johannawibring.blogg.se

En blogg för mina nära och kära så de kan läsa om mitt äventyr i USA.

Finally

Kategori: Allmänt

Erik är äntligen här!!
 
Han kom igårkväll. Idag har jag varit i skolan så Erik har varit hemma med Donna. Vi ska hitta på massa skoj!
Jag skriver mera senare.
Kyss

Went to see a bad movie

Kategori: Allmänt

Igår var jag hemma hela dagen och pluggade.
 
Lyckades bli klar och skickade in ett inlämningsarbete i min media klass. Jag har fortfarande två kapitel kvar att läsa men jag orkar inte mer nu ikväll. Har redan pluggat en del idag. Imorgon har jag prov i median och engelskan, på tisdag prov i sångklassen och på onsdag prov i median igen. Men det ordnar sig. Bara att köra!
 
Igår kväll åkte jag, Linn och Maria till the Grove och gick på en sen bio. Vi såg Spring Breakers. Fy fasen vilken rutten film! Folk gick till och med därifrån innan den var slut. När jag kollade trailern hemma verkade den som en spännande bra film men tyvärr. Se den inte!
 
Nu ska jag spela lite gura, har haft den som fotstöd när jag pluggade på engelskan.
Kyss
 
 
 
 
 
 

Locked out

Kategori: Allmänt

Jag hade tänkt att gå ner och lägga mig vid poolen i fredags förmiddag.
 
Tog med min mina böcker och skulle kombinera plugg med sol. Donna och Cissi skulle iväg de också så de gick till bussen. När jag kom ner till poolen var hela området avstängt. Jag gick in på kontoret och frågade varför och de berättade att de gjorde någon typ av rengörning. Jaha.. när jag skulle gå upp igen upptäcker jag att jag har glömt mina nycklar!
 
Jag ringde till Maria och Linn och de sa att jag fick komma bort till dem medans Donna och Cissi var iväg. Så jag fick gå och skämmas helt osminkad i tofflor, bikini och strandklänning längs hela Hollywood blvd! Pinsamt! Dessutom hade jag tagit med mig min kudde ner. Såg nog lite ut som en luffare men det var ingen som reagerade. Finns ju skummisar här överallt. Spenderade iallafall förmiddagen vid deras pool istället. Efter det gick vi upp och gjorde ansiktsmasker sedan gick jag hem. Jag slappade bara hemma på kvällen och pratade med mamma och pappa.
Kyss
 
 
 
 

Monopoly

Kategori: Allmänt

I torsdags gick jag iväg till Linn och Maria som bor en kvart från oss.
 
Vi skulle laga mat och trivas. Men det blev lite sent och vi var så hungriga så vi köpte thaimat istället. Efter det spelade vi monopol och åt chips. Jag safeade lite i början och efter ett tag började jag köpa gator och bygga hus. Men Maria är en riktig gambler så hon vann stort över både mig och Linn. Jag pantsatte alla mina gator och fick betala massa när jag hamnade på hennes gator. 
 
Men det var kul ändå! Nästa gång ska jag byta strategi och vinna över dem.
Kyss
 

Study, studying

Kategori: Allmänt

Idag slappade jag på morgonen och pratade med systeryster i telefonen.
 
Sedan gick jag iväg till Starbucks för att plugga. Jag vill sitta i någon annan miljö så jag inte kan gå och göra massa annat. Lite kul är det att ingen verkar förstå att jag heter Johanna med ett h även fast jag försöker uttala h:et så mycket som möjligt utan att jag ska låta knasig. Ibland brukar jag säga:
- Johanna, like Johannesburg.
Fast det verkar inte funka så bra ändå? Det gick ganska bra med plugget. Fick en del gjort, försöker få så mycket som möjligt gjort denna veckan så jag har lite när Erik kommer på tisdag. Helt sjukt att han kommer om några dagar!! Vi kommer ha så himla kul!!
Har förövrigt hittat mitt favorit godis här. Skittles, det smakar som syrliga sega Brio. Mums!
 
Nu ska jag kila iväg till Linn och Maria på torsdagsmys. Vi ska laga lite mat och trivas. 
Kyss
 
 
 
 

Long day at school

Kategori: Allmänt

Igår hände inget särskillt. 
 
