser jag hade tänkt. Trodde tillexempel inte att jag skulle behöva läsa två engelska kurser men jag litar på syon. Hon lär ju ha mer koll än mig. De kurser jag valde ligger på tis, ons och torsdagar. Alltså kommer jag att vara ledig måndagar och fredagar! Två kurser är på eftermiddagen och de andra två är på morgonen. Men ingen kurs börjar tidigare än halv tio så det känns bra.
Detta är de kurser jag valde:
 
ENGL 1 
- Denna introduktionskurs i retorik betonar tydlig, effektiv skriftlig kommunikation och beredning av uppsatsarbete.
 
ESL 15
- Denna talar / lyssna kursen för grupp "A", "B" och "C" nivå som inte har engelska som modersmål undersöker tvärkulturella skillnader som påverkar kommunikationen. Det förbereder eleverna att förstå och tala engelska tydligare och flytande i par, grupper, gruppdiskussioner, intervjuer, paneler och tal. Konversation tekniker, vokabulär förvärv och läsning, kritiskt tänkande och problemlösnings färdigheter används.
 
BUS 1
- Denna kurs ger studenterna en överblick över verksamheten i ett alltmer globalt samhälle. Eleverna kommer att slutföra kursen med kunskap om allmänna företagsklimatet, ekonomiska system, affärsetik, drift och projektledning, och teknik och informationssystem. Dessutom kommer eleverna lära sig grunderna i företagande, entreprenörskap, ekonomi, management och marknadsföring. Centrala teman under hela inkluderar utforskning av karriärmöjligheter och utveckling av näringslivets förmåga att lösa problem.
 
BUS 20
- Kursen introducerar modern affärskoncept marknadsföring och strategier och bekantar eleven med standarder, förfaranden och tekniker som används i marknadsföringen. Ämnen inkluderar marknadsundersökningar, konsumentbeteende, målinriktad marknadsföring, grön marknadsföring, produkt, prissättning, marknadsföring och  distributionskanalernas olika strategier. 
 
( Har översatt från google, kan vara lite knasiga meningsuppbyggnaden men ni förstår säkert ändå =)
 
Efter att vi hade varit i skolan gick vi hela vägen tillbaka till hotellet. Vi hade tänkt att lägga oss på stranden men det var lite molnligt så vi struntade i det. Stannade på vägen och tittade i olika affärer istället. Det tog oss mer än en timme innan vi var på hotellet och när vi kom in var vi helt slut båda två. Somnade inte förrens tre igårkväll och gick upp sju. Så idag har vi inte gjort så mycket mer. Har legat i vår säng med våra datorer, tjötat och slappat. Tog en liten promenad på kvällen.
Idag är det första dagen jag har haft seriös hemlängtan! Man känner av allvaret mer nu när man har sina kurser och schemat klart. Det har gått upp ett litet ljus för mig idag att jag ska stanna här ett tag. Just nu känner jag att jag bara vill åka hem och krama om alla!
 
Nu ska jag äta jordgubbar som jag köpte på vägen hem och sen ska jag sova. Hoppas på att det är bättre väder imorgon så vi kan bli bruna och bada på Venice!
Sov gott!

Chillidill

Kategori: Allmänt

Igår när vi kom hem var jag så trött så jag orkade inte skriva. Så nu gör jag ett dubbelinlägg, tjoho!
 
Vi åkte till 3rd street igår för att undersöka shopping-gatorna och Santa Monica Pier. Vet inte om det är jag som inte hittade (eller kan stan) men jag tyckte inte det fanns så mycket bra affärer. Finns ju säkert men jag och Jessica virrade mest omkring, haha! Sedan gick vi från "stan" ner till Santa Monica Pier. Det var väldigt mysigt i solnedgången. Santa Monica Pier är en pir med karuseller och spel, typ som ett mini liseberg fast ute på en pir. Kanske inte alls likt men ändå. Vi dansade på såndäringa dansmaskin när man ska hoppa på pilarna och sen sköt vi spindlar. Vi gick upp igen till shopping-gatan och åt pizza. Sedan tog vi bussen hem. Ganska lugn dag men vi fick se lite annat än Venice. 
 
Idag har jag varit på skolan för seminarium, var på infomöte om skolan och dess regler som vi har som internationella studenter, gick på en rundtur på skolan och löste uppgifter om skolan i grupper som vi sen fick redovisa. Det var ganska tråkigt. På mötet var det väl 68% svenskar, 30% asiater och 2% normän. Träffade en tjej som jobbade på Elgiganten som jag visste skulle åka hit. Sjukt att vi var på samma möte och att vi kom i samma grupp när vi skulle lösa uppgifterna!
Sedan åkte jag bussen till hotellet, bytte buss och allt! Helt själv! 
Jessica var kvar på hotellet. Vi gick och käkade sen åkte vi till stranden. Där mötte vi upp en tjej som heter Malin som är från Göteborg. Vi träffade henne på in-checknings dagen. Satt och tjötade lite på stranden sen gick vi och handla läsk, gotte och vatten. Så drygt att man måste KÖPA vatten på flaskor här! Men jag vågar inte dricka ur kranen, förresten så funkar ju inte vår kran på toan. Dricka ur duschen känns ännu snuskigare. Så nej tack. Sen gick vi tillbaka till hotellet, tittade på film, åt baconmackor och hade trivsel.
 
Letade efter min bästa blus som jag köpte typ en vecka innan jag skulle åka. Då har jag glömt den hemma! Fasen vad trist. Men Becca skulle ge den till Stina som åker till Sverige nästa vecka. Hon kommer tillbaka hit den 27/8 så jag kan ju få den av henne då. Men jag skulle vilja ha den nu! 
 
Köpte mjölk igår. Fy fasen vad äcklig den var! Inte alls som hemma. Tyckte den smakade sött och svamp?!
 
Imorgon ska vi till skolan för att gå på ett gruppmöte och prata med en syo om vilka kurser vi vill läsa och vilka som finns kvar. Jag har ju valt två kurser här hemma men jag behöver två till för att komma upp i 12 units som man måste läsa för att få CSN. Vi internationella studenter får välja sist så jag hoppas att det finns några bra kurser kvar! 
 
Nu ska jag ta ett godnattbloss sen sova.
Sov gott! 
 

Assessment test and beer

Kategori: Allmänt

Jessica åkte till skolan idag kl halv 8. Hon skulle på sitt seminarium. Jag låg kvar i sängen till halv 11 sen åkte jag också till skolan. Det är lite krångligt att ringa taxi själv. För det går inte bara att säga typ ja på Lincoln Blvd (där vi bor) utan de behöver hela adressen typ 2447 Lincoln Blvd för gatorna här är ju jätte stora och sträcker sig svinlångt. Sedan måste man uppge den närmaste gatan som korsar den gatan + sitt telefonummer. Jag har ju inte lärt mig varken adressen eller mitt telefonnummer så när jag har försökt att ringa taxi tidigare har det inte gått jättebra, haha! Så jag gick till receptionen för att be dem ringa. När jag och Jessica checkade in första dagen berättade snubben som jobbar då att han också pluggar på skolan. Idag kom han ut precis när en annan i receptionen ringde taxi och sa att han skulle till skolan med. Perfekt! Så jag åkte med han i hans bil dit och slapp betala!  
 
Jag mötte upp Jessica på skolan och vi gick bort till den byggnaden där man gör testen. Jag var faktist inte särskillt nervös. Vi blev placerade vid varsin dator i en ganska stor sal där det satt människor som gjorde testen. Jag började med matten. Oh shit jag fattade ingenting! Så jag satt där och tryckte på svarsalternativen lite random. Alltså jag förstod inte ens vad det var för tal jag skulle räkna. På engelskatestet gick det bättre, det var mycket läsförståelse och lite grammatik på slutet. Det kändes som om engelska testet var mycket längre än matten. Tror att jag satt mellan 1,5- 2 h allt som allt. 
När man var klar gick man till en av de som jobbade där och lämnade över ett papper med sitt Student Id. Sedan gav han mig resultaten. Jag fick det lägsta betyget på matten men det bästa på engelskan, någon som är förvånad?!
 
Sedan så gick jag och Jessica runt på skolan, köpte tröjor, tog lite kort och åt på Subway. Efter det så gick vi för att prata med en slags syo om vilka kurser vi ville läsa och som hon tyckte att vi var kvalificerade till att läsa. Men tydligen måste man gå på gruppmöte först så det ska vi göra på fredag istället. Förresten så har skolan egna poliser, lite fränt.
 
Åkte buss hem från skolan. När vi kom hem pratade jag med Donna och hon har fixat lägenhet!  Vi ska bo på The Plaza i Santa Monica. Jättefint lägenhetskomplex med pool, gym och massa! Tar typ en kvart till skolan! Hur gött som helst. Hon hade skrivit på facebook att hon hade skrivit på kontraktet tidigare idag. Men hon ska åka och hälsa på vänner i OC denna helgen så jag ska nog bo kvar med Jessica på hotellet iallafall till nästa vecka.
 
Vi duschade och gjorde oss iordning. Gick ner på Venice och åt livets godaste hamburgare, drack två öl. Första ölen i staterna! Vi funderade på att gå vidare till en annan bar men vi var så trötta (eller mest Jessica) så vi tog en taxi hem. Skönt ändå, jag var inte heller så taggad. Det finns ju mer kvällar liksom! 
 
Nu ska jag sova!
Sov gott