Hade min långa dag i skolan. Från 9:30 till 21:50. Segt. Men jag lyckades bättre på min gitarrlektion på morgonen och jag har fjäskat för en tjej i min klass som har två timmar hål precis som jag efteråt så jag ska öva med henne nu på måndag. Hon har spelat lite innan. Gött!
En liten kul sak med min media lektion är att vi har det sämsta klassrummet. Finns ingen som helst tekniskt utrustning. Ingen whiteboard att skriva på ens. Det finns en dammig overhead och det är allt. Lite komiskt när man tänker på hur media fungerar i världen.
 
När jag kom hem åt jag några mackor och hängde med mina roomies sen gick vi och la oss.
Kyss
 
 
 
 
 
 

Pics

Kategori: Allmänt

Just det!
 
Här kommer bilderna på mitt nya omstylade hår. Enjoy!
Kyss
 
 
 

Monday

Kategori: Allmänt

I måndags hade jag mina vanliga lektion. 
 
Började med gitarren, usch det är svårt! Jag blir så frustrerad. Vad fasen! Hur svårt kan det vara att lära sig. Antar att alla timmar jag "slösar" framför datorn och kolla på serier kan jag nyttja till att öva på guran istället. Nu när jag äntligen har fått fina, långa naglar så måste jag klippa av dem. Min gitarrlärare tittade på mina naglar och sa till mig att de var fina men för långa. Ena handen är bra att ha långa naglar på när man spelar "fingerpicking" men den andra handen som man tar ackord med måste man ha kortare naglar så de inte nuddar de andra strängarna.  
Oh well, de växer ju ut det är inte hela världen.
 
Senare på dagen hade vår grupp vår muntliga presentation i min media klass. Det gick bra, jag fick 93 av 100. 
Kyss
 
 
 
 

Santa Monica

Kategori: Allmänt

Jag och Linn tog bussen till Santa Monica igår kväll. 
 
Linn känner en tysk tjej som heter Valentina som går i hennes klass som vi var bjudna hem till. Vi satt och förfestade ett tag innan vi åkte till Main, ett område med barer och klubbar i Santa Monica. Det var helt smockat med folk för alla var ute för att fira Saint Patricks Day. Det är Irlands national dag och man dricker öl och har gröna kläder på sig. Idag är det Saint Patricks Day men alla har firat sedan i fredags. Om man ser någon som varken bär gröna kläder eller accessoarer får man enligt tradition tillåtelse att nypa dem. Vi hamnade iallafall på ett ställe som heter 3110. Vi hade skojigt!
 
Jag sov hos Linn och Maria inatt och nu när jag gick hem var det massa festade och gröna människor överallt!Håller mig inne så jag inte blir nypt.
Kyss
 

Make-over

Kategori: Allmänt

I fredags gick jag och Linn iväg för att luncha. 
Vi åt på en trevlig uteservering på Sunset blvd. Efter maten beställde vi in kaffe och satt och tjötade länge. Sedan gick jag med Linn hem och till Maria som skulle klippa mig. 
 
Först hade jag tänkt att bara toppa håret, men vi började prata om att jag kanske skulle slinga det också. Maria undrade hur länge jag hade haft mitt hår som jag har det nu. Efter ett tag sa hon:
- Ja alltså Johanna, jag måste erkänna att ditt hår är fint och så men det är ju ganska tråkigt. Jag tycker vi ska göra något nytt, spännade! Du måste våga lite!
Så nu har jag färgat och klipp till det, har till och med snelugg! Det har jag inte haft på år! Jag är mörkare i botten och sedan ljus i topparna. Jag blev jätte nöjd och trivs bra med det. Har tyvärr ingen bra bild på det just nu men jag lägger upp det senare..
 
Vi hängde på balkongen nästan hela resten av kvällen. Vid halv tolv fick vi plötsligt för oss att gå ut en sväng så vi hamnade på en irländs pub jag, Linn, Maria och Marias kompis Achcan. Efter det gick vi till ett annat ställe och rökte vattenpipa.
Kyss
 
 

Group project

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag till skolan med Donna fast jag är ledig.
 
Jag skulle träffa min grupp i min media klass. Vi har ett projekt arbete. Vi ska ha en muntlig presentation på tidningar som media. Hur det används, historia, ekonomi, struktur, framtid, distribution och lite annat tjafs. Vi satt från klockan två till klockan nio. Vi har gjort en stor tidining och klippt och klistrat massa. Men vi skojade, käkade och hade ganska trevligt ändå. 
 
Imorgon är jag ledig och Maria ska klippa mig! Vi pratade om frisyrer, hår och annat tjejigt i bilen hem efter vår kvällslektion igår och då kom det fram att hon är utbildad frisör. Perfekt ju. 
Matthew har inte hört av sig sen i fredags btw.. han kan dra, då får det va!
Kyss
 

Same old monday

Kategori: Allmänt

Så var det måndag igen.
 
Jag åkte till skolan och började dagen med min gitarrklass. Jag har ju varit borta från två lektioner pga halsen så idag var det lite klurigt att hänga med. Men jag ska öva mer hemma bara så går det nog. Vi ska lära oss spela Let it be! 
 
Efter det gick jag och en tjej i min klass som heter Christel och åt lunch. Hon ville äta pizza, jag beställde en slize och tuggade ordentligt innan jag svalde. Det gick ändå ganska bra. Sedan var det dags för min media klass. Vi tittade på filmen the Truman Show på lektionen och på onsdag ska vi disskutera den. Sista lektionen var engelska. Den jag läser denna terminen är under min grupp, alltså jag kom i grupp A enligt mitt prov som man gör de första dagarna man börjar på Santa Monica och denna klassen är igentligen för grupp C och D men jag valde den ändå för man får hålla tal inför klassen och prata mycket. Så den är ganska lätt.
 
Sedan tog jag bussen hem och nu ska jag snart gå och lägga mig. Ingen nytt under solen, bara vanlig måndag. Kändes ändå som en go måndag idag! Imorgon är vi lediga för alla lärare har planeringsdag. Gött!
Kyss

Beverly Center

Kategori: Allmänt

Jag och Cissi tog bussen till Beverly Center igår. 
 
Först var det lite krångel med att ta sig dit för de hade börjat stänga av gatorna. Det skulle tydligen vara någon slags march för kvinnliga rättigheter? Men vi tog en annan buss och bytte så vi kom fram ändå. Cissi ville kika på en klänning på H&M där. Jag följde med för jag hade inget bättre för mig. Hittade inget som föll mig i smaken men det var en trevlig liten utflykt!
 
När vi kom hem på kvällen var vi alla trötta. Donna hade också varit iväg hela dagen, så vi satt mest med våra datorer och våra serier hela kvällen. Chill lördagskväll! 
Kyss
 
 
 

Friday

Kategori: Allmänt

I fredags gick och mina roomies till Happy Nails för att få fina naglar. 
 
Donna brukar prata om att hon vill göra gelènaglar. Alltså inte bygga utan man går till en salong och väljer en färg och sedan lägger de gelè över så det håller längre. Så jag följde med henne för ett tag sen och testade det. Jag är lite av ett freak när det kommer till att fila mina naglar. Kan inte riktigt sluta med det, gör det mest hela tiden. Men med gelè på naglarna slutar man hålla på med både fil, olika nagellack och nagellacksbortagning. Dessutom växer dem och går inte av lika lätt. Perfekt!
 
Senare på kvällen messade Matthew, en kille som jag skrev om för ett tag sen som jag hade träffat två gånger ute. Vi bytte nummer och har messat lite. Han har velat ses men jag har ju varit så sjuk så jag har inte kunnat. Han bjöd över mig hem till honom på en film. Han är ganska mysigt! Hoppas han vill ses igen..
Kyss
 
 
 

I can eat again!

Kategori: Allmänt

I torsdagskväll gjorde jag något som jag inte har gjort på åtta dagar. Jag åt mat!
 
Jag svepte två öl före och sen satte jag mig med en soppa jag hade köpt på ett litet thai ställe precis vid oss som har illgo Tom Yum Noodle soup. Den ser äcklig ut på bild men den är verkligen god. Lite halvstark soppa med nudlar, lime blad, grön curry, groddar och kyckling. Jag åt faktiskt upp hela soppan.
Det gjorde lite ont att svälja men den gick ner. Så himla gött! Det där munsköljet hjälpte bra. Jag har ännu inte vågat äta något annat, är lite rädd för saker som kan kännas vassa typ pommes eller knäckebröd. Lagade en stor potion köttfärsoppa som jag håller mig till ett tag till tror jag, baby steps!
Kyss
 

Crazy Americans

Kategori: Allmänt

Häromdagen när jag sitter i sovrummet, Donna duschade och Cissi lyssnade på musik knackar de på dörren.
 
Det var sent på kvällen och vi var nästan redo att lägga oss. Eftersom det bara var jag som hörde så gick jag ut för att öppna. Då knackar det igen, fast hårdare. Jag försökte se ut genom titthålet men ser ingen. Jag öppnar.
In springer vår granne Paul och hans roomie Junior med låtsas pistoler och skjuter på oss. Jag blev skit rädd och Cissi försöker gömma sig under sitt täcke. Paul har en videoblogg och lägger ut ett klipp om dagen. Så han filmar hela tiden! Han sa att han inte hade gjort något annat roligt den dagen och att han inte ännu hade lagt upp ett klipp. Efter ett tag slutar de skjuta och vi hänger ett tag innan de går hem till sig. 
 
De är knäppa och det var skojigt! Båda över trettio men gillar ändå att busa, det gillar jag! 
Kyss
 
 
 

We're not really sure what it is you have

Kategori: Allmänt

Ja igår var jag hos läkaren för trejde gången.
 
Trodde att det började bli bättre sist jag skrev men tyvärr. Det var en annan läkare denna gången och han tittade noga i min mun och frågade en massa. Efter ett tag sa han, ursäkta mig ett ögonblick jag kommer snart tillbaka. Innan han kom tillbaka så kom det in en annan läkare och frågade om hon kunde få titta i min mun för att hon var nyfiken. ? Kände mig som en försökskanin. 
Sen kom den andra läkaren tillbaka och sa att han inte visste riktigt vad det är jag har för typ av infektion men jag fick ett slags munskölj som jag ska gurgla med två gånger om dagen. Har det inte blivit bättre tills måndag ska jag komma tillbaka. Igen. 
 
Paul var gullig och körde mig till ett 24/7 apotek igår efter min kvällslektion så jag kunde börja gurgla skiten.
Detta är sjukt tröttsamt och jag vill kunna äta mat! Börjar känna mig lite som en knarkare med alla tabletter. Hoppas, hoppas, hoppas att det blir bättre nu i helgen och att munsköljet hjälper så ni slipper läsa om mitt klagande över min onda hals hela tiden. 
Kyss
 
 
 

Starting to get better

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag tillbaka till skolläkaren. Men de hade ingen tid så jag ska tillbaka på onsdag istället. Skickade mail till mina lärare och sa att jag var sjuk så jag gick inte på några lektioner idag. Hade knappt energi att ta mig fram och tillbaka. 
 
Nu är mina tabletter slut som jag fick, men jag går fortfarande på advil (amerikanska ipren typ). Min hals har faktiskt kännts lite bättre nu ikväll. Kanske det känns ännu bättre imorgon! Nu ikväll har jag ätit lite yoghurt och några nudlar. Det gör fortfarande ont att svälja men det känns ändå lite bättre. Tjoho!
 
Nog om det. Just nu sitter jag och Cissi och pluggar. Jag försöker lära mig texten till låten som jag ska sjunga i sångklassen. Har förresten bytt från Sankta Lucia till en annan. Den heter Shenandoah. Vi fick några att välja mellan, inga direkt roliga låtar men detta är första delprovet och då får man inte välja själv. Sen till vår sista låt får vi välja vilken vi vill. Jag har redan tänkt ut en men det förblir en hemlis for now...
Kyss
 
 
 

Same same

Kategori: Allmänt

Fortfarande sjuk.
 
Om den här dumma amerikanska infektionen som lever i min hals inte går över snart ska jag stämma detta landet! Det är inget kul längre. Men det hjälper lite med alla krya på dig hälsningar hemifrån. Tack!
Kyss

Still sick

Kategori: Allmänt

Jag är fortfarande sjuk. Har legat i sängen sedan jag skrev sist.
 
Det verkar inte bli bättre. Jag har inte feber eller så, är klar i huvudet men när man har såhär ont i halsen är man liksom inte sugen på att ens röra sig. Allt blir bara så tråkigt och deppigt. Man kan inte koncentrera sig på något annat än halsen. På tre dagar har jag ätit två paket nudlar och en banan, idag har jag ätit en liten drickyoghurt. Jag trodde faktiskt att kroppen behövde mer mat men tydligen inte. Är inte särskillt hungrig ändå. Tar mina blodsockervärden som inte är så höga ändå vilket är bra. Men jag börjar bli trött på detta nu!
 
Nu får jag snart bli frisk, dumma hals!
Kyss